Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Γ.Παυλάκης: αποτύχαμε

 

6 Δεκεμβρίου 2020 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
Αλλος ένας "δεξιός", εστιάζει και αυτός στο κυρίως υποκείμενο της νόσου, δηλ.
τον άνθρωπο, ως φορέα, ως υπεύθυνο για την πρόληψη και ως ασθενή!
"...Αποτύχαμε συλλογικά σαν επιστημονική κοινότητα να πείσουμε τους Έλληνες να προφυλαχτούν καλύτερα. Το μόνο που δούλεψε στην αρχή της επιδημίας ήταν ο Άγιος Φόβος, που έκλεισε όλους στα σπίτια και εξαφάνισε αντισηπτικά και κωλόχαρτο. .......
.......Οι Έλληνες (σαν σύνολο) απέτυχαν να αποκτήσουν την Παιδεία που θα επέτρεπε ιδανική αντιμετώπιση δύσκολων και πολύπλοκων φαινομένων, όπως επιδημίες.
Τώρα, μετά την αποτυχία έγκαιρης αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος, βλέπουμε τον θυμό να γιγαντώνεται και να ζητά υπαίτιους. Η ώρα πλησιάζει που ολοένα και περισσότεροι θα στραφούν στον θυμό. Αν αυτό μεταφραστεί στο να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο, είναι επιθυμητό. Αν οδηγήσει πάλι σε πόλωση και τυφλή βία, δεν φαίνεται να διδασκόμαστε από προηγούμενα λάθη...."
 
https://www.athensvoice.gr/world/693323_gramma-apo-ameriki-apo-ton-koryfaio-epistimona-giorgo-paylaki?fbclid=IwAR3iFfEEJ50fcM-J8I0zT7G_6vBQigYQDVZJ6UUMMIGuh6fhnk_xAtdfMYU
 
 
    Και η κα Κοττανίδου σε συνέντευξή της επεσήμανε το γεγονός της χαλαρότητας τήρησης των μέτρων. Οι περισσότεροι θεωρούν τη μάσκα ως είδος αξεσουάρ και την αυξημένη απόσταση μεταξύ μας σαν παιχνιδάκι που τους κανόνες του μπορούμε να τους παραβιάζουμε οπότε μας γουστάρει. Από κοντά και η πολιτική ηγεσία δίνει το κακό παράδειγμα. Ευτυχώς ο Μητσοτάκης σε συνέντευξή του παραδέχτηκε το λάθος της φωτογραφίας. Κάτι είναι κι αυτό. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να επενδύσει στο θυμό των κακομαθημένων παιδιών. Που αρνούνται να δεχτούν την ευθύνη τους όταν κάτι δε πάει καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου