Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ: Ποιον τελικά προστατεύουν;;;;;




Ο ΓΑΠ-Γεώργιος Παπανδρέου, (ναι αυτός ο τρισκατάρατος) ψήφισε τον Απρίλιο του 2010 τον "ΝΟΜΟ 3842/10: Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις", με τον οποίο καθιερωνόταν από 1.1.2011 το μέτρο για την απαγόρευση  χρήσης μετρητών για συναλλαγές πάνω από 3.000€, τον οποίο παρέκαμψε η ίδια κυβέρνηση, κάτω από υπόγειες πιέσεις, με υπουργική απόφαση μεταθέτοντας την έναρξη για τις  1.4.2011και τελικά να μην εφαρμοστεί ποτέ!!!!

Ο Βαρουφάκης τον Μάιο του 2015 δήλωσε πως "μεταρρύθμιση δεν είναι να αυξήσεις τον ΦΠΑ στο 23%, αλλά να εισπράξει το κράτος τον υπάρχοντα" και εξήγγειλε την απαγόρευση χρήσης μετρητών σε τέσσερα τουριστικά νησιά. Και βέβαια ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των τοπικών παραγόντων (επιχειρηματίες, βουλευτές, δημάρχους κλπ) για το βασανιστήριο που πρόκειται να υποβάλλει το κράτος τους γέροντες των νησιών.

Ναι σ' αυτά τα νησιά, στα οποία κάθε καλοκαίρι διπλασιάζεται ο τουρισμός και υπο-διπλασιάζονται τα κρατικά έσοδα. Και βέβαια δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Ο άλλος τρισκατάρατος, ο Τόμσεν, του ΔΝΤ ντε, ισχυριζόταν από την αρχή πως αν το κράτος συλλάβει την φοροδιαφυγή (30% του ΑΕΠ = 50 δις€= 10δις€ φόροι και την φοροκλοπή του ΦΠΑ= 7-10 δις€) δηλ 17-20δις€ το χρόνο το κράτος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα κυριότερα κοινωνικά του προβλήματα, την ανάπτυξη και να υποστηρίξει σημαντικά το Ασφαλιστικό.

Την προηγούμενη Πέμπτη (12.11.2015) οι άλλοι "προστάτες" των μισθωτών (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) κάλεσαν τους εργαζόμενους σε απεργία εναντίον της μνημονιακής λαίλαπας, που καταργεί θεμελειωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα και εξαφανίζει το κοινωνικό κράτος, να αποτρέψουν, όπως λέει το κάλεσμα "την πλήρη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης".

Γιατί δεν είχαν ούτε ένα αίτημα πραγματικής μεταρρύθμισης;;;;;

Από που πιστεύουν πως θα μπορέσει να βρει η όποια κυβέρνηση τα χρήματα για την στήριξη του ασφαλιστικού;;;;;

Γιατί δεν απαιτούσαν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ εφαρμογή του Ν.3842/2010 από το 1€;;;;

Είναι οι "μισθωτοί" αυτοί που έχουν να χάσουν από τον Ν.3842/10;;;;;

Ποιον τελικά προστατεύουν;;;;;

 

Υ.Γ. 

1. Ναι είναι η ΓΣΕΕ & η ΑΔΕΔΥ, αυτές που μαζί με τους άλλους φωστήρες, τους Ρωμανιάδες, μας διαβεβαίωναν το 2001 πως το ασφαλιστικό σύστημα είναι ασφαλές μέχρι το 2050, διαψεύδοντας και κατακρεουργώντας πολιτικά Γιαννίτση και Σπράο, που έλεγαν πως το σύστημα θα καταρρεύσει το 2010, αν δεν αλλάξει,.

Με αυτές τις διαβεβαιώσεις μας κατέβασαν σε μια τεράστια απεργία στις 17.5.2001, που όπως απεδείχθη ήταν η αποφράδα ημέρα του ασφαλιστικού.

2. Για το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία, καλύτερα να το αφήσουμε να το ερμηνεύσει ο Ιανός με τα 150 πρόσωπα ή η κοινωνική ψυχολογία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου