Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

κίνημα της πετσέτας

3 Αυγούστου 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Οι φίλοι σας
Για άλλη μια φορά το "κίνημα της πετσέτας" βγάζει στον αέρα όλο τον αν-ορθολογισμό, που σαρώνει στην Ελλάδα.
Οι οπαδοί της απόλυτης καθαρότητας (όχι καθαριότητας!!!) των ακτών, μαζί με τους εχθρούς της καλής χρήσης των ακτών και της επιχειρηματικότητας με κανόνες, συναντήθηκαν με τους σημερινούς αντιπολιτευόμενους και το πράγμα δραπετεύει από τον ορθολογισμό.
Ας δούμε τα δεδομένα:
1. Οι ακτές είναι ιδιοκτησία-διαχείριση ΚΕΔ, η οποία τις βγάζει σε δημοπρασία και από αυτά 70% εισπράττει ο Δήμος και το 30% η ΚΕΔ.
2. Η τιμή ενοικίασης εξαρτάται από την φήμη της παραλίας σε πανελλαδικό επίπεδο. Όμως ως κοινωνικό αγαθό δεν θα έπρεπε να ενταχθεί στην λογική της αγοράς (προσφορά και ζήτηση), αλλά αντίθετα της εξυπηρέτησης και της προσιτότητας από τον κάθε επισκέπτη και όχι μόνο για τους πλούσιους που μπορούν να πληρώσουν 60€.
3. Οι ξαπλώστρες προσφέρουν πραγματική εξυπηρέτηση σε επισκέπτες, Έλληνες και αλλοδαπούς, που δεν μπορούν να μεταφέρουν ομπρέλα και θέλουν να χαρούν την παραλία αρκετές ώρες την ημέρα, χωρίς να υποστούν εγκαύματα και ηλίαση.
Τα προβλήματα εμφανίζονται, όταν αρχίζει η καταστρατήγηση του νόμου, από πολλές πλευρές, αλλά και από την κερδοσκοπική συμπεριφορά της ΚΕΔ και του Δήμου, που ορίζουν την τιμή ενοικίασης και επιτρέπουν την ασύδοτη κερδοσκοπία από τον επιχειρηματία.
Ο Δήμος επιτρέπει αυτή την ασυδοσία, μιας και κερδίζει απίθανα πόσα, καθώς επίσης αγνοεί παντελώς την υποχρέωση που έχει
α. να ελέγχει την τήρηση των προδιαγραφών
β. και ακόμη πιο σημαντικό την εφαρμογή κανόνων στοιχειώδους υγιεινής.
Γιατί
ούτε ξαπλώστρες μέχρι το κυμοθάλασσο πρέπει να υπάρχουν,
ούτε άπλυτες, βρώμικες και χωρίς στοιχειώδη απολύμανση.
Ας μπούνε τα σπαθιά στα θηκάρια.
Απλή εφαρμογή του νόμου να απαιτήσουμε και
οι ξαπλώστρες να θεωρηθούν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και όχι εμπορικό αγαθό.
Υ. Γ. Προσωπική εμπειρία:
Καλοκαιρινή επίσκεψη σε νησί για άλλους λόγους. Χρησιμοποίησα ομπρέλα κ ξαπλώστρα.
Σκούπισαν μπροστά μου τις ξαπλώστρες, τις ψέκασαν με απολυμαντικό, μου πρόσφεραν δύο μεγάλες πετσέτες μπάνιου διπλωμένες σε ζελατίνα.
Σε ποιο νησί λέτε πως έγινε αυτό;;;;;;;
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου