Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η αποκάλυψη της τραγικότητας του 7μήνου


Ξέρω πως τα μακροσκελή κείμενα και τα μεγάλα video δεν είναι δημοφιλή. Για όσους όμως από τους φίλους μου "ταλαιπωρούνται" από τα ίδια χούγια, ας αφιερώσουν μια ώρα να το ακούσουν. (Εκλογές 2015: Ο Ρούντι Ρινάλντι στο ThePressProject -https://www.youtube.com/watch?v=9zr9NOl67Kk&sns=fb)

Με μεγάλη σαφήνεια αποκαλύπτεται η τραγικότητα του 7μήνου.
Κάθε φράση θα μπορούσε νάναι και τίτλος.
Κρατώ για μένα την φράση κλειδί:
"Ενώ το 75% της κοινωνίας φαίνεται να είναι αντιμνημονιακό, φαίνεται επίσης πως το 75% οδηγείται στο να ψηφίσει κόμματα που έχουν ψηφίσει μνημόνιο".
Το ότι το δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο θα μπορούσε να ήταν ψευδεπίγραφο, ούτε κατά διάνοια δεν μπορούν να το δεχθούν. Εξ ου και η έκπληξη και το ανερμήνευτο της συμπεριφοράς του λαού στις εκλογές.
Το απλό συμπέρασμα πως κανένας λαός δεν θα μπορούσε να εγκρίνει και να υπογράψει ο ίδιος με την ψήφο του το συμβόλαιο λιτότητας (σχέδιο Γιουνκέρ), μόνο αυτοί που θέλουν να αυταπατώνται δεν μπορούν να το δουν και μεταφράζουν το 62% ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ως εντολή επαναστατικής ρήξης με την ΕΕ!!!! ή ακόμα χειρότερα ως μια λαϊκή πλειοψηφία που είναι έτοιμη να καταλάβει τα χειμερινά ανάκτορα και να υπομείνει τους καταναλωτικούς περιορισμούς μιας εξόδου από το Ευρώ.
Για πολλούς όμως που δεν τους τύφλωνε η γοητεία της κατάληψης της κυβερνητικής εξουσίας, ήταν ολοφάνερος ο παραπλανητικός και λαϊκίστικος χαρακτήρας του Σαμαρικής έμπνευσης για τις αντιπολιτευτικές του ανάγκες δίπολου Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο, που υιοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την μνημονιακή μετάλλαξη του εμπνευστή του Σαμαρά
Και ακόμα περισσότερο, το άσκοπο και ο παραπλανητικός χαρακτήρας του Δημοψηφίσματος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου