Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

5 Απριλίου 20202

    Σήμερα το σχόλιο που επέλεξα να συνοδεύει την ανάρτησή μου, είναι τα λόγια της
    Αναστασίας Κοτανίδου, καθηγήτριας Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και τον «Ευαγγελισμό», στην πρωινή συνέντευξη στο ΣΚΑΙ:
    "Καθημερινά βγαίνουν ασθενείς από τις ΜΕΘ.
    Έχουμε αρκετούς που έχουν βγει από την εντατική.
    Κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε και σπίτια τους.
    Αυτή είναι η πιο ευχάριστη είδηση που μπορώ να δώσω.
    Αύριο θέλω να ελπίζω, ότι θα σας πω ακόμη πιο ευχάριστα, ότι δεν θα έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας" είπε αρχικά η κ. Κοτανίδου.
    "Η επιτυχία των λίγων κρουσμάτων και των λίγων θανάτων, οφείλεται αρχικά στα γρήγορα μέτρα της κυβέρνησης,
    δεύτερον στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο ανταποκρίθηκε με τρομερή αυταπάρνηση. Τις πρώτες ημέρες, νοσηλεύτριες και γιατροί δεν λογαριάζανε τίποτε. Προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους αρρώστους, αγνοώντας τον κίνδυνο για τον εαυτό τους.
    Είναι σημαντικό και πρέπει να το τονίζουμε συνέχεια. Και οι συνάδελφοι από Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και παντού, έχουν την ίδια αυταπάρνηση. Βεβαίως και δυστυχώς για αυτούς, εκεί είχαν πολλά περισσότερα κρούσματα και μέσα στο ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό.
    Εμείς στην Ελλάδα φαίνεται να είμαστε, ως ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό, λίγο πιο ευαισθητοποιημένοι. Φοράμε μάσκες, γάντια και τις μπλούζες.
    Αν δεν είχαν παρθεί τα μέτρα τόσο γρήγορα, θα μπορούσαμε να μιλάμε για καταστάσεις Ιταλίας και Ισπανίας".
    Επίσης. με τα λόγια της Βάσως Μιχαλοπούλου
    "στέλνουμε την αγάπη μας και την θετική μας ενέργεια στη, συμπατριώτισσα, συμμαθήτρια (και συμφοιτήτριά μας) την Χριστίνα Ρούτση, που από σήμερα αναλαμβάνει υπεύθυνη στην νέα ΜΕΘ για covid-19 του Ευαγγελισμού.
    Κουράγιο Χριστίνα μου με τις ευχές και την αγάπη όλων μας, θα τα καταφέρεις να σώσεις πολύ κόσμο, όπως έκανες και μέχρι σήμερα, η σκέψη μας θα σε συντροφεύει!!!"
    Χριστίνα Ρούτση, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας Ε.Κ.Π.Α., Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας Ε.Κ.Π.Α., Γ.Ν. «Ο Ευαγγελισμός», Αθήνα
    Σχόλια
    • Dimitris Kontaxis Φίλε Μιχάλη, τα διαγράμματα που δημοσιεύεις είναι εξαιρετικά ενημερωτικά και χρήσιμα για κάθε μη ενημερωμένο και κάθε καχύποπτο. Παράκληση να συνεχίσεις
      3
  • Stalo Christo Ευχαριστούμε Μιχάλη ....ευχαριστούμε!
  • Panagiotis Theodorou Ευχαριστούμε γιατρέ
  • Mike Bizimis Ευχαριστούμε Κε Μιχάλη <3 span="">
    1
  • Δημήτρης Κοκκωνης Καλή δύναμη Μιχαλη
  • Δημήτρης Χανιώτης Νά είσαι καλά Μιχάλη για τίς τεκμηριωμένες ενημερώσεις σού ...!!!
    Καλό σου βραδακι !!!
  • Zoi Georgaris Σε ευχαριστουμε Μιχαλη για την τεκμηριωμενη ενημερωση σου!!!!Συνεχισε να μας ενημερωνεις και με τα διαγραμματα σου τα οποια μας δινουν προσθετη πληροφορηση.Καλο σου Βραδυ!!!
    1
  • Boula Kasavita Μπράβο κ Μιχαλη πάντα να μας ενημερώνετε καλησπερα
  • Ioannis Chatzigeorgiou Ευχαριστούμε ευγνωμονως, Μιχαήλ μας,,

    Γιάννης ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
  • Elias Tsakos Συγχαρητήρια Συνάδελφε και θερμά Ευχαριστώ για την καταγραφή. Μία εικόνα Χίλιες λέξεις.
  • Vivi Papadopoulou Ευχαριστούμε Μιχάλη🙂
  • Ροδουλα Γουλανδρη Ευχαριστούμε πολύ Μιχάλη!! Απλά και κατανοητά!!! Όπως κάθε φορά!!!
  • Ιωάννης Σταθόπουλος Κύριε Γαβρά πριν μερικές ημέρες ο κ Τσιόρδας είχε δηλώσει θέλουμε το peak να πάει αργότερα ώστε αφενός να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ιατρικά τα κρούσματα και αφετέρου να επιτυγχάνεται σταδιακά, σιγά-σιγά, ανοσία στον πληθυσμό.
    Αν αυτή είναι η τακτική της Ελλάδας, αν η Ελλάδα θέλει να πετύχει ανοσία αγέλης έστω σιγά σιγά έρχεται πιστεύω σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουμε μέχρι τώρα.Ποια είναι η δική σας γνώμη τη στιγμή μάλιστα που τις ποιο ευνοικές στατιστικές ως προς θνησιμότητα να πάρουμε το συνολικό ύψος των κρουσμάτων δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 20 χιλ.
    1
    • Michalis Gavras Εχω την άποψη πως η ανοσία του πληθυσμού, είναι δεύτερο θέμα. Το πρώτο είναι να μην κλατάρει το σύστημα υγείας, να μην βρεθούμε σε θέση να μην υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ και να πρέπει να επιλέγουμε ποιον θα διασωληνώσουμε και ποιον θα αφήσουμε να πεθάνει.
      Η "ανοσία" μπορεί να περιμένει. Ερχεται το καλοκαίρι και μέχρι το φθινόπωρο θα δούμε τι φαρμακευτικές δυνατότητες ή εμβόλιο θα έχουμε.
      Η ομάδα που σχεδιάζει φαίνεται να είναι ιδιαίτερα πραγματιστές.
  • Ιωάννης Σταθόπουλος Michalis Gavras Σας ευχαριστώ και εγώ αυτό πιστεύω και εκτιμώ ότι η έμμεση αναφορά του εξαιρετικού κ. Τσιόδρα στην ανοσία αγέλης οφείλονταν στην φόρτιση των ημερών.Γιατί πως θα μπορούσε να επιτευχθεί ανοσία αγέλης με τόσο λίγο αριθμό κρουσμάτων.
    1
  • Banilas Eystathios Μπράβο Μιχάλη. Κάθε μέρα περιμένουμε την ανάλυσή σου. Τα νούμερα μιλάνε αρκεί να τα βάλεις να το κάνουν κι εσύ ξέρεις πως. Ευχαριστούμε.
    3
  • Elias Brountzos ευχαριστούμε Μιχάλη. Καλό κουράγιο Χριστίνα μας
  • Nikos Varsamidakis Μιχάλη ,ευχαριστούμε για τα διαγράμματα σου που μας πληροφορούν τόσο παραστατικά!
    Μακάρι να μας μεταφέρεις πάντα αισιοδοξία!
    Καλή δυναμη κ στη Χριστίνα μας στο δύσκολο έργο της!!
    1
  • Ελένη Ξένου Χαχάλου Μπράβο σας!!!Είστε εξαιρετικός!!
  • Marina Telaki Ευχαριστούμε Γιατρέ!! Καλή δύναμη!!
  • Costas Katsaras ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΙΟ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ! ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΩ! Τι να πουν οι αγράμματοι και ηλικιωμένοι!!
  • Natasha Santorinaiou Εξαιρετικο
  • Olga Alexandropoulou Καλη δυναμη στην Χριστινα μας αλλα πρεπει να εχει και την μεγιστη βοηθεια του κρατους ,γιατι οσο γενναιος και αν ειναι ο στρατηγος ,οτι οδηγιες και να δωσει στους στρατιωτες ,αν δεν εχουν οπλα στο χερι ο πολεμος δεν κερδιζεται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου