Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Εχω την αίσθηση, και όχι μόνο εγώ, πως οι στιγμές που ζούμε είναι ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ. Θα μελετιέται από τις επερχόμενες γενιές ως η δεύτερη φορά που η "αριστερά" διεκδίκησε την εξουσία. Θα περιγράφονται οι κινήσεις των βουλευτών και οι μεταπηδήσεις από πλευρά σε πλευρά, καθώς και οι κινήσεις της κυβερνητικής πλευράς με τους συμμάχους της για να ακυρώσει την επικράτηση της άλλης. Και είναι αναμενόμενο. Η πάλη δεν γίνεται για τις ιδέες και το ονόρε. Συμφέροντα είναι αυτά και είναι σημαντικά.
Στην ζυγαριά τέλος θα μετρήσει το "βάρος" και η ποιότητα της αριστερής πρότασης.
Ευχόμαστε οι μελλοντικοί ιστορικοί να μην αναλύουν τους λόγους που αυτό το "βάρος" ήταν λειψό, να μην απαρριθμούν τα λάθη και τις αβλεψίες.
Για να μην γίνουν όλα αυτά ΕΠΕΙΓΕΙ να ενημερωθεί ο λαός για το δύσκολο του εγχειρήματος, να επεξεργαστεί ξεκάθαρο το πολιτικό μηνυμα και να σχηματοποιηθεί σε Πολιτική Πρόταση.
Οταν γνωρίζεις πως η "αβεβαιότητα" είναι ο παράγων που μετράει στην στάση των ψηφοφόρων, δεν καταγγέλλεις αυτούς που διογκώνουν την αβεβαιότητα. Αντίθετα αγωνίζεσαι να αποδυναμώσεις και ακυρώσεις τους παράγοντες που συμβάλλουν στην "αβεβαιότητα".

Και αυτό δεν γίνεται χωρίς να υπάρχει σαφές και ξεκάθαρο Πολιτικό Μήνυμα
Δεν γίνεται με αλλεπάλληλες και αντικρουόμενες δηλώσει κορυφαίων στελεχών, δεν γίνεται με εκπροσώπους που έχουν υπηρετήσει και ιδιοτελώς αξιοποιήσει το προηγούμενο φαύλο καθεστώς.
Σ' αυτές τις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ στιγμές δεν έχεις την πολιτέλεια του αυτοπροσδιορισμού και της προσωπικής άποψης όταν είσαι κορυφαίο στέλεχος. Μετά θα γράφει η ιστορία για χαμένη ευκαιρία της "αριστεράς" και θα ερμηνεύουν κάποιοι πως οι ξένες δυνάμεις διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, ενώ άλλοι θα λένε ο λαός δεν ήταν ώριμος κλπ που τάχουμε ξαναζήσει.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ λοιπόν και ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΕΝΝΙΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ είναι το απαιτούμενο και ήδη θάπρεπε να μην είναι ζητούμενο αλλά ΓΕΓΟΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου