Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Μετ-Εκλογές και όχι μόνο, σκέψεις

27 Ιουνίου 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Μετ-Εκλογές και όχι μόνο, σκέψεις
Από τα τρια διαγράμματα, γίνεται φανερό πως ο ΚΜ κέρδισε το ΚΕΝΤΡΟ κατά κράτος και αυτό του έδωσε την νίκη. Αλλά τι είναι αυτό το ΚΕΝΤΡΟ;;;;;;;;;;;;;;;
Το ΠΑΣΟΚ ήταν ο ιστορικός εκφραστής του χώρου αυτού, από το 1977 μέχρι το 2012.
Απο το 2015 και έπειτα, μεγάλο μέρος της είναι πρώην και νυν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, που ανέπτυξαν συναισθηματική εχθρότητα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από την περιπέτεια του πρώτου εξαμήνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ασφαλιστική και φορολογική πολιτική, και την επιθετική αντισυστημική ρητορική, που της δημιουργούσαν νέες αβεβαιότητες.
Για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ οι ΚΕΝΤΡΩΟΙ είναι οι μικροαστοί κυρΠαντελήδες, ένας χαρακτηρισμός που στο στόμα τους έχει μια έντονη αρνητική και απαξιωτική σημασία!!!!!!!! Και αυτό το έχουν εισπράξει συμπεριφερόμενοι και αυτοί εχθρικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά τα λίγα για σήμερα!!!!!!!!!!!!
Υ.Γ. 1. Είναι φανερό πως τον αυτοχαρακτηρισμό του Κεντροδεξιού, τον επιλέγουν κεντρώοι, που διαθέτουν ιστορική μνήμη και δεν θέλουν να ταυτιστούν με την μετεμφυλιακή Δεξιά!!!!!!!
2. Τα διαγράμματα είναι από https://www.tanea.gr/.../pos-psifisan-oi-ellines-kata.../
 
 
Fedon Zaragas
Με 20 γραμμές τα είπατε όλα

Loukas Markos
Θέλει ψάξιμο και προβληματισμό .
Ο Μητσοτάκης δεν είναι ο παλιός δεξιός, δεν τον χαλάει να συναγελάζεται με αυτούς για να κάνει τη δουλειά του, τον βολεύει να περνιέται ως κεντρώος, βολεύει και αρκετούς που πήγαν από ιδεολογική μετατόπιση ή πελατειασμό σ’αυτόν.
Ο Τσίπρας θέλει να εμφανίζεται αριστερός, μην αφήσει το μονοπώλειο στο ΚΚΕ,βλέπει «ψωμί» στην ταμπέλα της κεντροαριστεράς και προσπαθεί με τα δυο πόδια να πατάει σε τρεις βάρκες.
Και κάποιοι άλλοι «κερατάδες και δαρμένοι» πανηγυρίζουμε γιατί δεν σβύσαμε! Και περιμένουμε να … σημάνουν οι καμπάνες!

Card Mavrilias Mavreas
Στο φτωχό, ιδεοληπτικό τους μυαλουδάκι υπάρχουν οι "κυρ Παντελήδες " και οι "Γιάννηδες Αγιάννηδες" Τους κυρ Παντελήδες ή νοικοκυραίους του εχθρεύονται τους μισούν."Τους φτωχοδιαβολους" Γιάννηδες Αγιάννηδες τους σέβονται και τους παινεύουν.

Γιαννης Ζερβας
Γιατρέ τωρα που εχεις πολύ χρόνο ειναι ευκαιρία για μιά αλλαγή καριέρας που νομίζω οτι θάχεις μεγάλη επιτυχία,ψάξε το!!!Ο παλιός σου γείτονας!!!

Γιαννης Μπάνος
Δυστυχώς Μιχάλη μου
Γιατί δεν υπήρχε αντίπαλος που να εκφράζει το Κέντρο

Χριστινα Μαρκακη
Το ΥΓ 1 δίνει τις απαραιτητες επεξηγήσεις . Ο αυτοπροσδιορισμός λειτουργει ως άλλοθι στη συνείδηση τους .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου