Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

"Ποιος ευθύνεται για το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας";;;;;

27 Νοεμβρίου 2020 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
Και τώρα ας κλείσουμε τα της δημοσκόπησης της Κάπα Research και στο ερώτημα, που έθετε:
"Ποιος ευθύνεται για το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας";;;;;
Η ευθύνη και η αποτυχία της κυβέρνησης είναι προφανής και πρωτοφανής.
---Αποτυχία είναι το ότι το 93% θεωρεί τον συνωστισμό των ΜΜΜ, το 77% τις ελλείψεις του συστήματος υγείας και το 72% το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, που παρόλο που και τα τρία αποτελούν κάποιες από τις αιτίες, καμιά από αυτές δεν είναι η κυρίως υπεύθυνη και μάλιστα με τέτοιο ποσοστό ευθύνης.
---Αποτυχία είναι το ότι"Η πολυσυζητημένη «ατομική ευθύνη» του Μαρτίου-Απριλίου είναι, σήμερα, περισσότερο προϊόν ατομικής, φοβικής συμπεριφοράς παρά κοινωνική, ώριμη πράξη πρόληψης", γράφει ένας αναλυτής.
Η κυβέρνηση είχε 6 μήνες καιρό να προετοιμάσει τους δυο συμβαλλόμενους, τον κόσμο και το ΕΣΥ για να αντιμετωπιστεί το 2ο κύμα.
Απέτυχε και στα δυο.
---Οι τραγικές σκηνές που ξετυλίγονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και κυρίως της Δράμας, αποτελούν την ύψιστη απόδειξη αποτυχίας στην οργάνωση του ΕΣΥ να αντιμετωπίσει το 2ο κύμα. Οχι όμως πως αυτό είναι η αιτία το ξέσπασμα του 2ου κύματος της πανδημίας
---Η ακόμα εγκληματικότερη αποτυχία είναι η παντελής απουσία έμφασης και τονισμού πως ΜΟΝΟ με την ΠΡΟΛΗΨΗ, θα μπορούσαμε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, σε δικούς μας ανθρώπους, γονείς, συγγενείς και φίλους.
---Για 6 μήνες, όχι μόνο δεν έκαναν κάτι πάνω σε αυτό, απεναντίας έδωσαν το μήνυμα της χαλάρωσης και του εφησυχασμού, κυρίως με την προσωπική τους συμπεριφορά.
---Η πλημελέστατη προετοιμασία του κόσμου στην συνειδητοποίηση, πως ο φορέας της διασποράς της νόσου είναι ο άνθρωπος και πως χωρίς την δική του συμμετοχή στην ΠΡΟΛΗΨΗ, ακόμα και το καλύτερο Υγειονομικά Σύστημα να είχαμε δεν θα τα κατάφερνε να ανταποκριθεί, αποδεικνύει τη αποτυχία της.
Από την άλλη, η με παντελώς λανθασμένο τρόπο επίκληση της "ατομικής ευθύνης" από τα φιλικά ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να απαλλάξουν την κυβέρνηση από τις ευθύνες της, επέφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα:
έκαψε την "ατομική ευθύνη", που αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο της οποιασδήποτε προσπάθειας για ΠΡΟΛΗΨΗ.
Αυτά λοιπόν είναι τα συμπεράσματα από την μελέτη των αποτελεσμάτων της εν λόγω δημοσκόπησης, για όποιον δεν τυφλώνεται από την μικροπαραταξιακή σκοπιμότητα και κομματική λογική.
 
 
 
Ιωάννης Πέγκος
Αφού βρε Μιχάλη απορρίπτεις την άποψη της πλειοψηφίας του ελληνικου λαου πες μας επιτέλους ποιος φταίει??
Και μη μου πεις ο λαός και η ατομικη ευθύνη γιατί ο κόσμος πειθαρχισε και πειθαρχει κατά γενική ομολογια
Εδώ βγαίνει ο μπουμπούκος και ομολογεί ότι αδρανησαμε και η κατάσταση μας ξέφυγε!!!!!!
Όχι επειδή δεν μπορούμε να χτυπήσωμε τον γάιδαρο να χτυπαμαι το σαμάρι!!!!!!
 
 
 
Ιωάννης Πέγκος
«Και μη μου πεις ο λαός και η ατομικη ευθύνη γιατί ο κόσμος πειθαρχισε και πειθαρχει κατά γενική ομολογια»
Κατά γενική παρατήρηση ο κόσμος (ελαμωρέδες ) χρησιμοποιεί τη μάσκα, ως αξεσουάρ του ντυσίματος, στο μπράτσο, σαν μαντηλάκια στο λαιμό, σαν σκουλαρικάκι στο αυτί. Τα μέτρα αποστασιοποίησης κατά το δοκούν. «Βιάζομαι» γι αυτό κολλάω πίσω σου, πάνω σου, δίπλα σου. Τα μέτρα ΔΕΝ τηρούνται. Και η μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης είναι αυτή η χαλάρωση. Δεν μιλώ για την αντιπολίτευση. Αυτής η κριτική εξαντλείται στο να μετράει κλίνες εντατικής νοσηλείας. Και το θέμα που τίθεται είναι. Μήπως πρέπει να πάμε σε μέτρα τύπου Γιουχάν;;;
Να μην ξεχάσω και την υπεύθυνη συμπεριφορά των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΌ όπου με την απεργία τους πολλαπλασίασαν το πρόβλημα του συνωστισμού στα ΜΜΜ. Μόνο που παρέλειψαν να ζητήσουν στα δίκαια αιτήματά τους επί πλέον καμία εκατοστή κλίνες ΜΕΘ.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου