Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

ας ξαναβάλουμε τον ορθολογισμό και την λογική στο τραπέζι!!!!

Εστω και την τελευταία στιγμή, ας σώσουμε ό,τι μπορεί να διασωθεί, ας ξαναβάλουμε τον ορθολογισμό και την λογική στο τραπέζι!!!!
1. ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, όταν
δεν φοράμε μάσκα, πλησιάζουμε ο ένας τον άλλο,
ακουμπάνε μολυσμένα αντικείμενα και ξύνουμε την μύτη μας,
βρισκόμαστε μαζί με άλλους σε κλειστούς μη αεριζόμενους χώρους
2. τα ΜΕΤΡΑ στοχεύουν να αποτρέπουν να δημιουργούνται οι παραπάνω καταστάσεις
3. Αν τηρούσαμε όλοι τα ΜΕΤΡΑ, δεν θα χρειαζόντουσαν Περιοριστικά ΜΕΤΡΑ. Θα ζούσαμε ελεύθεροι!!!!!! μαζί με τους δικούς μας.
Εστω λοιπόν και τώρα, ας συνέλθουν, όσοι ψάχνουν τις ευθύνες στα ΜΕΤΡΑ!!!!!!! Δεν φταίνε τα ΜΕΤΡΑ, αλλά η μη τήρησή τους!!!!!!
Κάθε έξαρση σημαίνει ΑΥΞΗΣΗ ΘΑΝΑΤΩΝ και δυστυχώς σε όλο και ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ!!!!!!
Ξέρω, ξέρω τον αντίλογο-κασέτα!!!! ΜΜΜ, σχολεία, εργοστάσια!!!!!!
Αλήθεια δεν υπήρχε συνωστισμός στα ΜΜΜ, δεν δούλευαν τα εργοστάσια, δεν ήταν κλειστά τα σχολεία, όταν οι νοσηλευόμενοι, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι ήταν λίγοι!!!!!
Οταν υπήρχε ύφεση θανάτων τον Φεβρουάριο!!!!!!
 
 
Δυστυχώς η συναισθηματική ανωριμότητα, κύριο χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας, καλλιεργείται σε θεσμικό επίπεδο χωρίς διάκριση μεταξύ τους. Οι θεσμοί αντίστασης και ωρίμανσης δεν καταφέρνουν να αντισταθμίσουν το κενό. Οι κοινωνία μας δεν κεφαλαιοποίησε φωτισμένους λόγιους, αγωνιστές, δάσκαλους, εργάτες κ.ά. αλλά τους ξεπούλησε στο βωμό του εύκολου κέρδους, της προσωπικής ματαιοδοξίας και του ατομικού εγωϊσμού. Πλήρωνουμε τα λάθη μας παρόλο που αξίζουμε καλύτερα και το κόστος δεν κάνει διάκριση μεταξύ δικαίων και αδίκων. Ας αναλογιστούμε ειλικρινά (χωρίς εγωϊσμούς) ποια ήταν η συμμετοχή μας στην προσφορά του κοινωνικού και της συλλογικής ευημερίας. Μετά ας δηλώσουμε κουρασμένοι, κλεισμένοι και αδικημένοι από τα μέτρα και από τη χρήση μάσκας και κοινωνικής απόστασης. Κρίμα που η κοινωνία μας χρειάζεται την αστυνομία για να αυτοπροστατευτεί.
 
 
Αγαπητέ γιατρέ, ένα μικρό απόσπασμα από την επιστολή ενός συγκλητικού, προς τον Ρωμαίο έπαρχο που θα αναλάμβανε την διοίκηση της Ελληνικής Αχαΐας. Αν βρείτε στον σημερινό Έλληνα διαφορά στην αποδοχή των νόμων, θα είμαστε όντως ένας άλλος λαός.
............................................Το μυαλό των Ελλήνων είναι η πηγή του καλού και του κακού. Το μυαλό τους δημιούργησε ιδανικά πολιτικά συστήματα, αλλά το εγώ τους καταστρέφει ακόμα και έργα και πολιτείες. Ο Έλληνας με τον εγωισμό του καταπατεί και έργα τέχνης και ιδανικά έργα. Τότε που ήταν οι Έλληνες στην καταστροφική τους τάση, τους κυριαρχήσαμε. Εμείς τους κατηγορούμε αλλά άδικα, αυτοί ήταν οι πρωτοπόροι του πολιτισμού.
Ο Έλληνας περιφρονεί το νόμο. Δεν παραδέχεται άλλη κρίση μόνο τη δικιά του. Δεν πιστεύει στο νόμο, παρά μόνο αν τον συμφέρει ατομικά. Αλλάζουν νόμους κάθε τόσο κι αν δεν μπορούν, τους αντιμετωπίζουν εχθρικά, μεταχειριζόμενοι τη βία ή το δόλο. Επινοούν σοφιστικούς λόγους και οι νόμοι τους γίνονται ράκη.
Ο Έλληνας έχει αδύναμη μνήμη στα δεινά των πολιτικών. Είναι ευκολόπιστος. Δεν είναι σταθερός. Είναι ανυπόμονος. Μόλις δυσκολέψουν λίγο τα πράγματα, κάνει μεταρρυθμίσεις στους νόμους...............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου