Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Ασυμπτωματικοί φορείς

15 Νοεμβρίου 2020 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
Αρκετοί φίλοι σχολίασαν την προηγούμενη ανάρτησή μου, στην οποία παρόλο που εστίαζα στην ΠΡΟΛΗΨΗ, η οποία περιλαμβάνει Ενημέρωση και Μέτρα Δημόσιας Υγιεινής, αυτοί ασχοληθήκαν με τις ΜΕΘ και το ΕΣΥ, που όμως στη ΠΡΟΛΗΨΗ δεν παίζουν κανένα ρόλο.
Επαναλαμβάνω εμφαντικά όσο μπορώ περισσότερο, πως
προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ για να πεθάνω με όλη μου την άνεση,
αλλά να μην αρρωστήσω καν.
Αναλύστε λοιπόν τα δυο διαγράμματα και παρατηρείστε πως στο 1ο διάγραμμα υπάρχει μια μεγάλη κοιλιά θανάτων Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο.
Μια αύξηση αλλά σταθεροποιημένη τον Σεπτέμβριο και μια τεράστια άνοδος από τις αρχές του Οκτώβρη.
Βρες τε λοιπόν τι έγινε τον Οκτώβριο στην Λαμία, την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τις Σέρρες κλπ, που εκτροχιάστηκαν.
Συνδυάστε το με τα δεδομένα του 2ου γραφήματος, που δείχνει ποιες ηλικιακές ομάδες είναι φορείς καθ' υπεροχήν του ιού
και ποιες ηλικιακές ομάδες αρρωσταίνουν.
Εχουμε λοιπόν την ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών να είναι φορείς αλλά να μην αρρωσταίνουν, δηλ. ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ φορείς, αυτοί που κατά κύριο λόγο ευθύνονται για την διάδοση του ιού.
Συνδυάστε και τις κοινωνικές διεργασίες στις οποίες συμμετέχουν όλοι αυτοί και οι συλλογισμοί σας δεν μπορεί να μην σας οδηγήσουν στα σωστά συμπεράσματα.
Και όχι για να ενοχοποιήσουμε, αλλά να κατανοήσουμε και να καταλάβουμε ποια μέτρα ΠΡΟΛΗΨΗ΅χρειάζονται να ληφθούν και από ποιους!!!!!!!!

 



Αφήνοντας στην άκρη τις ΜΕΘ και το ΕΣΥ, και εστιάζοντας στην ΠΡΟΛΗΨΗ όπως λέτε, ΠΡΟΛΗΨΗ δεν είναι τα τέστ και η ιχνηλάτηση? Πόσα έγιναν όλα αυτό το διάστημα που παρουσιάζεται η κάμψη? Όλοι γνωρίζαμε πως θα υπάρχει έξαρση με την αλλαγή του καιρού, υπήρχε πρόληψη ώστε οι νέοι φορείς να εντοπίζονται εγκαίρως πριν μεταδώσουν τον ιο στους μεγαλύτερους που θα αναγκαστουν να πεθάνουν στις ΜΕΘ όπως και αν είναι αυτές; Η μήπως και για όλα αυτά συνεχίζουμε να φταίμε ΕΜΕΙΣ; Και δεν αμφιβάλω πως υπήρξαν λάθη από όλους αλλά όχι να φταίει για όλα ο κόσμος. 
 
Yorgos Costopoulos
Η ΠΡΟΛΗΨΗ, περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα:
ενημέρωση, αγωγή υγείας, διαγνωστικές εξετάσεις, μέτρα προστασίας, αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ, μάσκα, πλύσιμο χεριών κλπ.
Το πρόβλημα με τον COVID είναι οι ασυμπτωματικοί φορείς!!!!!!
οι διαγνωστικές εξετάσεις παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά σε μαζικό επίπεδο και σε συνθήκες πανδημίας, λαμβάνοντας υπ' όψιν και τα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα και το διαγνωστικό παράθυρο των 3-13 ημερών, θα πρέπει ΟΛΟΙ οι να αντιμετωπιζόμαστε σαν ασυμπτωματικοί φορείς και ειδικότερα οι ηλικιακές ομάδες που φάνηκε πως είναι καθ' υπεροχή ασυμπτωματικοί φορείς.
Επαναλαμβάνω, όχι για να στοχοποιηθούν, αλλά για να υπάρξει η σωστή εφαρμογή των μέτρων.
 
 
Yorgos Costopoulos
Η ΠΡΟΛΗΨΗ έχει δυο συμβαλλόμενους:
αυτούς που ενημερώνουν και συνιστούν Μέτρα Δημόσιας Υγιεινής και αυτούς που τα εφαρμόζουν.
Αυτοί που ενημερώνουν και συνιστούν είναι οι επιστήμονες.
Σ΄αυτούς που τα εφαρμόζουν είναι από την μια πλευρά η Κυβέρνηση, από την άλλη όλοι εμείς.
Βρες τα ποσοστά που αναλογούν σε κάθε παράγοντα.
 
 
Μάταιο Μιχάλη μου. Δεν εχω πρόθεση να εξωραϊσω την κατάσταση και να απαλλάξω από τις ευθύνες αυτούς που τις φέρουν. Ομως είναι εντυπωσιακό πώς προκειμένου να αποφύγουμε την εφαρμογή 2-3 απλών, αλλά πολύ σημαντικών προληπτικών μέτρων, επικαλούμαστε την έλλειψη ΜΕΘ, κρεββατιών covid, προσωπικού, τους χαμηλούς μισθούς, την καθυστέρηση στην εφαρμογή των μέτρων, το ότι τα μέτρα δεν είναι αρκετά αυστηρά, τις ευθύνες της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και ο,τι άλλο βάλει ο νους. Οσο για τις ΜΕΘ έχεις απόλυτο δίκιο, παρ ότι με τη συζήτηση που γίνεται πολλοί πιστεύουν ότι αν είχαμε μια ΜΕΘ για κάθε έλληνα δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα με τον κορονοϊό! Ας αναζητηθεί η θνητότητα των νοσηλευομένων στην ΜΕΘ, ανεξαρτητως αιτίας νοσηλείας. 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου