Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Για όσους ψάχνουν αιτίες και αφορμές, που ο χάρτης της Ελλάδας θα βαφτεί μπλε αύριο


Στην συνέντευξή του ο Ηλίας Νικολακόπουλος, από τον Νοέμβρη του 2017, τα έχει προαναγγείλει.
Απλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που είχαν βουλωμένα αυτιά ήσαν περισσότεροι από τους ανοιχτομάτηδες. Το έγκλημα συνετελέσθη και οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο και ταυτότητα.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη (Νοέμβριος 2017):

  1. Το σύνθημα «φύγετε» έχει πιάσει στον κόσμο ως διάθεση, αλλά δεν έχει καταφέρει να τον κινητοποιήσει.
  2. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανοδική του πορεία, και έχοντας να αντιμετωπίσει το ύστερο ΠΑΣΟΚ, συμπεριφέρθηκε αρκετά προσβλητικά σε διάφορους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ. 
  3. Επίσης, μετά το 2012, όπου το ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκε, δεν μπόρεσε να χτίσει γέφυρες.
  4. Ο λεγόμενος μεσαίος χώρος από τις εκλογές του 2012 και μετά δεν έχει ξεπεράσει το 12% συνολικά. Έχει, βέβαια, σε αρκετό βαθμό στραφεί σε μια αντιΣΥΡΙΖΑ λογική, η οποία συχνά εκφράζεται και από ανθρώπους που ήταν πολύ κοντά στο Συνασπισμό.
  5. Η αίσθηση που έχω είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ως ιστορική αναφορά αντέχει ακόμα. Έχει καλή δικτύωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τα συνδικάτα και έχει κατορθώσει ο όρος ΠΑΣΟΚ να έχει ακόμα σημασία για κάποιους ανθρώπους, κυρίως μεσαίας και μεγαλύτερης ηλικίας
  6. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει ως αυτοδιοικητική αντιπολίτευση από τις περισσότερες περιφέρειες της χώρας και τους περισσότερους δήμους. 
  7. Χωρίς παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορείς να φτιάξεις κομματική συγκρότηση και χωρίς κόμμα πώς θα διεκδικήσεις εκλογές;
  8. Ένα μεγάλο κόμμα της Αριστεράς, όμως, συνεπάγεται και οργανωτική παρουσία, όπως προείπα. Διαφορετικά δεν θα μπορέσει να μακροημερεύσει.

Ηλίας Νικολακόπουλος: Μπαίνουμε σε μια φάση σχετικής ομαλότητας
15 Νοέμβριος, 2017, ·Εφημερίδα Εποχή


             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου