Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Το πλέγμα της διαπλοκής στην Ελλάδα: Πολιτικοί-Δικασικοί-Δημοσιογραφοι

Και για να εξειδικεύσω το πλέγμα και την διαπλοκή των παραγόντων που κρατάνε την Ελλάδα σε ξεχασμένες δεκαετίες, που αναφερόμουνα στην χθεσινή μου ανάρτηση:
Πολιτικοί: 1. παραλαμβάνουν συνήθως από τους προηγούμενους το χάος
2. ακυρώνουν συμβάσεις-έργα που είχαν κάνει οι προηγούμενοι (το μοίρασμα της πίτας) για να ωφεληθούν οι δικοί τους πολιτικοί φίλοι.
3. πορεύονται με τον κανόνα "πάμε αρκεί να μην σκάσει η στραβή στην βάρδια μου"
........................................................................
Δικαστικοί: και το δικαιϊκό μας σύστημα και οι δικαστές οι ίδιοι, συμβάλλουν με την αυστηρή τήρηση της νομοτυπίας, στην χρονοβόρα διευθέτηση των ενστάσεων στην κατακύρωση ενός έργου και τελικά στην ουσιαστικά μη απονομή δικαιοσύνης. Μια σύμβαση έργου, από την κατακύρωση στον μειοδότη μέχρι την έναρξη του έργου μπορεί να ξεκινήσει μετά από κάποια χρόνια. Με πολλές φορές το έργο πλέον να έχει απαξιωθεί από την εξέλιξη της τεχνολογίας και να είναι μια άχρηστη προμήθεια.
Δημοσιογράφοι: η 4η εξουσία μας έχουν πάψει να είναι δημοσιογράφοι και είναι μόνο εξουσία. Στους χιλιάδες δημοσιογράφους της χώρας μας, γνωρίζουμε τους 50 τηλεαστέρες με τους παχυλούς μισθούς. Το ρεπορτάζ πλέον είναι άγνωστη λέξη γι αυτούς και αυτοί που τιμούν την επαγγελματική τους ιδιότητα, τους τρώει το σκοτάδι της ανωνυμίας και του άγνωστου. (Βλέπε χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ). Ο Ρωμαίος και ο Βούλτεψης, βάλανε το κεφάλι τους στις μυλόπετρες, ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος και παρακράτος, για να αποκαλύψουν το έγκλημα του Λαμπράκη!!!!! Οι σημερινοί τηλεαστέρες από την σιγουριά του γραφείου τους, ξερόλες επί παντός του επιστητού, έχουν εξελιχθεί σε εισαγγελείς και δικαστές ταυτόχρονα, κουνώντας το δάχτυλό τους στον καθένα που τους αντιλέγει.
Συνδικαλιστές (του δημοσίου): από αποσυνάγωγοι στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων επί επαράτου, εξελίχθηκαν μέσα από την ανάδειξή τους σε πυλώνα της δημοκρατίας (Ανδρέας Παπανδρέου), σε δύναμη οπισθοδρόμησης και συναλλαγής με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία. Διαπρύσιοι υποστηριχτές του "Οχι στην αξιολόγηση", με όπλο - φόβητρο την απεργία, την αντάλλασσαν με επιδόματα και άλλες "διευκολύνσεις" σε βάρος του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου, στο όνομα της εξυπηρέτησης της κοινωνίας!!!!!
Υπηρεσιακοί παράγοντες: Εκαναν σημαία και καθεστώς το "γρηγορόσημο" και το «Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια» (Ανδρέας Παπανδρέου-1986), χωρίς ταυτόχρονα να έχει ποινική ευθύνη η υπογραφή τους. Διαχέοντας αυτήν την ευθύνη στις ποικιλώνυμες Επιτροπές, με τις οποίες είναι γεμάτες η ελληνική γραφειοκρατία, ακριβώς για να μην υπάρχει κάποιος υπεύθυνος!!!! Η "Πλατεία Κλαυθμώνος" των απλών υπαλλήλων του δημοσίου κάποτε, έχει αντικατασταθεί με τα "γραφεία των πολιτικών προϊσταμένων", τα οποία αποφασίζουν τις τοποθετήσει στα πόστα "ευθύνης" ανταλλάσοντάς τα με "yes men" και με ό,τι θέλει να ακούσει ο πολιτικός προϊστάμενος.
Οπως έγραψα και χθες, ο καθένας στην εργασία του έχει μύρια όσα παραδείγματα να βεβαιώσει τα παραπάνω!!!!
Να αλλάξει;;;;; γιατί να αλλάξει;;;;; οι άλλοι φταίνε!!!!!
Πάμε κι όπου μας βγάλει!!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου