Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Ενός Πανηγυριού ....μύρια έπονται!!!! (ΙΙ)

20 Ιουλίου 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Οι φίλοι σας
Ενός Πανηγυριού ....μύρια έπονται!!!! (ΙΙ)
Αγαπητέ Δήμαρχε Βασίλη Ζορμπά και παλιέ συμφοιτητή,
με λύπη μου διαπιστώνω, πως εσύ και οι σύμβουλοί σου, βρήκατε να αφιερώσετε 491 λέξεις με ένα δικανικού τύπου κείμενο, για απαντήσετε και να "κατατροπώσετε" τον Σύλλογο, τον Γαβρά και τις αναρτήσεις τους για τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής και δεν βρήκατε ούτε μια (1) λέξη να μιλήσετε και να αναλάβετε την ευθύνη, για το πραγματικό πρόβλημα, αυτό που τελικά οδήγησε στην σύλληψη του προέδρου του Συλλόγου.
Μιλώ για την παντελή απουσία του δημάρχου ή κάποιου αναπληρωτή του ή κάποιου εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του ή ακόμη και κάποιου απλού δημοτικού συμβούλου της παράταξής σας. Και μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Πανηγύρι του Συλλόγου των κάτω γειτονιών της πόλης στην οποία δημαρχεύετε και στο οποίο Πανηγύρι ήσασταν συνδιοργανωτής μαζί με τον Σύλλογο!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πέρα από τις ηθικές και πολιτικές προεκτάσεις της συγκεκριμένης σας συμπεριφοράς, που επιδέχεται πολλές αναγνώσεις, αλλά και για τις οποίες κρίνεστε πολιτικά και ηθικά, το σημαντικό και αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι, πως αν υπήρχε κάποιος, έστω και ένας (1) εκπρόσωπος του δημάρχου (το κρατημένο τραπέζι για σας παρέμεινε άδειο καθ' όλη την διάρκεια του γλεντιού), που με την παρουσία του θα επιβεβαίωνε στους αστυνομικούς την συμμετοχή του Δήμου ως ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ, δεν θα είχαμε την δυσάρεστη σύλληψη του προέδρου του Συλλόγου για διατάραξη κοινής ησυχίας.
Οσον αφορά τα διαλαμβανόμενα στο κείμενο των 491 λέξεων, έχω την άποψη πως θα έπρεπε να αρκεστείτε στην ισχύ που έχει ο "λόγος του δημάρχου".
Προσωπικά δεν θα συνεχίσω την αδιέξοδη αντιδικία, μια και το πρόβλημα τελικά δεν ήταν αυτή καθεαυτή η "άδεια", αλλά η απουσία προσδιορισμού των ωρών λειτουργίας του Πανηγυριού, όπως ΜΟΝΟ εσείς μπορείτε εκ του νόμου να κάνετε.
Αλλά και αυτό ακόμα να υπήρχε δεν θα χρειαζόταν, αν παρουσιαζόταν εκπρόσωπός σας στα αστυνομικά όργανα να δηλώσει την ιδιότητα του δήμου ως ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ.
Ούτε και θα υπήρχε λόγος να συζητάμε για το αν έγινε ή όχι η τηλεφωνική αναζήτησή σας.
Αγαπητέ δήμαρχε και παλιέ συμφοιτητή,
όσο απαράδεκτο είναι ΚΑΙ μη επιθυμητό από την πλευρά μου να παρεμβαίνεις στις αρμοδιότητες της δικαιοσύνης,
άλλο τόσο απαράδεκτο όμως είναι να μην αναλαμβάνει η δημοτική αρχή τις ευθύνες που απορρέουν από την ιδιότητα του συνδιοργανωτή σε μια εκδήλωση.
Σε καλώ επίσης να θυμηθείς πως το "Πανηγύρι στις κάτω γειτονιές" ήταν ιδέα-πρόταση-δημιούργημα του τότε προέδρου του Συλλόγου αείμνηστου Γιάννη Βουτσινά, που ήταν και δικό σας σημαντικό στέλεχος και τον είχατε επιλέξει για πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου και πως το "Πανηγύρι" δεν έχει κομματικό παραταξιακό χρώμα, μια και συμμετέχουν οι κάτοικοι της γειτονιάς χωρίς το κομματικό-παραταξιακό καπέλο τους.
Τέλος οι πάντες θα πρέπει να γνωρίζουν πως:
Οι Τοπικοί Σύλλογοι, είναι θεσμικές εκφράσεις της τοπικής κοινωνίας και επίσημοι συνομιλητές του κάθε δημάρχου.
Η αγαστή σχέση δημάρχου και συλλόγων, προάγει την καλή εικόνα και λειτουργία της πόλης, αλλά κυρίως προάγει το επίπεδο της δημοκρατίας στο ένα από τα τρία βάθρα της, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο όνομα και εξ αιτίας της οποίας υπάρχουν ο Δήμαρχος και τα δημοτικά συμβούλια.
Υ.Γ. Προσωπικά θα συνεχίσω να αναρτώ τις απόψεις μου, μόνο στην προσωπική μου ηλεκτρονική σελίδα και σε αυτήν του Συλλόγου, που είμαι ιδρυτικό μέλος και παραμένω ενεργός στις δραστηριότητές του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου