Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Δέκα λόγοι-κριτήρια για να επιλέξω το κόμμα που θα ψηφίσω


Οι παρακάτω πολιτικές-λόγοι δεν είναι ούτε δεξιές, ούτε αριστερές.
Είναι βασικές και στοιχειώδεις αρχές λειτουργίας ενός στοιχειωδώς σύγχρονου αστικού κράτους.
Είναι αυτό που αυτή την στιγμή χρειάζεται η Ελλάδα.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να παραδώσουμε στις νέες γενιές

1. ένταξη της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις βαθμίδες, σε όλες τις δομές και υπηρεσίες και των επιχειρήσεων του Δημοσίου, με ένα από τα συστήματα αξιολόγησης (ή μείγμα) που υπάρχουν στα ευρωπαϊκά κράτη.
2. τελεσφόρηση της 1ου βαθμού δίκης εντός εξαμήνου και της 2ου βαθμού εντός ενός(1) χρόνου για τα διοικητικά οικονομικά εγκλήματα.
3. πάταξη της φοροδιαφυγής, φοροκλοπής και φοροαποφυγής με υποχρεωτικό ΟΛΕΣ οι συναλλαγές να γίνονται μέσα από POS
4. έλεγχος και διάκριση των ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ σε ακούσια (άνεργους) και εκούσια (ά-εργους). Οι πρώτοι να απολαμβάνουν την προστασία της πολιτείας και των κοινωνικών δομών σε αντίθεση με τους δεύτερους.
5. κοινωνική προστασία όλων των ειδικών κοινωνικών ομάδων με βάση την αρχή:
πρόσβαση σε ΟΛΟΥΣ με εξατομικευμένη προσέγγιση
6. επαναξιολόγηση όλων όσων λαμβάνουν τα επιδόματα φτώχειας από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και όχι από τις απρόσωπες πλατφόρμες δήλωσης ψευδών στοιχείων.
7. επαναφορά της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στο ασφαλιστικό σύστημα (έστω και μέρους της) με ανατροπή του ληστρικού νόμου Κατρούγκαλου, που χώρισε τους ασφαλισμένους σε πληβείους και είλωτες
8. εδώ και ΧΘΕΣ, άμεσο διορισμό 5.000 μόνιμων επιμελητών Α' & Β' στο ΕΣΥ, για την αντικατάσταση των 5.000 διευθυντών που αποχώρησαν και των 5.000 που αποχωρούν ομαδικά το 20021-20022
9. αναθεώρηση του συστήματος κοστολόγησης και ανάθεσης στην εκτέλεση των δημόσιων και δημοτικών έργων, με στόχο την αποτροπή της υπερκοστολόγησης.
10. υπευθυνοποίηση της υπογραφής και συνάρτηση με ποινικές ευθύνες του έργου της επίβλεψης και παραλαβής δημόσιων και δημοτικών έργων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου