Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

τραγωδία στην Πύλο

16 Ιουνίου 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Οι φίλοι σας
Επειδή η ευαισθησία και η οργή για την τραγωδία στην Πύλο, δεν μπορεί να είναι αλά καρτ,
Αλήθεια
Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για τις μαζικές μεταναστεύσεις που θα δημιουργήσει, η κλιματική κρίση;;;;
Πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρώπων, εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα πως θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Προσθέστε και τα κύματα μεταναστών και προσφύγων που ήδη υπάρχουν και δημιουργούνται από τους πολέμους, εμφύλιους και διακρατικούς, την φτώχεια και την ανέχεια και το μέλλον δεν διαγράφεται ρόδινο!!!!!!
 
 
Ελενη Τριανταφυλλου
Κανένας δεν μιλάει για τα αίτια. Ούτε η ΕΕ, ούτε ο ΟΗΕ, που είδα πριν λίγο. Ρίχνουν το βάρος στου διακινητες!
Τόση είναι η ευαισθησία τους αλλά και η πρόθεσή τους να αλλάξουν πολιτική σχετικά με την αποικιοκρατικη εκμετάλλευση των υπαναπτυκτων χωρών.
Μόνον η θέληση των ανθρώπων μπορεί να τούς πιέσει!

Michalis Gavras
Ελενη Τριανταφυλλου Ελένη μου στην ανάρτησή μου μιλώ για τους μετανάστες της κλιματικής κρίσης και όχι για την αποικιακή εκμετάλλευση!!!!!!!
Δεν προσεγγίζεται με τα γνωστά σου εργαλεία το θέμα

  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Giannis Arkas
Ελενη Τριανταφυλλου αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι όλοι εναντίον Ε.Ε. και ΟΗΕ..γιατί δεν στρέφονται εναντίον της Ρωσίας της Κίνας της Κορέας του Πακιστάν κλπ..Αυτοί δεν φταίνε?
Και τελικά η Ευρώπη είναι ο καραμουρτζουνης..????
Όλοι θέλουν να πάνε Ευρώπη..Ας φύγουμε λοιπόν όλοι εμείς και να έλθουν όλοι οι Άλλοι....

Ελενη Τριανταφυλλου
Michalis Gavras στην τελευταία σου παράγραφο ολοκληρώνεις την περιγραφή περί μεταναστευσης, που είναι και η κύρια αιτία ας την ονομάζουν κλιματική. Κι όμως αυτη είναι η μαύρη αλήθεια και πρέπει να πάρουν αποφάσεις οι ισχυροί εκμεταλλευτές να αναπτύξουν τις χώρες αυτές ώστε να μείνει ο κόσμος στα σπίτια του.

Ελενη Τριανταφυλλου
Giannis Arkas όλοι όσοι εκμεταλλευονται τις χώρες αυτές και δημιουργούν φτώχεια και εμφυλιους, φυσικά και φταίνε.

Giannis Arkas
Ελενη Τριανταφυλλου ναι εσείς αναφέρετε Ευρώπη κ ΟΗΕ μόνο.
Η Ρωσία κ η Κίνα είναι..?????

Michalis Gavras
Ελενη Τριανταφυλλου μάλλον δεν έχεις συλλάβει το μέγεθος της κλιματικής κρίσης σε σχέση με τις άλλες αιτίες μετανάστευσης. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό

Ελενη Τριανταφυλλου
Michalis Gavras Με στοιχεία του ΟΗΕ Μιχάλη, οι μισοί μετανάστες προέρχονται από τρεις χώρες με εμπόλεμη κατάσταση. Την Συρία, το Αφγανιστάν και την Ουκρανία! Βάλε και τις υπόλοιπες χώρες που πάτησε η μπότα του ΝΑΤΟ και ΕΕ, και το υπόλοιπο χρέωσε το στην κλιματική αλλαγή!
Δεν είναι μικρή υπόθεση βέβαια η καταστροφή του κλίματος αλλά θα αρχίσει να φαίνεται αργότερα.
Θυμάμαι, στα περιβαλλοντικα προγράμματα που έκανα κάθε χρόνο, μας έλεγαν οι ειδικοί ότι η μισή Ελλάδα θα έχει πρόβλημα ερημοποιησης σε λίγες δεκαετίες! Θα προχωρήσει η ξηρασία κ δεν θα μπορούμε να καλλιεργησουμε...

  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Michalis Gavras
Ελενη Τριανταφυλλου Ελένη μου το ερώτημα που έβαλα ηταν:
Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για τις μαζικές μεταναστεύσεις που θα δημιουργήσει, η κλιματική κρίση;;;;
Υπάρχει απάντηση;;;;;;;


Fotis Papachatzis
ένα πλεούμενο με αυτήν την εικόνα που δείχνει η φωτογραφία πορεύεται στον ωκεανό, παρακολουθείται από διάφορους πολιτισμένους δύο- τρεις μέρες και κανένός δεν περνάει η λογική σκέψη ότι δεν μπορεί να ονομάζεται αυτή κανονική πλεύση. Τελικά «έσκασε» στους δικούς μας, θα μπορούσε να βουλιάξει πιο πριν η πιο μετά στην Ιταλία. Όταν η πραγματικότητα μιλά τόσο δυνατά, οι πολιτικές ή ιδεολογικές προσεγγίσεις περιττεύουν.

Michalis Gavras
Fotis Papachatzis Φώτη μου αναφέρομαι κυρίως στα εκατομμύρια μεταναστών που έρχονται, για να προβληματιστουμε τι μέλει γενέσθαι

Andreas Dimitra Manetas
Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και η ερημοποίηση κάποιων περιοχών με συνέπεια τις μετακινήσεις πληθυσμών δεν φαίνεται να απασχολούν σοβαρά τις ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες. Από το Kyoto και μέχρι σήμερα η ΗΠΑ η Κίνα και μερικές ακόμη χώρες του «αναπτυγμένου καπιταλισμού» με γνώμωνα το κέρδος και χωρίς να υπολογίζουν το μέλλον των ερχόμενων γενεών το υποθηκεύουν. Και βέβαια όσα κράτη συντάσσονται με αυτές τις πολιτικές και τις υποστηρίζουν καταστρέφοντας τον πλανήτη έχουν εξ ίσου μερίδιο ευθύνης. Όταν στο κέντρο του κύκλου δεν είναι ο άνθρωπος και το περιβάλλον στο οποίο ζεί αλλά το κέρδος και η υπερεκμετάλλευση οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές. Καλό Σ/Κ

Michalis Gavras
Andreas Dimitra Manetas σωστά. Τι κάνουμε;;;;;;;

Andreas Dimitra Manetas
Michalis Gavras στην παρούσα συγκυρία όπου επικρατεί παγκόσμια αυτό το μοντέλο της ανάπτυξης της υπερκατανάλωσης και της εντατικοποίησης της παραγωγής δηλ της ακραίας καπιταλιστικής αντίληψης η απάντηση είναι δύσκολη. Και πιθανών να έχουμε πενιχρά αποτελέσματα στον τομέα προστασίας περιβάλλοντος. Ο αγώνας πρέπει να γίνει κτήμα όλων και να είναι στην κατεύθυνση της υποστήριξης πολιτικών επιλογών για την ανάπτυξη που εγγυώνται (;)τουλάχιστον την τήρηση βασικών κανόνων προστασίας . Η αντίληψη ότι εμείς δεν θα ζούμε μετά από 100 χρόνια( Τράμπ) πρέπει να εξαλειφθεί στην πράξη.

Achilleas G Kalogeropoulos
Aν ανοιξουν τα συνορα,θα μετακομισει ολη η Ασια και η Αφρικη στην Ευρωπη,τουλαχιστον 4 δις ανθρωποι.Δεν ειναι λυση η μεταναστευση...

Βουλα Κουτσογιαννη
Μας βλέπω και εμάς γ' αλλού...

Georgios Kytros
Δύσκολα διαχειρίσιμο το πρόβλημα του μεταναστευτικού, θα οξύνεται μάλιστα με τον χρόνο. Ποια ήπειρος μπορεί να χωνέψει 120εκ., που προβλέπεται να μετακινηθούν έως το ’50; Προφανώς θα διασαλευθεί η εσωτερική τάξη & ασφάλεια και θα φέρουν τα πάνω-κάτω. Παραβλέπουν οι ανθρωπιστές & ακτιβιστές, πως η χώρα θα μετατραπεί σε Ειδομένη & Μόρια;

Χαράλαμπος Παραστατίδης
ετσι ακριβώς Πρόεδρε να είσαι καλά καλό ξημέρωμα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου