Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Η μεγάλη ΑΒΑΝΤΑ της αντιπολίτευσης (και των ΜΜΕ) στην ΕΝΟΧΗ κυβέρνηση!!!!!

Η μεγάλη ΑΒΑΝΤΑ της αντιπολίτευσης (και των ΜΜΕ) στην ΕΝΟΧΗ κυβέρνηση!!!!!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αβάντα στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση (λέμε!!!!!), από το να την καταγγέλλουν πως δεν πρόλαβε την πλημμύρα!!!!!!!!!!!!!!
Πως δεν έκανε τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα δεκαετιών μέσα σε τρία χρόνια από τον ΙΑΝΟ!!!!!
Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμοι, αυτό που μπορούσαν να κάνουν ήταν να ειδοποιήσουν έγκαιρα, τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να καταφύγουν μαζί με τα ζώα τους σε προαποφασισμένες ασφαλείς περιοχές ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.
Είχαν ενημερωθεί για την καταστροφή από ΕΜΥ και Εθν.Αστεροσκοπείο ΔΥΟ (2) μέρες πριν !!!!!!!
Η πλημμύρες στην περιοχή ήταν δεδομένες, με τον αναμενόμενο όγκο βροχής.
Η καταστροφή των φετινών καλλιεργειών και αυτές δεδομένες.
Προλάβαιναν και Μπορούσαν να διασωθούν ΜΟΝΟ άνθρωποι, ζώα και στοιχειώδης οικογενειακός και ατομικός εξοπλισμός (κυρίως ρουχισμός).
Να βρίσκονται σήμερα σε ασφαλή περιοχή και όχι πάνω στις σκεπές και στις ταράτσες.
Να μην γίνονται διασώσεις με βάρκες και ελικόπτερα.
Αυτό μπορούσαν να κάνουν και δεν το έκαναν.
Γι αυτό είναι αποδεδειγμένα ΕΝΟΧΟΙ.
Γιατί;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Οσο δεν καταγγέλλεται γι αυτό, σηματοδοτεί την ΣΥΝΕΝΟΧΗ της αντιπολίτευσης στην συγκάλυψη!!!!!!
Παλιά, γνωστή και αποδοτική πρακτική.
Γιατί ξέρουν πως αν έσκαγε και στην δική τους βάρδια η κακή στιγμή, το ίδιο ανέτοιμοι θα ήσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Γιατί κανένας, Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμοι, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.
Το ίδιο ΕΝΟΧΟΙ θα ήταν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Elen Nikol
Μιχάλη μου, Μεγάλη η ευθύνη της πολιτείας δηλ Κυβέρνησης κ τοπικής αυτοδιοίκησης γι όλα αυτά που περιγράφεις που είναι η Άμεση Πρόληψη.
Όμως υπάρχει η Απώτερη Πρόληψη, που είναι τα έργα που ενώ είχαν χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ δεν είχαν πραγματοποιηθεί, ενώ τα χρήματα εδόθησαν κ σε αυτό τους είχε εγκαλέσει η ίδια η ΕΕ.
Πολύ σοβαρά και τα δύο.
Μόνον που το πρώτο είναι βαριά εγκληματική αμέλεια λόγω ανικανότητας.
Το δεύτερο είναι ΑΠΑΤΗ.

Michalis Gavras
Elen Nikol Ελένη μου, οι προδιαγραφές των προς εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων θα πρέπει να έχουν ως αναφορά τον ΙΑΝΟ και την ένταση της βροχόπτωσης.
Με αυτό σαν δεδομένο, η ορθολογική σκέψη λέει:
1. Οι πλημμύρες ΔΕΝ θα αποφεύγονταν, μια και ο Daniel, είχε πολλαπλάσιους όγκους νερού από τον ΙΑΝΟ.
2. από το 2021 μέχρι σήμερα, με τον γρηγορότερο τρόπο, δεν θα μπορούσαν να έχουν σχεδιαστεί, μελετηθεί, αποφασιστεί, ανατεθεί και εκτελεστεί αυτά τα έργα.
Το ότι εστιάζεται η αντιπολιτευτική κριτική (και των ΜΜΕ) σε αυτό το αδύνατο, λειτουργεί παρελκυστικά και αβανταδόρικα για την κυρίως ΕΝΟΧΗ, που είναι η απουσία εκπονημένου σχεδίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων μιας δεδομένης καταστροφής, δηλ την μη έγκαιρη διάσωση, ανθρώπων και ζώων.
Σχέδια που ΟΥΤΕ υπήρχαν, ΟΥΤΕ υπάρχουν. Και αυτό είναι το ΕΓΚΛΗΜΑ, που όμως μπορούσε και μπορεί άμεσα να υλοποιηθεί και να διασώσει.
Θέλω να είμαι πρακτικός και να σώζεται ό,τι μπορεί να διασωθεί.
Αυτή είναι η προσέγγισή μου

  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Elen Nikol
Michalis Gavras Κατάλαβα τώρα τι μου λες, όμως πρέπει να ελεγχθεί, μόλις καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός κ αυτό, διότι 1. Ήδη τους έχει εγκαλέσει η ΕΕ, που μας κάνει να υποπτευόμαστε απάτη και 2. Η πόλη της Λάρισας, με τα έργα Λαμπρούλη, δεν είχε της καταστροφές της πόλης της Καρδίτσας, μην υποτιμάς τα αντιπλημμυρικά, ακόμη κ σε αυτούς τους όγκους νερού, στο βαθμό του ότι κάποια ίσως προλάβαιναν να έχουν γίνει.

  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Michalis Gavras
Elen Nikol Μια πόλη ή ένα χωριό μπορείς να το προστατέψεις και αυτό οριακά, άλλο η προσδιορισμένη λεκάνη απορροής υδάτων και περιοχή με υψηλό κίνδυνο πλημμύρας. Ιδού ο χάρτης
Μπορεί να είναι γραφικό χάρτης και κείμενο

Elen Nikol
Ναι ναι γι αυτό έγραψα συγκριτικά για τις δυο πόλεις
 
 
Ιωάννα Γιαννικάκη
Ξεχνάς όμως πως μόνοι τους διαφήμιζαν τις ικανότητες τους και το περίφημο επιτελικό κράτος. Οπότε ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει όπως νομίζει. Έτσι βγήκαν πάνω σε φέρετρα έτσι θα παραδώσουν φέρετρα στάχτη και νέες λίμνες.....
Το 112 στην προκειμένη περίπτωση ήταν αλλού για αλλού.
Αλλά δεν φταίει αυτός το 50% που απαξιωσαν το δικαίωμα στη ψήφο (δικαίωμα που βρήκαν έτοιμο ενώ κάποιοι άλλοι έδωσαν το αίμα τους) και φυσικά το 41τακατο των ψηφισάντων, που νόμιζαν πως το φονικό στα Τέμπη ήταν ο τελευταίος κακός χειρισμός. Έρχονται και χιόνια.........

Michalis Gavras
Ιωάννα Γιαννικάκη ερμηνεύεις μονοσήμαντα πολύπλοκα πολιτικά ζητήματα.
Το γιατί ψηφίζει κάποιος κάποιον είναι πολύ πιο σύνθετο, κατά την άποψή μου.
Επίσης τα σχέδια για στα οποία αναφέρομαι, δεν υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια και επί όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και συνεχίζουν να μην υπάρχουν. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως από τον Μάιο και έπειτα μια άλλη κυβέρνηση θα τα είχε εκπονήσει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Γιατί πιστεύεις πως η πόλη σου έχει σχέδιο για τον εκχιονισμό της;;;;;;;. Μέχρι πέρσι δεν είχε. Τι λες θα έχει σήμερα;;;;;;;

Ιωάννα Γιαννικάκη
Michalis Gavras όχι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αλλά εγώ δεν πίστεψα και στο επιτελικό κράτος που πίστεψαν πολλοί. Μακάρι να ψηφιζε ο κόσμος με σύνθετες σκέψεις.....
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου