Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Βάνδαλοι Ελληνάρες

Αυτή την αγιογραφία του 16ου αιώνα, στην παλιά Μονή των Αγίων Αναργύρων, στην περιοχή της Κλειδωνιάς (Ζαγόρι) την βανδάλισαν κάποιοι Ελληνάρες!!!!!
Θαυμάστε τους!!!!!
Όσο η περιοχή βρισκόταν κάτω από Οθωμανική κυριαρχία, σχεδόν 500 χρόνια, η αγιογραφία διατηρούταν όπως κατασκευάστηκε.
Άρκεσαν εννέα (9) μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση (1913) της περιοχής, για να βεβηλωθεί από τους Ορθόδοξους Έλληνες. Η πρώτη βεβήλωση έχει ημερομηνία 1922!!!!!!!






Pagona Kulubis Τι ομορφιά, για τους βανδαλους δεν χρειάζεται σχόλιο.

δεσποινα χριστοπουλου Σωθηκαν τοσους αιωνες απο τοσες δυσκολες στιγμες για να καταστραφουν απο καποιους ανεγκεφαλους,κριμα.

Eleni Michou Μήπως ακούσατε ποτέ ότι κάποιο σχολείο, από νηπιαγωγείο μέχρι πανεπιστήμιο, διδάσκει στα παιδιά το σεβασμό στα αριστουργήματα που μας άφησαν οι πρόγονοί μας; Μήπως ακούσατε ποτέ κανένα παπά μεταξύ άλλων κηρυγμάτων... να ενημερώνει τους πιστούς (!!!???) το σεβασμό των ναών και των αγιογραφιών ? Κρίμα που οσο πάμε... αισθανόμαστε γύρω μας ότι εξαφανίζεται σε πολλά πράγματα η δικιά μας - καταδικιά μας λέξη : ΦΙΛΟΤΙΜΟ ...
Aspa Moschou Οι χαζογιαννακηδες... ειναι ευχαριστημενος αυτος τωρα γιατι μ αυτο το τροπο δηλωνει την υπαρξη του. Ετσι παει συνεχεια προς τα πισω αυτη η χωρα απο τους γιαννακηδες.
Georgia Konidou Κάτι αντίστοιχο ένιωσα όταν ταξίδεψα στα βουνά της Θράκης... Σε κάθε βρύση Μουσουλμανική όλα σε τάξη και σαπούνι να πλύνεις τα χεράκια σου. Ενώ σε μέρη που στάθηκαν και έφαγαν κάποιοι άλλοι (ποιοι άραγε;) άφηναν πίσω σκουπιδαριό. Ένα σκουπιδαριό μου μου φάνηκε οικεία εικόνα. Που το έχω ξαναδεί; Που; Δύσκολο να θυμηθώ. Τι να πρωτοθυμηθώ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου