Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Ηρθε η ώρα να ανοίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Η πλήρης δικαίωση της πολιτικής μου διαπίστωσης-εκτίμησης (http://gavrasmichael.blogspot.gr/2015/07/blog-post_15.html) ήρθε με τα λόγια του ΠΘ Αλ.Τσίπρα, όπως αυτά διατυπώνονται στο άρθρο της ηλεκτρονικής σελίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" (21/07/201518:03):

"...Άλλος ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ, άλλος ο «κοινωνικός»
     Για πρώτη φορά με τόσο μεγάλη σαφήνεια, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι την μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ -ή αλλιώς στις ισορροπίες εντός του παλαιού Συνασπισμού- και του ρόλου που καλείται να παίξει η Αριστερά των κυβερνητικών ευθυνών και της κοινωνίας.
     «Ο «κομματικός» ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιστοιχηθεί με τον «κοινωνικό». Να υποδεχθεί τις αγωνίες και τις προσδοκίες των δεκάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων που στηρίζουν σε αυτόν τις ελπίδες του» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους συνεργάτες του. Απορρίπτοντας το αίτημα των λεγόμενων «Λαφαζανικών» για σύγκληση των κομματικών οργάνων μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός λέει ότι τα θέματα αυτά θα λυθούν το Σεπτέμβριο, χωρίς καν να αποκλείει τη διεξαγωγή συνεδρίου. «Και συντεταγμένα, όπως αρμόζει στη δημοκρατική κουλτούρα της αριστεράς, να οδηγηθεί το Σεπτέμβρη σε ευρείες συλλογικές διαδικασίες ώστε να προσδιορίσουμε τους στόχους και τα χαρακτηριστικά της αριστερής διακυβέρνησης στα νέα δεδομένα» λέει ο κ Τσίπρας..." 


Τώρα είναι η ώρα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Ο ΠΘ και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει πλέον να ξεκινήσει συντεταγμένα στα ακόλουθα:
  • Καταδίκη και απόρριψη των επίπλαστων μύθων μνημόνιο-αντιμνημόνιο και ανάδειξη του μείζονος που είναι η ΚΡΙΣΗ στην Ελλάδα (κοινωνική, οικονομική, κρατική).
  • Αποσαφήνιση τι σημαίνει και τι μπορεί να κάνει η σημερινή Ελληνική Αριστερά στην σημερινή νεοφιλελεύθερη ΕΕ.
  • Άνοιγμα των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στο 36%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου