Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Περί "ατσαλάκωτων"

Για τους φίλους που θέλουν να παραμένουν πολιτικά "ατσλάκωτοι", κατά την άποψή μου θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους πως:
Η πολιτική θεωρία στέκεται, μόνο όταν παράγει αποτέλεσμα. Και από το αποτέλεσμα κρίνεται. Διαφορετικά μπορεί να είναι μια καθ' όλα αξιόλογη θεωρία, ακόμα ακόμα να παίρνει και βραβείο Νόμπελ, αλλά δεν είναι πολιτική.
Και για να καταλαβαίνουμε για τι μιλάμε, από την Wikipedia:
"Με τον γενικό όρο πολιτική εννοείται το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται και των μεθόδων και διαδικασιών που ακολουθούνται, μέσω των οποίων, ομάδες ανθρώπων οργανώνονται και λειτουργούν, προκειμένου να πετύχουν κατά τον καλύτερο τρόπο και με το μικρότερο δυνατό κόστος τους σκοπούς που επιδιώκουν σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων. Ο όρος εφαρμόζεται τόσο σε κοινωνικές ομάδες ανθρώπων (κόμματα, οργανώσεις, συνδικάτα, συνελεύσεις κατοίκων κλπ), όσο και σε κυβερνήσεις κρατών για τον τρόπο διακυβέρνησης και χειρισμού των διαφόρων υποθέσεων. Ή επίσης αφορά οργανισμούς, εταιρείες και άλλες οργανώσεις, λαμβάνοντας ανάλογα ιδιαίτερο χαρακτηρισμό π.χ. Ναυτιλιακή Πολιτική, Αγροτική πολιτική, βιομηχανική πολιτική κ.λ.π."
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου