Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Πανηγυρική επιβεβαίωση. Το Δημοψήφισμα ήταν ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΟ

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015




Πανηγυρική επιβεβαίωση πως το Δημοψήφισμα ήταν ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΟ, αποτελεί η πρόσκληση και παρουσία του Π.Λαφαζάνη στο Προεδρικό, την ώρα που γινόταν η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (δεν μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, αλλά βγήκε ο Πρωθυπουργός και συνομίλησε μαζί του).

Ήταν και παραμένει παρελκυστικό το Δημοψήφισμα, γιατί δεν απάντησε στο κύριο πρόβλημα που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει, και ήταν η ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ από το σύνολο της Κυβερνητικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ιδιαίτερα της Αριστερής Πλατφόρμας, της πρότασης που κατατέθηκε στους "θεσμούς" από την Ελλ.Κυβέρνηση στις 30 Ιουνίου 2015. (ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΝΑΙ - ΟΧΙ - ΑΛΛΟ, http://gavrasmichael.blogspot.gr/2015/06/blog-post_30.html).


Η χθεσινοβραδυνή δήλωση του Π.Λαφαζάνη "Η κυβέρνηση επιθυμεί μια συμφωνία συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα σέβεται τη λαϊκή βούληση", (http://left.gr/news), κάνει φανερό πως η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει μια συμφωνία κατά πολύ διαφορετική από αυτήν της 30ης Ιουνίου, που δεν απείχε και πολύ από αυτήν των "θεσμών", στο δημοσιονομικό της μέρος.

Το εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ήταν το αίτιο της διακοπής των συνομιλιών με τους δανειστές και όχι ο εκβιασμός των θεσμών ή το take it or leave it.

Το εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και ο λόγος για την προσφυγή σ' ένα δημοψήφισμα με αντικείμενο διαφορετικό από αυτό που ήταν το επίδικο και ζητούσε την επικύρωση από τον λαό, δηλ. η πρόταση της κυβέρνησης στις 30 Ιουνίου στους θεσμούς.

Εκεί πρέπει να οφείλεται και η πολύωρη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου των αρχηγών, μια και όλοι οι άλλοι είχαν αποδεχθεί την ακόμα χειρότερη πρόταση των θεσμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου