Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Οι πρώτοι εμβολιασμο

27 Δεκεμβρίου 2020 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
Όσο αντικομφορμιστής και να είσαι, όσο εικονοκλάστης, όσο εναντίον της συμβολοποίησης της ιστορίας,
σήμερα 27.12.2020 είναι μια ιστορική μέρα.
Οι πρώτοι εμβολιασμοί έγιναν ταυτόχρονα σε όλη την Ευρ.Ενωση
Η Επιστήμη κατάφερε σε ασύλληπτους χρόνους να παραγάγει εμβόλιο εναντίον μιας πανδημίας
Οι Επιστήμονες έσπασαν την κλειστή γνώση και συνεργάστηκαν όλοι μαζί με τον ίδιο στόχο
Τα κράτη χρηματοδότησαν αφειδώς τις ερευνητικές ομάδες για την παραγωγή του εμβολίου
30 χρόνια ερευνών και μελετών πάνω στο mRNA βρίσκουν την εφαρμογή τους στον άνθρωπο
Η ΕΕ για πρώτη φορά λειτούργησε σαν Ενωση.
Για ΟΛΑ αυτά και άλλα πολλά, είναι μια ιστορική μέρα.
 
 
  • Μιχάλη, λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά καμία ουσιαστική συνεργασία δεν υπήρξε. Η κάθε εταιρία φρόντισε να παράξει πρώτη το εμβόλιο γιατί τα λεφτά είναι πολλά-πάρα πολλά και τα αφεντικά τους είναι άπληστα. Άλλωστε οι ερευνητικές ομάδες στην κάθε εταιρία δουλεύουν πάνω σε διαφορετικές πλατφόρμες και είναι δύσκολο να συνεργαστούν. Οι μόνοι που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για συνεργασία ήταν οι Ρωσικές εταιρίες, χωρίς όμως καμία απάντηση απο τους δυτικούς λόγω του ισχυρού αντιρωσισμού που επικρατεί στη Δύση και γιατί δεν ήθελαν να μοιραστούν την "δόξα" με τους Ρώσους. Την ίδια ώρα όμως θέλησαν να αποσπάσουν Ρώσους επιστήμονες απο τις δύο πρωτοπόρες εταιρίες τους (Gamaleya και Vector) υποσχόμενοι τεράστιες αμοιβές. Αυτό ήταν το είδος της "συνεργασίας" που ήθελαν οι δυτικοί. Βέβαια μετά την επιτυχία του Ρωσικού εμβολίου Σπούτνικ-V, η Αγγλοσουηδική Astra Zeneca ζήτησε την συνεργασία με την Gamaleya καθώς το εμβόλιο Σπούτνικ χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με της Astra Zeneca, με την διαφορά ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν δύο ιικούς ανθρώπινους φορείς ενω οι Εγγλέζοι έναν αδενοϊό από χιμπαντζή. Ας ελπίσουμε ότι η μοναδική αυτή συνεργασία αυτή θα καρποφορήσει. Άλλη, δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

    Kostas Aplos
    η Astra Zeneca και οι Ρώσοι έχουν το ίδιο επιστημονικά είδος εμβόλιου γι αυτό και συνεργάζονται και όπως βλέπεις ακόμα δεν έχουν τελειώσει όλες οι φάσεις ελέγχου ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, για να πάρουν το οκ της χρησιμοποίησης. Αν και οι Ρώσοι ήδη το κάνουν από το καλοκαίρι. Δεν το σχολιάζω αυτό το σημείο.
    Οι άλλες εταιρίες που δουλεύουν με το mRNA, εννοείται πως η καθε μια δουλεύει για λογαριασμό της. Καπιταλισμό έχουμε. Εγώ όμως δεν αναφέρομαι σε αυτές. Αυτό που λέω είναι:
    "Οι Επιστήμονες έσπασαν την κλειστή γνώση και συνεργάστηκαν όλοι μαζί με τον ίδιο στόχο
    Τα κράτη χρηματοδότησαν αφειδώς τις ερευνητικές ομάδες για την παραγωγή του εμβολίου
    30 χρόνια ερευνών και μελετών πάνω στο mRNA βρίσκουν την εφαρμογή τους στον άνθρωπο"
    Και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
    Είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ όσο κι αν εσύ δεν θέλεις να το δεις.

    Michalis Gavras
    Εγώ δεν το βλέπω γιατί δεν φαίνεται από πουθενά αυτή η συνεργασία, γι αυτό και δεν είναι ιστορική μέρα, αφού και ο ό ίδιος ο ΠΟΥ και ο ΟΗΕ αγωνίστηκαν για την συνεργασία μεταξύ χωρών, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι Αμερικάνοι το έχουν αναγά…
    Δείτε περισσότερα

    Kostas Aplos
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
    αυτό με σας τους ΚΚΕδες, που ζείτε και απολαμβάνετε τα αγαθά της δύσης και του καπιταλισμού και ταυτόχρονα ονειρευόσαστε πως ζείτε στην κομμουνιστική(!!!!) Ρωσία και την κομμουνιστική(!!!!) Κίνα, χωρίς να ζείτε στην Ρωσία και την Κίνα, θα πρέπει να το δείτε!!!!!
    Για φαντάσου να ήσουν στην Ρωσία και να σε διάλεγαν να κάνεις υποχρεωτικά το εμβόλιό τους πριν ολοκληρωθεί και η 3η φάση των δοκιμών!!!!!
    Να δω ποιο δημοκρατικό δικαίωμα επιλογής θα διεκδικούσες να έχεις και από ποιον!!!!!
    Καλημέρα σας!!!!!

    Michalis Gavras
    Ομολογουμένως περίμενα πιο σοβαρή απάντηση από έναν γιατρό. Δεν φανταζόμουνα ότι θα έπεφτες στο επίπεδο ενός Μπόγδανου. Λυπάμαι.

    Michalis Gavras
    Άσχετο, εγώ να θέλω να ζήσω στην καπιταλιστική Ρωσία( Ευτυχώς που έχουν μείνει κάποιες υποδομές κοινωνικού κράτους από το προηγούμενο καθεστώς και κάπως σώζονται ) ή στη μούφα κομμουνιστική Κίνα???
    στην Κούβα θέλω!!!
    Όσο για τη "συνεργασία" στον καπιταλισμό άστο καλύτερα, βιομηχανική κατασκοπεία λέγεται!!!
    ...πάλι τα μπέρδεψες😊😊

    Kostas Aplos
    την πραγματικότητα την ταμπελάρεις Μπογδάνο και νομίζεις πως ξεμπερδεύεις. Ετσι είναι αν έτσι νομίζεις!!!!
    Φαντάζομαι θα σταματήσεις να ασχολείσαι με τις απόψεις ενός "Μπογδάνου". Είσαι για πολύ υψηλότερου επιπέδου. Μην ξεπέφτεις τόσο χαμηλά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου