Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Τέμπη. Νεολαία και κομματικές σημαίες

Σέβομαι και αρχίζω να ελπίζω, πως κάτι καλό μπορεί να προκύψει, βλέποντας την νεολαία να κατεβαίνει στους δρόμους και να διαδηλώνει, για τους φίλους τους που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη, για το αύριο της χώρας που θα ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους, ενάντια σε ένα κράτος δολοφόνο.
Το ανίερο είναι η συνύπαρξη όλων αυτών, που αφενός με τις κομματικές τους σημαίες, προσπαθούν να προσποριστούν ψηφοθηρικά κομματικά οφέλη και αφετέρου αυτών που συμμετείχαν στην άλωση του κράτους από τις ποικιλώνυμες κομματικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες.
“Εκάς οι βέβηλοι”
Υ.Γ. και βέβαια εξαιρούνται οι απλοί πολίτες, που αλέθονται και αυτοί από τις μυλόπετρες της αδίστακτης γραφειοκρατίας της χώρας μας και αναγκάζονται να προστρέξουν, όπου πρέπει προκειμένου να βρουν την λύση στο πρόβλημά τους.
Δεν έχουν την ίδια ευθύνη με αυτήν που έχουν αυτοί που συντηρούν το πελατειακό κράτος, οι πρωταγωνιστές, οι τροφοδότες και οι εκμεταλλευτές της ελληνικής γραφειοκρατίας.

 

Συνεχίζοντας την προχθεσινή μου ανάρτηση, σχετικά με τις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, παραθέτω κάποιες σκέψεις για το χρέος που έχουμε, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία μας.
1. Τα 68 μου χρόνια δεν μου επιτρέπουν να διαδηλώνω καταγγέλλοντας την απουσία αξιολόγησης του σταθμάρχη, μαζί με αυτούς που είναι εναντίον της αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα!!!!!
2. Τα 68 μου χρόνια δεν μου επιτρέπουν να διαδηλώνω ζητώντας "κρατικοποίηση", μαζί με αυτούς που γνωρίζουν πως ο κρατικός ΟΣΕ είναι υπεύθυνος για το τρομακτικό δυστύχημα στα Τέμπη, για την εξαθλίωση και την σπατάλη 20 και δις για να μην υπάρχει ακόμα ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο,
μαζί με αυτούς που κάνουν τα στραβά μάτια στην λεηλασία και την απαξίωση οποιασδήποτε υπηρεσίας προσφέρει το δημόσιο, καλύπτοντας στο όνομα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (συναδελφικής, συνδικαλιστικής, συντροφικής κλπ) αυτούς τους εγκληματίες.
Αντίθετα
Τα 68 μου χρόνια μου ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ να αναλύσω τα αίτια, να εκθέσω τους μηχανισμούς, να χαρακτηρίσω τους βασικούς παράγοντες
----που κρατάνε την Ελλάδα στον περασμένο αιώνα,
----που κάνουν τα δημόσια έργα να στοιχίζουν 3-10 φορές πιο ακριβά απ' όλη την Ευρώπη
----που 23 χρόνια δεν φτάνουν για να ολοκληρωθεί ένα στοιχειώδες σύστημα ασφάλειας στους σιδηροδρόμους
και να δώσω ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΥΠΌΣΤΑΣΗ στα αιτήματα της νεολαίας, χωρίς κομματικές παρωπίδες και μακριά από τις κομματικές κλωτσοπατινάδες.
Αυτό είναι το ελάχιστο χρέος που αισθάνομαι πως έχουμε ΟΛΟΙ οι over 60 years old!!!!!!
Θυμίζοντας ταυτόχρονα, πως για τον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό,
"ΕΘΝΙΚΌ είναι το ΑΛΗΘΕΣ"
και συμπληρώνω εγώ
ΌΧΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΑΛΉΘΕΙΑ του καθενός μας!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου