Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Έκτακτη Συνεδρίαση του ΔΣ για τον θάνατο του Γιάννη Βουτσινά

Από την Έκτακτη Συνεδρίαση του ΔΣ για τον θάνατο του Γιάννη Βουτσινά.Αγαπητοί συνάδελφοι

Η σχέση μου με τον Γιάννη υπήρξε βιωματική και ως εκ τούτου μοναδική και αδιαμεσολάβητη.
Άρχισε στον Σύλλογο του Κοντόπευκου το 2002 όταν στήθηκε ο Σύλλογος και συνεχίστηκε απρόσκοπτα μέχρι χθες.
Σ' εκείνους τους δύσκολους καιρούς των κομματικών παθών και των παραταξιακών αντιπαραθέσεων, εμείς κατορθώναμε στο Σύλλογο να λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις με ομοφωνία. Παρ’ όλο που στο ΔΣ ήμασταν ενεργοί πολίτες με κομματική και παραταξιακή δραστηριότητα, όλες οι αποφάσεις μας λαμβάνονταν ομόφωνα. Σ’ αυτό ήταν σημαντική η συμβολή του Γιάννη.
Τα 2-3 χρόνια που ήμουν πρόεδρος στον Σύλλογο και ο Γιάννης γραμματέας, στην απολογιστική συνέλευση που παρουσίασε τα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς. Συνεχίζοντας την παράδοση που είχαμε ήδη εγκαινιάσει να χρησιμοποιούμε οπτική προβολή των δραστηριοτήτων μας, όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες μέσα σε τρια slides παρουσίασε την φιλοσοφία του.
Στο ένα slide χρησιμοποίησε και συνταίριαξε αρμονικά τους τίτλους όλων των παρατάξεων που υπήρχαν τότε.

 Στο επόμενο slide έλεγε:Και έκλεινε με το επόμενο slide
 
 Που ήθελε να πει:
"εμείς στο Σύλλογο θέλουμε εσάς. Αφήστε τα κομματικά και παραταξιακά σκουφάκια σας έξω και Ελάτε να συνεργαστούμε για το καλό της Πόλης μας".
Αυτή η αντίληψη του Γιάννη ήταν καθοριστική και νομίζω φάνηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τον εξέφραζε τον ίδιο, ήταν η προσωπική του ιστορία στη ζωή που είχε ζήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή και η αντίληψη που έβλεπε τα πράγματα.
Το γεγονός της ΑΠΩΛΕΙΑΣ του Γιάννη υπερβαίνει όλα τα λόγια που θα μπορούσαν να γραφτούν και να ειπωθούν.
Για την οικογένειά του ήταν μοναδικός και αναντικατάστατος.
Σε όλους εμάς θα λείψει ένας σημαντικός φίλος και στην πόλη ένας ενεργός πολίτης από τους λίγους που διαθέτει και είχε να δώσει πολλά ακόμα στην πόλη. Θα άφηνε το δικό του στίγμα και θα καθόριζε σε ένα βαθμό την πορεία της πόλης τα επόμενα χρόνια. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν η πρώτη θητεία του στο ΔΣ, στην οποία ο νέος δημ. Σύμβουλος προσπαθεί να εξοικειωθεί και να αναγνωρίσει την λειτουργία του Δήμου. Την επόμενη πενταετία, από όποια θέση κι αν ήταν η συμβολή του θάταν ιδιαίτερα σημαντική.
Από όλους εμάς τους φίλους του θα μας λείψει, αλλά η πόλη και αυτό δεν είναι μόνο λόγια, έχασε έναν ενεργό πολίτη που είχε να της δώσει πολλά ακόμα.
Ολοι μας θα τον θυμόμαστε και ευχόμαστε στην οικογένειά του να ξεπεράσει την απώλεια της μοναδικότητάς του και να ξέρουν πως θα μας βρίσκουν πάντα αρωγούς και συμπαραστάτες.
 
http://www.youtube.com/watch?v=DrveqAoHZyY
Η αναφορά μου από 27.49' έως 32.10'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου