Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ενα ΜΗ ΜΕΛΟΣ του κόμματος είναι υποψήφιος για αρχηγός του!!!!!!

 

17 Σεπτεμβρίου 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Μεγάλη και σημαντική μέρα η σημερινή για το πολιτικό μας σύστημα και όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενα ΜΗ ΜΕΛΟΣ του κόμματος είναι υποψήφιος για αρχηγός του!!!!!!
Η πρώτη μεγάλη ΤΟΜΗ και ΑΛΛΑΓΗ ταυτόχρονα ήταν η ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ, από μέλη και φίλους, ΠΡΙΝ από το Συνέδριο του κόμματος το 2004 από το ΠΑΣΟΚ,
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την δεύτερη ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, που για ένα αριστερό κόμμα ήταν αδιανόητο έγκλημα καθοσίωσης, μέχρι τώρα.
Ενα ΜΗ ΜΕΛΟΣ του κόμματος, είναι υποψήφιος για αρχηγός του!!!!!!!!!
Με βασική του διακήρυξη "εγώ μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη"!!!!!!!!
Για ένα αριστερό κόμμα, είναι σαφές πως αποτελεί μεταλλαξιογόνο βόμβα, που μετατρέπει και επίσημα το κόμμα σε "προϊόν", (όχι πως δεν ήταν από το 2012 κι έπειτα) και
την διαδικασία εκλογής αρχηγού σε κάτι που δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική,
αλλά αντίθετα απόλυτα συμβατή με την διαδικασία προώθησης και πώλησης ενός οποιουδήποτε καταναλωτικού ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ"!!!!!!
Αλήθεια που είναι χανταβουλιασμένοι οι μέχρι χθες διαπρύσιοι δικαστές και εισαγγελείς της αριστερής ιδεολογίας και νομιμότητας ΣΥΡΙΖΑίοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υ.Γ.
Στην Ελλάδα οι εσωκομματικές εκλογές από μέλη και φίλους ΠΡΙΝ το Συνέδριο, εισήχθησαν από το ΠαΣοΚ το 2004, ενώ η ΝΔ υιοθέτησε την πρακτική το 2009. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε το 2022 με την επανεκλογή του Τσίπρα από τα μέλη, ενώ η πρακτική μέχρι τότε ήταν η εκλογή της ηγεσίας κεκλεισμένων των κομματικών θυρών, από τα μέλη της ΚΕ στο ΤΕΛΟΣ του Συνεδρίου.
Για όσους ζήσαμε τις κομματικές εξελίξεις μετά το 1974, μετά βίας ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ την εκλογή του ΓΑΠ από την βάση, μα σύνθημα "άλλαξέ τα ΟΛΑ" και με αιτιολογικό πως ήταν ο μόνος τρόπος να παρακαμφθούν οι σχηματοποιημένες κομματικές ομάδες εξουσίας, που είχαν αλώσει τον κομματικό μηχανισμό και είχαν μετατρέψει την σύνθεση της ΚΕ σε lobies οργανωμένων συμφερόντων.
Η σημερινή διαδικασία είναι πλέον βόμβα μεγατόνων, ακόμη και για τα ήθη των αστικών κομμάτων.
Στην φωτό ένα ανταριασμένο ηλιβασίλεμα.
Για να δούμε και τι μέρα θα ξημερώσει!!!!!!!!!!!!!!!
 
Marie Magine Gini
Ο ΓΑΠ είτε αρέσει είτε όχι έφερε καινοτομίες σε πολλούς τομείς κ έπονται υπόλοιποι. Αν το 2004 δεν υπήρξε υποψήφιος άλλος που ευθύνεται ; Το γεγονός ότι ένα εκατομμύρια κόσμος άφησε τον καναπέ άξιζε !!! Για το ΣΥΡΙΖΑ μακάρι να βρει ταυτότητα

Ντίνα Γούλιου
Το πολιτικό σύστημα όπως το γνωρίζαμε έχει πεθάνει.
Περνάμε στη φάση της μεταπολιτικής με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ισχυρές δυνάμεις συμφερόντων θα ελέγχουν και θα διοικούν μέσω μάνατζερ.
Το θέμα είναι ποια θα είναι στάση της πληοψηφείας των εργαζομένων και της νεολαίας που προς το παρόν χειμάζει 😥

Michalis Gavras
Ντίνα Γούλιου το ερώτημα Ντίνα μου είναι ποιος πολιτικός φορέας θα εκφράσει το διαφορετικό και την αντίσταση!!! Τον βλέπεις;;;;

Ντίνα Γούλιου
Michalis Gavras Προς το παρόν όχι. Ελπίζω στις νέες γένιες!

Vassilis Rotas
Η ιδέα του "πολιτικού προϊόντος" προέκυψε ήδη από τον Σύριζα : μας "σερβιρίστηκε "κάτι που παρήχθη στις κουζίνες ,περιλαμβανομένης της Καραμανλικής και μέρους της ολιγαρχίας. Η έμφαση ήταν στο "ληγμένο". Προκύπτει πως ο χώρος αυτός είναι ευεπίφορος σε τέτοιους πειραματισμούς. Μία εξήγηση είναι πως δεν χαρακτηρίζεται στον ίδιο βαθμό από την οργανωτική συγκρότηση και διάρθρωση με την κοινωνία μέσω Συνδικαλισμού, ΤΑ και άλλων δικτύων. Όλα αυτά χαρακτηρίζουν τους σχηματισμούς που υπάρχουν ιστορικά , έχοντας προκύψει "μέσα από την ζωή". Υπό αυτό το πρίσμα, ο χώρος του Συριζα είναι το κλασσικό 3-4 %. Όσον αφορά την εκλογή από την βάση : η όλη συζήτηση παραγνωρίζει την όλη δυναμική των χώρων ,που προανέφερα. Όπου περιλαμβάνονται όχι μόνο οι κομματικές διαδικασίες , αλλά και οι διασπάσεις, αποχωρήσεις , επανασυγκολλήσεις κλπ. Λ.χ. η Δεξιά είναι Δεξιά με τα υφιστάμενα δίκτυά της ( Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί, Βασιλόφρονες (!) κλπ) τα οποία συνεχίζουν να δρούν πότε συγκλίνοντας και πότε αποκλίνοντας ανεξάρτητα του ποιός έχει εκλεγεί αρχηγός. Η εκλογή από την βάση δεν βοήθησε τον ΓΑΠ να παραμείνει στην ηγεσία όταν αμφισβητήθηκε . Εν τούτοις συνεχίζει να διατηρεί πολιτικό βάρος. Ο χώρος του Σύριζα μετράει περισσότερο χρόνο με διασπάσεις και αντεγκλήσεις παρά με ενιαία κομματική λειτουργία.

Michalis Gavras
Vassilis Rotas Βασίλη, κοιτώντας πίσω στο 2010-2012-2015, παρόλο που κάναμε κριτική έντονη, προσωπικά τουλάχιστον δεν το είχα φανταστεί έτσι, γιατί η έννοια "πολιτικό προϊόν" είναι πρόσφατη. (σαν την ενσυναίσθηση και την συμπερίληψη!!!!!!).
Κάτω όμως από αυτό το πρίσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ του 3-4%, μπορούμε να πούμε πως μετατράπηκε σε προϊόν, αμπαλαρίστηκε με το αντιμνημονιακό αφήγημα, στολίστηκε με το go back madame Merkel, με το σκίσιμο του μνημονίου με ένα νόμο με ένα άρθρο, με την στοχοποίηση και ενοχοποίηση των στελεχών και των απλών ψηφοφόρων ακόμα του ΠΑΣΟΚ και έφτασε να γίνει κυβέρνηση. Μετά τις ήττες εμφανίστηκε ο αμερικάνος για να ξανααμπαλάρει το προϊόν με άλλα στολίδια και να το ξαναπουλήσει, πετώντας τα άχρηστα!!!!!!!!
Το ότι όμως δεν είναι ούτε μέλος του κόμματος που προσπαθεί να γίνει αρχηγός, είναι πρωτοφανές και ασύμβατο με αριστερό κόμμα.
Θυμίζει τα funds που παρόλο που δεν είναι επιχειρηματίες, αγοράζουν μια επιχείρηση, την σπάνε σε κομμάτια, βάζουν δυο τρεις μανατζαρέους και τις μοσχοπουλάνε!!!!
Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα συνέβαινε σε κόμμα και δη αριστερό!!!!! και να το υποστηρίζουν ακραιφνείς αριστεροί!!!!!

  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Dimitris Mandylis
Δυστυχώς Μιχάλη, μια υποβόσκουσα "παγκόσμια απειλή " συνιστά η έλλειψη εμπνευσμένων ηγετών, με όραμα στρατηγικών και ριζικών αλλαγών, με στοιχεία ηθικής, αρχών και αξιών ...
Τα προβλήματα έγιναν περίπλοκα και οι λύσεις δεν είναι πλέον, άσπρο-μαύρο...
Η βάση της κοινωνικής πυραμίδας έχει γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων και έχει ανάγκη συνετούς καθοδήγησης, για την ασφαλή πλεύση σ'ένα αύριο σημαντικών αλλαγών και υψηλών απαιτήσεων...
για τα παιδιά και τα εγγόνια μας !
Καλημέρα με υγεία ...
Σοφία , αγάπη και ελπίδα στις νέες γενιές !!

  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Γιώργος Τούρλας
Αν ένας κομματικός μηχανισμος οργανώνεται και άρχεται από πρόσωπο που έχει σαν πλεονέκτημα το ότι θα καταβάλει έναν αντίπαλο αυτό είναι παρακμή., Ιδίως τα αριστερά κόμματα πρέπει ως θεμέλιο να έχουν την Ιδεολογία και τις αρχές του πως θα φτιάξεις μια κοινωνία ισχυρή και δίκαιη. Αντε και τον κατέβαλε τον αντίπαλο, ύστερα τι κανεις. Ψάχνεις για άλλο?Τι {δεξιότερα} αντίληψη? Όπως άλλοι ψαχνανε χρόνια και χρόνια τον εκάστοτε Αντιανδρεα!! Αυτό το κόμμα συνονθύλευμα μολλον εξαερωνεται! Άλλωστε η μόνη του ιδεολογία ήταν ο Λεχρειτισμος.... Και όποιος δεν ξέρει τι εννοώ ας ανατρέξει στο λημα λεχριτης. Άλλωστε υπάρχει και {σύλλογος} στη Θεσσσαλονικη.... Αλλά αυτοί είναι ωραίοι.... τύποι.
 
Αλεξάνδρα Κιμουλάκη
Δεν αποτελεί πρόβλημα, μονάχα γιά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ... Με κάποιους τρόπους, η ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα επηρεάσει τώρα ή αργότερα όλο το πολιτικό σύστημα... Να δούμε τι περίεργες μέρες θα ξημερώσουν...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου