Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Δυναμική ακύρωση της απεργίας στα λιμάνια

Πέρασε απαρατήρητο, αλλά σηματοδοτεί μια νέα και σημαντική εξέλιξη στις κοινωνικές διεργασίες. (Δυναμική ακύρωση της απεργίας στα λιμάνια 3-6-2021).
Οι συνδικαλιστικοί αγώνες σε κοινόχρηστες και κοινωφελείς υπηρεσίες, θα συναντούν πλέον την δυναμική αντίδραση των πληττόμενων χρηστών κυρίως.
Οι αμετροεπείς συνδικαλιστικοί αγώνες, οι τσάμπα μαγκιές, οδήγησαν στην σημερινή εξέλιξη, στην διεύρυνση του "κοινωνικού αυτοματισμού".
Ο Συνδικαλισμός, κατάκτηση των εργαζομένων με αγώνες και αίμα, νομιμοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ το 1981 σε έναν από τους πυλώνες της δημοκρατίας, (κοινοβούλιο, συνδικαλισμός, Τοπική Αυτοδιοίκηση).
Σήμερα δέχεται αισχρά χτυπήματα από αυτούς που θάπρεπε να τον έχουν σαν ιερό δισκοπότηρο.
Κανείς δεν μπορεί να επιχαίρει με αυτή την εξέλιξη.
Ας προσέχαμε!!!!!
 
 
Γεωργιος Χατζηγιαννακος
Το στήριγμα εργαζομένων ΚΑΙ επιχειρήσεων, πρέπει να είναι ο συνδικαλισμένος εργαζόμενος, σ' αυτό το πολιτικό σύστημα που έχουμε επιλέξει, με ελεύθερες εκλογές να ζούμε. Η προσπάθεια να καταστρέψουμε τον επιχειρηματικό μας κόσμο, δήθεν προς όφελος των εργαζομένων, είναι ότι πιο λάθος θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε. Η σημερινή απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι η άμετρη εκμετάλλευση, παλαιότερων ελευθεριών και δυναμικής που είχαν δοθεί, ίσως και δολίως, στο συνδικαλιστικό κίνημα στην χώρα μας. 
 
  • Loukas Markos
    Τα θίγεις σωστά.
    Η κατάχρηση του δικαιώματος δίνει λαβή σε άκρως συντηρητικές κυβερνήσεις να εφαρμόζουν άμεσα ή έμμεσα τις Λασκάρειες πολιτικές τους.
    Οι ψευτονταήδες το παίζουν ήρωες και πεθαίνει ΚΑΙ ο υγειής συνδικαλισμός, αναγκαιότατος για προστασία των εργαζομένων από τους Χατζηδάκηδες
    1


  • Φωτης Μαρκοπουλος
    Μηδέν Άγαν...Η κατάχρηση ενός μέτρου φέρνει και τη φθορά του.
    1


  • Card Mavrilias Mavreas
    Τα πλοία δεμένα στα λιμάνια και τα ευπαθη εξαγωγιμα προϊόντα να αλλοιώνονται στα φορτηγά... Δεν είναι καλο βάθρο για την θεμελίωση κοινωνικής συναινεσης κσι συνοχής στη βαση της κοινωνίας και του εργαζόμενου λαού.. Μοιραια θα προκυψει αντιπαλότητα και σύγκρουση.
    2

    • Απάντηση
    • 1 εβδ.
    • Τροποποιήθηκε

  • Παναγιωτης Σταθοπουλος
    Η λέξη * αστοχία* σε όλες τις πράξεις και ενέργειες των ** σοφών** συνδικσλιστικών φατριών θα φέρει αυτό που δεν θέλουν αλλά πάνε φιρί φιρί στου τσοπάνη το ραβδί .


  • Σοφία Τσιχλιά
    Η απεργία είναι ένα όπλο που για να είναι ισχυρό πρέπει να χρησιμοποιείται με περίσκεψη! Ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα έχει καταντήσει "εργαλείο" συμφερόντων και ως εκ τούτου έχει χάσει την αποδοχή του από τους πολίτες...
    3


    Banilas Eystathios
    Σοφία Τσιχλιά "εργαλείο" κομματικών συμφερόντων πολλές φορές.
    1


  • Baso Mess
    Συμφωνω απολυτως ακριβως ετσι εχετε απολυτο δικιο!!!!


  • Ελευθερία Βέη
    Δεν περασε καθόλου απαρατήρητο, το παρατηρησαμε και το προσωπικα το ευχαριστηθηκα,. Ήταν άκαιρη και τα συνθήματα τα της χρόνια πιπιλα
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου