Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Όλα στο βωμό της φτηνιάρικης μικροπολιτικής!!!!!

 

11 Δεκεμβρίου 2020 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
Όλα στο βωμό της φτηνιάρικης μικροπολιτικής!!!!!
Αθηνά Λινού (απομαγνητοφώνηση):
«Θέλω να επισημάνω για ακόμα μια φορά, πως χρειαζόμαστε έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας, από τον γενικό τρόπο της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, που είναι μια εντελώς αντιδημοκρατικός τρόπος να αποδώσεις ευθύνες (διαδικτυακή εκδήλωση του avgi.gr-7.12.2020)
Η ...απόδοση της Αυγής:
Αθηνά Λινού: «αντιδημοκρατική η «ατομική ευθύνη»
Παρατήρηση:
ο "αντιδημοκρατικός τρόπος απόδοσης ευθυνών μέσω της "ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ"
μετατράπηκε σε "αντιδημοκρατική ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ".
Όλα στο βωμό της φτηνιάρικης μικροπολιτικής!!!!!
Οι βασικές γνώσεις Συντακτικού της Ελληνική γλώσσας, καταστρατηγήθηκαν ανερυθρίαστα προκειμένου να βγάλουν τον λαγό από το καπέλο:
αντιδημοκρατική η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αρα η απουσία και αγνόηση της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ είναι δημοκρατική επαναστατική πράξη!!!!!!!
"ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σημαίνει τόσο αυτονομία απέναντι σε εξωτερικούς καταναγκασμούς όσο και ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
Πρόκειται μεταξύ άλλων για ηθική ευθύνη του κάθε πολίτη όσον αφορά τις πράξεις του και κοινωνική ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες του.
Με δυο λόγια, ως προς τη σχέση του πολίτη με τη δημοκρατία, προβλέπονται ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΕΥΘΥΝΕΣ.
Η παραδοχή ότι δημοκρατία –κυρίως, αν όχι αποκλειστικά– σημαίνει δικαιώματα, μπορεί να είναι δημοφιλής, αλλά δεν παύει να είναι κολοβή".
Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κύριος ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Φαντάζομαι πως η Αθηνά Λινού, αλλά και οποιοσδήποτε εχέφρων δημοκρατικός πολίτης, δεν διαφωνεί με τον Δ.Σωτηρόπουλο, ούτε και με την Αθηνά Λινού.
Φαίνεται να διαφωνεί η Αυγή!!!!!
Οποία κατάπτωση του ινδάλματος της Ανανεωτικής, Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αγωνιστικό προπύργιο των φιλελεύθερων ιδεών για τα δικαιώματα και τις ευθύνες, στα πλαίσια της σοσιαλιστικής ιδεολογίας!!!!!!!
(όποιος συγχέει τον Φιλελευθερισμό με τον νεο-Φιλελευθερισμό, ας ψάξει λίγο στο διαδίκτυο να βρει τις διαφορές πρώτα και μετά να ξαναδιαβάσει την ανάρτηση)
 
 
 
Η παλαι ποτε εφημεριδα της αριστερας ,με το ονομα Αυγη, δεν υπαρχει πλεον.Ηεφημεριδα ,που διαβαζαν και σεβονταν ολοι οι σκεπτομενοι πολιτες ,ανεξαρτητα της κομματικης τους τοποθετησης.Με τον Καρτερο και τον Τσεκερη ειναι πλεον ενα τυφλο κομματικο οργανο της ηγεσιας του Συριζα.Συναγωνιζεται σε φανατισμο την Κοντρα, την ΕΦΣΥΝ και το χυδαιο Ντοκουμεντο. Η εφημεριδα ,στην οποια αρθογραφουσαν διαννοουμενοι σαν τον Αγγελο Ελεφαντη, δεν υπαρχει πλεον.Γιαυτο και την διαβαζουν ελαχιστοι...Και αυτοι απο καθηκον κομματικο.
 
 
 Dionisis Koukoulas
  • Michalis Gavras Μιχάλη, εγώ διαβάζοντας το κείμενο της Λινού καταλαβαίνω δύο πράγματα α)δεν προτείνει η Λινού να κληθεί ο κόσμος να τηρήσει κάποια μέτρα κάνοντας επίκληση της ατομική ευθύνης αλλά κάποιον άλλο εναλλακτικό τρόπο (πχ επιβολή των μέτρων) β) αν ο κόσμος δεν τηρήσει τα μέτρα δεν μπορούμε να τον ελέγξουμε γιατί δεν τα τήρησε και να του αποδώσουμε τις ατομικές του ευθύνες. Αν δηλαδή η Λινού δεν εκφράζεται αρνητικά απέναντι στην ατομική ευθύνη τότε κάτι εγώ δεν καταλαβαίνω

    Ακριβώς! Κι εγώ αυτό καταλαβαίνω. Και φυσικά δεν ξεχνώ την στάση της στο θέμα της μετάληψης.

  • Tania Zach
    Dionisis Koukoulas
    κατά την άποψή μου, το υποκείμενο της έκφρασης δεν είναι η "ατομική ευθύνη" αλλά "ο τρόπος επικοινωνίας" με την επίκληση μονοδιάστατα της ατομικής ευθύνης.
    Κανείς δεν μίλησε για "ΠΡΟΛΗΨΗ" και δεν άνοιξε την βεντάλια των μέτρων γι αυτήν. Μεταξύ των μέτρων είναι και η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, αλλά υπήρχαν και μέτρα που όφειλε να πάρει η κυβέρνηση, όπως τα ανέλυσα σε προηγούμενη ανάρτηση.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου