Τρίτη 14 Απριλίου 2020

14 Απριλίου 2020

Πάμε καλά λοιπόν. Σήμερα μπορούμε να το πούμε. Λιγότεροι νέοι νοσηλευόμενοι, περισσότεροι έξοδοι από την ΜΕΘ.
Ομως ακόμη δεν έληξε η παρτίδα.
Θα προσθέσω μια απάντηση που έδωσα μερικές μέρες πριν και που νομίζω δείχνει την πορεία των πραγμάτων στο άμεσο και απώτερο μέλλον.
Α. Η λογική είναι απλή:
1. Από Οσους έχουν τον ιό,
α) κάποιοι θα αρρωστήσουν, θα πάνε νοσοκομείο και οι περισσότεροι θα γίνουν καλά, ενώ κάποιοι θα πάνε ΜΕΘ. Οσοι βγουν από το νοσοκομείο έχουν πλέον αντισώματα εναντίον του ιού.
β) οι άλλοι θα την περάσουν στο πόδι και θα αποκτήσουν και αυτοί αντισώματα.
2. Οι υπόλοιποι με το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ουσιαστικά δεν ερχόμαστε σε επαφή με φορείς του ιού, δεν τον κολλάμε, δεν αρρωσταίνουμε και δεν τον διασπείρουμε.
3. μετά τα μέσα Απριλίου θα γίνουν μαζικά τεστ προκειμένου να φανεί τι γίνεται στον πληθυσμό, πόσοι είναι φορείς, πόσοι εν ενεργεία ασυμπτωματικοί, πόσοι θεραπευμένοι, ώστε να σχεδιαστεί το σχήμα μείωσης των περιοριστικών μέτρων.
Από Σεπτέμβρη θα έχουμε φάρμακα το πιο πιθανό και αργότερα εμβόλιο.
4. οι επόμενες κρίσεις (πχ το Φθινόπωρο) θα βρουν ένα διαφορετικό πληθυσμό από επιδημιολογικής πλευράς.
Β. Δυστυχώς τα μέτρα είναι υποχρεωτικό να μην κάνουν εξαιρέσεις με κριτήριο την υπευθυνότητα, που όχι μόνο δεδομένη δεν είναι αλλά αντίθετα είναι ζητούμενο τις πιο πολλές φορές.
Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, αν και η "ζημιά" που υφίστανται τα χλωρά, δεν αντιστοιχείται στο γενικό όφελος που είναι πολλαπλάσιο.



  • Bobonis Tasos Α
    1. Υπάρχουν περιπτώσεις που άνθρωποι που θεραπεύτηκαν ξανά νοσήσαν.
    2. Θα κολλήσουμε όλοι ή όχι κάποια στιγμή;

    3. Για να αρθούν τα μέτρα θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που θεραπεύτηκαν ή έχουν αντισώματα αν και όπως έγραψα πριν δεν εξασφαλίζει κανεις ότι δεν θα ξανά νοσήσουν. Για να υπάρξει μεγάλος αριθμός με αντισώματα σημαίνει ότι πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό. Η καραντίνα δεν συμβάλλει σε αυτό, παρα μόνο στην μη υπερφόρτωση του συστήματος υγείας.
    Πάλι με υπόθεση ότι θα βρεθεί φάρμακο, κανεις δεν μπορεί να πει ότι με την σημερινή συλλογιστική δεν θα πρέπει να μείνουμε σπίτι ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ, που είναι αδύνατο γιατί θα αν αργήσει θα πεθάνουμε από άλλες αιτίες.
    Άσε που είμαστε μέσα Απριλίου και ούτε κουβέντα για τεστ
    4. Αν τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα των 10+ εκατομυρίων έχει 10.000 κρούσματα ήτοι 0,1% του πληθυσμού, τι θα έχει αλλάξει επιδημιολογικά ;
    Β.
    Όπως τόσα χρόνια οι μη καπνιστές δεν πηγαίναμε σε μέρη με καπνό, έτσι και τώρα η υπεύθυνοι μπορούν όταν το κράτος εξασφαλίσει μάσκες γάντια υποχρεωτικές αποστάσεις στους δημόσιους χώρους να προστατεύονται από αυτούς που αδιαφορούν.
    Δεν μπορεί να επιτρέπει την προσέλευση στην λαϊκή και το σουπερμάρκετ και να μου απαγορεύει να πάω να κάτσω μόνος μου στο εξοχικό μου.
    Δεν μπορεί να επιτρέπει την λειτουργία των εργοταξίων και να απαγορεύει να πάμε να ψωνίσουμε μελάνι για τον εκτυπωτή, να επισκευάσω το αυτοκινητο μου, να ταΐσω τον σκύλο μου ή την γάτα μου στο εξοχικό.
    3
    • Michalis Gavras Οι ιδιότητες του ιού, όπως λένε οι λοιμωξιολόγοι, είναι καινούριες και με άγνωστη ακόμα συμπεριφορά. Τις μελετούν και περιμένουμε τα συμπεράσματά τους. Βλέπεις η Κίνα που "ξεμπέρδεψε" δεν φαίνεται να ξεμπέρδεψε. Υπάρχει λάθος στην αντιμετώπιση;;;;;
      1
  • Bobonis Tasos Στο τέλος θα μάθουμε, αλλά σίγουρα όλα τα περί κρίσιμης εβδομάδας κλπ είναι υποθέσεις. Αν ισχύουν αυτά που ακούμε μπορεί να χρειαστεί να παραταθεί για μήνες η καραντίνα. https://www.scmp.com/.../coronavirus-could-target-immune...
  • Covid-19 may attack immune system like HIV, doctors fear
    scmp.com
    Covid-19 may attack immune system like HIV, doctors fear
    Covid-19 may attack immune system like HIV, doctors fear
    1
  • Michalis Gavras Bobonis Tasos Υπάρχουν πληροφορίες βάσιμες, που δείχνουν πως η κρίσιμη βδομάδα έχει περάσει. Ηταν πριν δυο βδομάδες, όταν και στο γράφημα, που παραθέτω πιάσαμε κορυφή.
    Το πως θα εξελιχθεί το θέμα της καραντίνας ξεφεύγει από τις δικές μου γνώσεις. Είνα
    ι μια πολύ σύνθετη εξίσωση με πολλές μεταβλητές, συμπεριφοράς της κοινωνίας και του ιού, τοπογραφία των κρουσμάτων, εστίες υπερσυγκέντρωσης, κλπ κλπ, που και συ γνωρίζεις καλύτερα, επιλύεται μόνο με υποθέσεις και μετατροπή κάποιων μεταβλητών σε σταθερές. Αρα επιδέχεται και πολλές λύσεις. Η τελική θα αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία, που της έχουμε αναθέσει και την ευθύνη. Καλημέρα!!!!
    1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου