Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

18 Αυγούστου 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Οι φίλοι σας
Όταν μάθουν τα κόμματα να ξεχωρίζουν τις πολιτικές αρμοδιότητες και ευθύνες, από αυτές των υπηρεσιακών παραγόντων (πυροσβεστική, αστυνομία, Αττική οδός, εθνική οδός κλπ), υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι.
Να απονέμονται οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ στους πολιτικούς,
Οι ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ στους αρμόδιους Προϊστάμενους.
Αλλιώτικα συνεχίζουμε με οδηγό το "πάμε και όπου βγει".
Μάτι,
Μάνδρα,
Χιόνια στην Αττική οδό,
Φωτιά στο βυτιοφόρο,
Είναι τρία κλασικά παραδείγματα που η καταγραφή και καταγγελία μονοδιάστατα της πολιτικής ευθύνης,
οδηγεί στο κουκούλωμα των υπηρεσιακών ευθυνών, αυτών που θα έπρεπε να έχουν εκπονήσει Επιχειρησιακά σχέδια για κάθε έκτακτο γεγονός.
Αν παρεμβαίνουν οι πολιτικοί στη δουλειά τους, να έχουν τα κότσια να το καταγγείλουν, ΠΡΙΝ παραιτηθούν κι ας τους παρατήσουν. Όχι να κάνουν την πάπια και να καταγγέλλουν εκ των υστέρων!!!!!!
 
 
Γιάννης Ιωαννίδης
Όταν και όπου οι υπηρεσιακοί αρμόδιοι διορίζονται από τους πολιτικούς, η πολιτική και η υπηρεσιακη ευθύνη μπλέκονται γλυκά και είναι de facto λάθος να τις διαχωρίζει κανείς. Αυτή η αλληλοδιαπλοκή είναι βέβαια το κύριο λάθος και εν πολλοίς το προπατορικό αμάρτημα της χώρας όπου ζούμε.

Michalis Gavras
Γιάννης Ιωαννίδης κάποτε θα πρέπει να σπάσει. Ας ξεκινήσει από εμάς τους πολίτες.

Γιάννης Ιωαννίδης
Michalis Gavras Δυστυχώς οι πολίτες περιορίζονται de facto στη διατύπωση γνώμης, απόψεων, ενώ το πρόβλημα αυτής της αλληλοδιαπλοκής δεν είναι θέμα γνώμης, δεν είναι ζήτημα οπτικής γωνίας, άποψης, πώς το βλέπει κανείς. Είναι μια πρακτική καθιερωμένη από τη γένεση του ελληνικού κράτους. Είναι σύμφυτη με την σύσταση των πολιτικών κομμάτων ως μηχανισμών κατάκτησης και ελέγχου του κράτους, και με την (παρεπόμενη) κομματική ταυτότητα του ίδιου του κράτους.

Ελευθερία Παπαδοπούλου
Αργά για διαπιστώσεις αγαπητέ... Όταν αρνήθηκα τις πλασματικές υπερωρίες πεσανε τα βρωμικα λόγια τους... Και όλοι στο παιχνιδι... Μη μου πεις ότι δεν σχετίζονται αυτά, από κάπου πρεπει να βάλουμε μια βαση

Michalis Gavras
Ελευθερία Παπαδοπούλου σε καταλαβαίνω απόλυτα.
 
Spyros Kapogiannis
Καιρό είχα να διαβάσω ποστ "του δε πόιντ" που λένε και στο χωριό μου , συγχαρητήρια!!
Αλλά , κρίμα, είναι ποιο εύκολη η ζωή μας κατηγορώντας διαρκώς για όλα τους 300ους ,τους έχουμε αναγάγει κι όλας σαν κάτι ανυπέρβλητο, άυλο μπας και γλυτώσουμε απ'τα δικά μας λάθη και παραλήψεις,ο καθένας στο δικό του μετερίζι και ζήσουμε μια
χαλαρή ζωή χωρίς ενοχές και τύψεις. Μπας και ειναι στο χέρι μας....
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου