Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

8η Πανελλήνια Λαμπαδηρομία ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Παρασκευή 10.9.2010
Τα Δημοτικά Ιατρεία Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν στην 8η Πανελλήνια Λαμπαδηρομία που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α). Η Λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10.9.2010 το βράδυ με την συμμετοχή των μικρών αθλητών του Αθλητικού Συλλόγου Πήγασος, του χορευτικού Συλλόγου «Χοροστάσι», μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου, των μελών του Μουσικοκινητικού Εργαστήριου για ΑμεΑ του Δήμου μας, καθώς και από μέλη του club Μοτοσυκλετιστών VStrom.
Την «Φλόγα της Αγάπης» των Εθελοντών Αιμοδοτών παρέλαβε στην Πλατεία Αγίου Ιωάννη ο πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων Μιχάλης Γαβράς από τους  εκπρόσωπους του ΣΕΑ ΕΚΑΒ κ.Κιτσόπουλο και κ.Μπολτζή, δίνοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, που είναι μήνυμα αγάπης και αφιλοκερδούς προσφοράς.
Οι λαμπαδηδρόμοι ξεκίνησαν από την Πλατεία Αγίου Ιωάννου και συνοδευόμενοι από την αντιπρόεδρο των Δημοτικών Ιατρείων Ρένα Φράγκου, τον πρόεδρο των ΔΩΡΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ Βαγγέλη Ρακαντά, τους εκπροσώπους του Συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ, Αυγ.Κάτσαρη, Σίμο Αντωνίου και Ιωάννη Μαραγκό, του Συλλόγου ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ, Βασίλω Ιωάννου, τους υπευθύνους του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου, Μαρίνα Καρβέλη, Γεωργία Στροφύλλα, Μάνος Ανυφαντή, τις Επισκέπτριες Υγείας των Δημοτικών Ιατρείων, Μαρίνα Χρύσου, Δήμητρα Τανάγρα και τους γονείς των μαθητών, κατέληξε στο εμπορικό κέντρο Venus, όπου είχε στηθεί ο βωμός. Τους λαμπαδηδρόμους υποδέχθηκε το Μουσικό Σχήμα της Φιλαρμονικής.
Η σεμνή τελετή ξεκίνησε με το άναμμα του βωμού από τα παιδιά. Ο πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων Μιχάλης Γαβράς, επισήμανε την συμβολική αξία της εκδήλωσης για την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας τονίζοντας πως «η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γίνει αυτάρκης σε αίμα. Το αίμα δεν είναι εμπορεύσιμο προϊόν. Δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται. Χαρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο δημιουργώντας δεσμούς αίματος». Κλείνοντας κάλεσε τους δημότες να συμμετάσχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2010 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Χαιρετισμό και λίγα λόγια για την αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας έκαναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Δωρητών οργάνων σώματος – αίματος  Βαγγέλης Ρακαντάς, ο υπεύθυνος του ΠΗΓΑΣΟΥ Αυγ.Κάτσαρης, ο εκπρόσωπος των μελών του club Μοτοσυκλετιστών VStrom Μάνος Τάκας και ο κ.Νανούρης του ΣΕΑΔΟΣ «Η Ελπίδα» Χαλανδρίου, που παρέλαβε την Φλόγα της Αγάπης να την μεταφέρει στον Δήμο του.
Την εκδήλωση στήριξε με την συμμετοχή της η Φιλαρμονική του Δήμου με την διεύθυνση του αρχιμουσικού της Φώντα Τζανίνη.
Ο Πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους Γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου που συνόδευαν τους μαθητές, τους Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής για την διευκόλυνση και την διασφάλιση της πομπής, που προσέφερε ρυθμίζοντας την κυκλοφορία στην Αγίου Ιωάννου, την Δημοτική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.