Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!!!!!

9 Ιουνίου 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!!!!!
Σίγουρα ο Πνευματικός, έχει την ευθύνη (πολιτική και επιστημονική) της διατύπωσης αυτής της αποτρόπαιας δήλωσης.
γιατί στην πραγματικότητα αυτό γίνεται, εξ αντικειμένου, χωρίς να ομολογείται,
από τις τεράστιες ελλείψεις στο ΕΣΥ!!!!!!
Πολλοί πολιτικοί του αντίπαλοι, όμως ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ,
μια και η οικονομίστικη προσέγγιση της Υγείας,
που είναι και το κυρίως έγκλημα που οδήγησε στην κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ, (υποστελέχωση, μισθολογική απαξίωση, βαρέα και ανθυγιεινά, εργασιακή εξουθένωση, εγκατάλειψη της Α' βάθμιας Υγείας, και .... και ..... και .....),
είναι διαχρονικό και έχει ως συνυπεύθυνους όσους κυβέρνησαν την χώρα τουλάχιστον την προηγούμενη 10ετία!!!!!
Και μην μου πει κανείς πως αθωώνω την δεξιά του Μητσοτάκη,
μια και όλα αυτά τα έλεγα από τότε, χωρίς να έχω και την πλήρη γνώση των πραγματικών δεδομένων!!!!!!!!
Βέβαια από τότε, που το επισήμαινα διαισθητικά, δεν μπορούσα να φανταστώ πως 20.000 νέοι γιατροί, που το Ελληνικό κράτος ξόδεψε-επένδυσε 100.000x20.000=2.000.000.000€ (2 δις €) για να τους κάνει γιατρούς.
Ολοι αυτοί, φύγανε, υπηρετούν και αυγαταίνουν τις ξένες οικονομίες.
 
https://gavrasmichael.blogspot.com/2016/08/blog-post_28.html?fbclid=IwAR1kro6c-4Gqq6aR8w_DJ9CvKCIMAzL2fRS9TLWCMxreLWfFcsX0N9Ah6iE
 
 
Λιβια Κανελλου
Υπήρχαν όμως και κάτι μνημόνια τότε, που δεν ισχύουν πλέον, αν έχω καταλάβει καλά......

Michalis Gavras
Λιβια Κανελλου Για τις στρατιές των "μετακλητών" δεν υπήρχαν μνημόνια;;;;;;;
Για το μισθολόγιο των δικαστικών δεν υπήρχαν μνημόνια:::::::
Τα βαρέα και ανθυγιεινά, τι τους εμπόδιζε να τα δώσουν στο νοσηλευτικό τουλάχιστον;;;;;
Πολιτική επιλογή τους ήταν Λίβια η υποβάθμιση του ΕΣΥ!!!!!!!!!!!!!!
όσο κι αν δε σου αρέσει, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ιωάννης Παπαχρόνης
Michalis Gavras αν συνυπολογιστουν κι αααααλες δηλωσεις, οπως περισσοτερερς ΜΕΘ=περισσοτεροι θανατοι, δεν μπορουμε να εχουμε πολυτελη υγεια, οι γιατροι θελουν να δουλευουν σε πολλες δουλειες, ολες απο διαφορετικους πολιτευτες, ε, τοτε σιγουρα ειναι πολιτικη θεση κι οχι ατομικες αποψεις.

Michalis Gavras
Ιωάννης Παπαχρόνης Γιάννη μου εσύ εντοπίζεις το θέμα στην σημερινή του εμφάνιση. Εγώ αναφέρομαι σε πολιτικές επιλογές της τελευταίας 10ετίας τουλάχιστον!!!!!!

Ιωάννης Παπαχρόνης
Michalis Gavras απλα συμφωνησα στο τελευταιο κομματι της απαντησης σου, οτι ειναι πολιτικη θεση κι οχι προσωπικες αποψεις.

Michalis Gavras
Ιωάννης Παπαχρόνης ναι, πολιτική επιλογή, όλων όσοι κυβέρνησαν την προηγούμενη δεκαετία τουλάχιστον

Ιωάννης Παπαχρόνης
Michalis Gavras η απαξιωση μεσω αδιαφοριας, ναι, ειναι ολων. Απλα καποιοι την επιδιωκουν περισσοτερο.

Μαρία Ταλάντη
Οι ποιο σκληρά εργαζόμενοι.....στα νοσοκομεία!!! Χωρίς βαρέα και ανθυγιεινό επίδομα!! Όπου βολεύει φταίνε τα μνημόνια.... περικοπές συντάξεων.... έλλειψη προσωπικού κλπ!!! Θλίβομαι πραγματικά!!! Έχουν φύγει έμπειρη γιατροί.......αλλοιμονομας !!!

  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Kiki Tsamandouraki
Παρακάμπτω την αναφορά στο θέμα του κόστους που θεωρώ λανθασμένη. Σαν γιατροί γιατί είναι κακό να μιλάμε για την παρηγορητική φροντίδα του τελικού αρρώστου, που αποσκοπεί στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και όχι σε ένα ακόμα κύκλο χημειοθεραπείας με σοβαρές παρενέργειες, λίγο πριν το τέλος? Η παρηγορητική αγωγή είναι ο συνδυασμός του ανθρωπισμού και της υψηλής ιατρικής φροντίδας, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Όσο για αυτούς που υποστηρίζουν την χημειοθεραπεία και τη ΜΕΘ μέχρι...θανάτου του τελικού ασθενή, τι να πω? Ιατρική βασισμένη στις αποδείξεις!!! ???

Michalis Gavras
Kiki Tsamandouraki δεν αντέχουν αυτές οι σκέψεις στις μυλόπετρες της προεκλογικής περιόδου Κική μου.
Λάθος του που το έβγαλε στο μπαλκόνι και όχι σε συνέδριο ιατρικό!!!!

Θοδωρος Ζακυνθινος
Δεν αντεχω να μη το πω. Δεν ειναι οικονομικο το θεμα, ειναι θεμα ηθικης και δεοντολογιας απεναντι στον πασχοντα τελικου σταδιου. Δειχνει μια ψυχρη αντιμετωπιση που θα περιμενες απο εναν οικονομολογο της υγειας (νεοφιλελευθερο προφανως) και οχι απο γιατρο.Οι γενικολογιες (του τυπου: ειναι διαχρονικο το προβλημα) ειναι πια η καραμελλα για να κρυφτουν μεσα στα προηγουμενα χρονια τα τρεχοντα προβληματα της υγειας. Ο καλος αυτος κυριος ακυρωνει στην ουσια ολη την παρηγορητικη αγωγη και δειχνει το μελλον που μας επιφυλασσουν. Μια απορια εχω: ολοι οι συλλογοι καρκινοπαθων,οπως η "Ελπιδα" και τοσοι αλλοι που κανουν εκδηλωσεις και ενημερωνουν,κλπ.κλπ., γιατι εχουν αφωνια?Σε αλλη περιπτωση θα ειχαν ξεσηκωσει τον κοσμο. Τελικα ειναι πολιτικο το θεμα γιατι εχει να κανει με το πως βλεπεις τη δημοσια υγεια. (Ελπιζω να μη ειναι πολλοι σαν κι'αυτον στο κομμα του γιατι αλλοιως τη βαψαμε).

Michalis Gavras
Θοδωρος Ζακυνθινος αγαπητέ Θόδωρε, διαχρονικές είναι οι οικονομικές αιτίες, αν και από ΜΗ νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις , που οδηγούν στον θάνατο πολλούς ασθενείς, που οδηγούν σε ελλείψεις στον υλικοτεχνικό αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος υγείας της χώρας μας.
Εξ ου και η ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ στην οποία αναφέρομαι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου