Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

συνταγματική δημοκρατία και όχι λαϊκή δημοκρατία.

Η δικαστικού τύπου εκκαθάριση του πολιτικού σκηνικού της χώρας, δοκιμάστηκε στην χώρα μας το 1989 και κει με άλλοθι υπαρκτά σκάνδαλα και απέτυχε. 
Οχι μόνο το πολιτικό σκηνικό δεν εκκαθαρίστηκε αλλά και τα κόμματα που το σχεδίασαν και το υλοποίησαν, υπακούοντας σε μια γραφειοκρατικού τύπου αντίληψη για την λειτουργία της πολιτικής, κατάλοιπο της πατρογονικής τους καταγωγής, έκαναν 20 χρόνια να συνέλθουν.
Ετσι και σήμερα, με καταφανέστατη την κυβερνητική παρέμβαση, που καθημερινά θα επιβεβαιώνεται, ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο απότοκο της λειτουργίας του σύγχρονου καπιταλισμού, εξελίσεσεται με ευθύνη της κυβέρνησης σε μικροπαραταξιακή κλωτσοπατινάδα. 
Το ουσιαστικό κέρδος για την χώρα θα είναι αρνητικό, ενώ το επικοινωνιακό κέρδος για την κυβέρνηση τεράστιο. 
Για το επόμενο εξάμηνο τουλάχιστον θα ζούμε στον αστερισμό της NOVARTIS. 
  • Ούτε το Σκοπιανό, 
  • ούτε η ολοκλήρωση της ουράς των ψηφισμένων για την 3η αξιολόγηση, 
  • ούτε τα προαπαιτούμενα για την 4η αξιολόγηση (εργασιακό, συνταξιοδοτικό, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αποκρατικοποιήσεις κλπ), 
  • ούτε η επιτροπεία μετά τον Αύγουστο κλπ.
Το αντίδοτο για την χώρα μας είναι γνωστό: 
θεσμική αναβάθμιση της λειτουργίας του κράτους και της πολιτικής, που όμως δεν γίνεται με "λαϊκούς δικαστές" και μυστακιοφόρους κουμπουροφόρους. 
Εχουμε συνταγματική δημοκρατία και όχι λαϊκή δημοκρατία.
Δεν μπορείς λοιπόν με μικροπολιτικού και επικοινωνιακού τύπου στοχεύσεις να ξακαθαρίσεις το πολιτικό σκηνικό, ούτε να βελτιώσεις την λειτουργία του κράτους και της πολιτικής.
Αυτή είναι η δική μου προσέγγιση, απότοκη της 63χρονης εμπειρίας μου από την ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου