Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Εκπαιδευτικοί και ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Για όσους έχουν μια σχετική ηλικία και ενασχόληση με τα των σχολείων σαν την δική μου, είναι φανερό που κρύβεται όλο το πρόβλημα:
Στην προοδευτική παραίτηση των εκπαιδευτικών από την στοιχειώδη ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
"Να ανοιχτούν οι φάκελοι με τα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις τους από το Γυμνάσιο για να μη πω από το δημοτικό. Να δούμε πόσος φόβος και πόση παραίτηση από πλευράς εκπαιδευτικών κρύβεται τελικά σε αυτή τη πορεία." λέει ο παραιτηθείς εκπαιδευτικός.
Οταν η "αξιολόγηση" ως ιδέα, ως διαδικασία, ως λειτουργία, έχει εξοβελιστεί από το σχολείο!!!!!! δεν μπορείς να περιμένεις καμιά άλλη κατάληξη.
Και αλήθεια πως μπορείς να αξιολογήσεις κάποιον, όταν εσύ ο ίδιος αποκλείεις την δική σου αξιολόγηση, όταν εσύ ο ίδιος κομπορρημονείς πως στη αίθουσά σου δεν τόλμησε να πατήσει σχολικός σύμβουλος (όχι επιθεωρητής, αλλά σχολικός σύμβουλος) γιατί δεν του το επέτρεψες!!!!!!
Και μην μου πείτε για έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής. Θα επισημάνω απλά το ποια χλεύη αντιμετώπισαν από τους συναδέλφους τους, όποιοι Χημικοί προσπάθησαν να εντάξουν στην διδασκαλία τους το πείραμα!!!!!!
Ο σεβασμός είναι δυναμική αξία με πολλές πλευρές και τις χρειάζεται ΟΛΕΣ για να υπάρξει, ως αξία στο σχολείο.

 https://www.news247.gr/koinonia/paraitisi-kathigiti-apo-epal-kai-kataggelies-gia-diarki-ekfovismo-edo-mathima-den-kaneis.9804017.html?fbclid=IwAR1UzX5JhtEI46wLy070F6egOON4vpkM6S8stZqiMBNAZZpJnTHA7lX0gVo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου