Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Απάντηση του Μιχάλη Γαβρά στους «ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή»Αγία Παρασκευή 19.10.2013

Φίλοι της ΑΚΟΜΑ παράταξης «ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή», για μια ακόμα φορά απέναντι στην πολιτική κριτική που σας ασκείτε χρησιμοποιείτε προσωπικά στοιχεία για την αντιπαράθεσή σας. Η ανοχή όμως έχει και τα όριά της. Αφού το θέλετε ας ξεκαθαρίσουμε οριστικά μερικά θέματα και σε προσωπικό επίπεδο:
1.            Λέτε: «Ο Μιχάλης Γαβράς αναδείχθηκε μέσα από την δική μας παράταξη».

·           Η παράταξη «ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή», δημιουργήθηκε και με τη δική μου συμμετοχή.
·           Η «παράταξη» θα πρέπει να αναγνωρίσει κάποτε, πως χρωστάει πολλά σε αυτές τις προσωπικότητες που δέχθηκαν να ενταχθούν στο σχήμα της και να διαθέσουν την προσωπικότητά τους, την μόρφωσή τους, τον χρόνο τους και τις ιδέες τους στην υπηρεσία του εκάστοτε επικεφαλής.
·           Ο Μιχάλης Γαβράς μπήκε στην παράταξη το 2006 και εκλέχτηκε στην πρώτη εξάδα και τις δυο φορές, ήδη αναγνωρισμένος και καταξιωμένος στην τοπική κοινωνία, χωρίς εκλογικούς μηχανισμούς και προσωπικές συγκεντρώσεις σε σπίτια και δημόσιες αίθουσες. Με την εκλογή μου, που έγινε σε πείσμα  υπόγειων αντιστάσεων και στις δυο εκλογικές διαδικασίες, κεφαλαιοποιήθηκε η 15χρονη συμμετοχή μου στους συλλόγους  των σχολείων, της γειτονιάς και της πόλης και η συνοδός αναγνώριση από τους δημότες. Η συμμετοχή μου στα κοινά της πόλης συνοδεύτηκε με δημοσιεύσεις μου στον τοπικό τύπο για τα τοπικά και τα γενικά θέματα, ήδη από το 1998, την ίδια στιγμή που άλλοι άγρευαν ψήφους στα καφενεία.
·           Η συμμετοχή μου στην διακυβέρνηση της πόλης 2007-2010 μέσα από την παράταξή ΜΑΣ, μου έδωσε την δυνατότητα να προσπαθήσω να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που είχα σχηματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια στο μυαλό μου και για την Κοινωνική Πολιτική και για τα Δημοτικά Ιατρεία. Αυτό περίμεναν οι δημότες από μένα, αυτό έκανα και από αυτή την επιτυχία κερδισμένη βγήκε και η παράταξη και ο επικεφαλής της.
                                                                                                                                                                                                                                                               
2.            Λέτε: «…αποχώρησε για προσωπικούς λόγους..»
Είναι φανερό πως σε κάποιους είναι δύσκολο να αντιληφθούν και να παραδεχθούν πως υπάρχουν πολιτικές διαφοροποιήσεις, που δεν έχουν τους προσωπικούς λόγους ως αίτιο, μια και οι ίδιοι έτσι έχουν πορευτεί στη ζωή τους μέχρι σήμερα. Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Την ίδια αδυναμία δείχνουν στο να διαχωρίσουν την παράταξη από τον επικεφαλής, μια και στην αξιακή τους προσέγγιση και την ιδιοκτησιακή τους λογική ταυτίζονται σε ένα.

3.            Λέτε: «…η νίκη έχει πολλούς πατέρες το ίδιο ισχύει και για τις ήττες..»
Αγνοείτε ή αποσιωπάτε με μεγάλη επιμέλεια, την μεγάλη αλήθεια, αυτό που όλοι οι δημοσκόποι επισημαίνουν, αλλά και όλοι  γνωρίζουν, πως την 1η Κυριακή των δημοτικών εκλογών βαθμολογείται κυρίως η ομάδα και ο κάθε υποψήφιος δημ.σύμβουλος, ενώ την 2η Κυριακή συγκρίνονται κυρίως και καθ΄ υπεροχή οι προσωπικότητες των δυο υποψηφίων δημάρχων, δυστυχώς.

4.            Λέτε: «..την ώρα που η πόλη διαλύεται… υπάρχουν πολλά πράγματα για να καταπιαστεί κάποιος και να παραμείνει στο προσκήνιο…».
Αλήθεια αυτό πότε το αντιληφθήκατε; Όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αναρωτιέται εδώ  και τρία  χρόνια αν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση. Με ποια φυσική παρουσία, με ποια αντιπολιτευτική γραμμή λειτουργείτε τρία χρόνια; Σε ποια κεντρικά θέματα, από αυτά που ταλαιπωρούν την πόλη και την λειτουργία του δήμου κάνατε αντιπολίτευση στον σημερινό Δήμαρχο; Πότε ένιωσε την «ανάσα» σας  στην πλάτη του; Κάτι τέλος πάντων που να δείχνει πως η πόλη εκτός από συμπολίτευση έχει και αντιπολίτευση!!!!

Σε αντίθεση με την λειψή παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο της ηγεσία της δημοτικής παράταξης «ΜΑΖΙ για την Αγία Παρασκευή», ένας απλός δημοτικός σύμβουλος, ανάμεσα στα άλλα:
·           Κατέθεσε ολοκληρωμένη μελέτη – σχέδιο που ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ για την μετεξέλιξη των Δημοτικών Ιατρείων σε «Δημοτικό Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Αγωγής Υγείας».  http://gavrasmichael.blogspot.gr/2011/12/blog-post.html.
Στη συνέχεια των χρόνων η μεν συμπολίτευση το έθαψε, η δε μείζων αντιπολίτευση το αγνόησε
·           Ανέδειξε ως μείζον θέμα αποκατάστασης της καλής λειτουργίας του δήμου, την πανθομολογούμενη ΚΑΚΟΔΙΟΊΚΗΣΗ των δήμων, έτσι όπως τεκμηριώνεται από τις δηλώσει του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και την καθημερινή εμπειρία μας στον δήμο με τις υπερτιμολογήσεις των δημοσίων έργων τις εξωφρενικές εκπτώσεις 50% των έργων που τίθενται σε δημοπρασία και 2% (ναι δύο) όταν αυτά γίνονται με απ’ ευθείας αναθέσεις.
http://gavrasmichael.blogspot.gr/2011/09/blog-post_28.html
Για την μείζονα αντιπολίτευση ούτε ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ υπάρχει, ούτε κάτι το περίεργο στις εκπτώσεις.
·           Ανέδειξε με τεκμηριωμένη ερώτηση και εισήγηση το μείζον θέμα των ανύπαρκτων μέχρι εκείνη τη στιγμή «ΟΡΦΑΝΩΝ» οικοπέδων στα Πευκάκια μαζί με τους συναδέλφους  Δημητρίου και Γουργούλη.
Η έρευνα που ακολούθησε από δικηγόρο με εντολή του δήμου, αποκάλυψε ανάμεσα στα άλλα πως υπάρχουν ακόμα ΟΡΦΑΝΑ οικόπεδα στα Πευκάκια. Πόσα έχουν καταπατηθεί μέχρι σήμερα;
Επίσης διαπίστωσε περίπτωση που ο οικοπεδούχος αποζημιώθηκε από τον Δήμο για έκταση που είχε καταπατήσει από τον ίδιο το Δήμο!!!
13η Συνεδρίαση  9-4-2012, 7ο θέμα, http://gavrasmichael.blogspot.gr/2012/04/blog-post_30.html
Ανεξήγητη παραμένει η αρνητική στάση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, που χαρακτήρισε το θέμα και την συζήτηση του «λάθος» και «για το θεαθήναι», σε αγαστή συμφωνία με τον δήμαρχο.
·           Το σύνολο της παρουσίας μου και της δημοτικής μου δραστηριότητας μπορείτε να τη δείτε στην προσωπική ιστοσελίδα, http://gavrasmichael.blogspot.gr/, σαν αυτή που δεν έχει ολόκληρη παράταξη. Και βέβαια όχι ως ανάγκη προβολής, αλλά ως υποχρέωση ενημέρωσης των δημοτών.

Τέλος. Είναι πράγματι άχαρο και δυσάρεστο να αναγκάζεσαι να μιλήσεις και να αντιπαρατεθείς σε προσωπική βάση για πολιτικά ζητήματα. Η μέχρι σήμερα επιλογή μου ήταν να κάνω πολιτική κριτική. Από τους ανώνυμους κονδυλοφόρους της παράταξης θεωρήθηκε ως αδυναμία.
Κλείνω με μια τελευταία φράση: Σε όσους παραμείνετε στο νέο σχήμα δεν μπορώ παρά να σας ευχηθώ τα καλύτερα, παρά τις αμφιβολίες μου.
Ο καθένα δικαιούται να παλεύει για μια ουτοπία, για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη!!!

Υ.Γ. Αποδεικτικό στοιχείο της ιδιοκτησιακής αντίληψης που έχει ο Β.Γ. για  την παράταξη, είναι και η απάντησή του: Προσωπική απάντηση του Β.Γ. στον Μιχάλη(!!!) για λογαριασμό της παράταξης. Αυτό είναι, αν και αυτοί το θεωρούν, πρόβλημα αυτών που συμμετέχουν στην σημερινή ηγεσία της παράταξης. Θα επιμένω να τοποθετούμαι πολιτικά και όχι προσωπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου