Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Για τον "γιορτασμό" της απελευθέρωσης από τους Γερμανούς


Ο Ιστορικός 1
"...Ένα από τα αποτελέσματα της μαύρης αγοράς, ήταν η διαμόρφωση μέσα στην Κατοχή και χάρη στην Κατοχή, ενός νέου κοινωνικού στρώματος, το οποίο πλούτιζε από την μαύρη αγορά και την κάθε είδους συνεργασία με τον κατακτητή. Φυσικά επρόκειτο για αστούς της μεσαίας αστικής τάξης....
....Οι μαυραγορίτες, πολυάριθμοι καθώς ήταν, στο τέλος της Κατοχής βρέθηκαν να συγκροτούν νέα κοινωνική ομάδα νεοπλούσιων, ισχυρή ώστε να διεκδικεί και μέρος της εξουσίας. Κινούμενοι οι μαυραγορίτες μεταξύ κοινοβουλευτικής Δεξιάς και φασιστικής Ακροδεξιάς ακροβολίστηκαν, είτε ιδρύοντας νέα μικρά κόμματα, είτε ενσωματωμένοι οι περισσότεροι στα δεξιά κόμματα και έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη του μετακατοχικού και, ακόμη περισσότερο, μετεμφυλιακού φάσματος δεξιάς πολιτικής..."

Ο Ιστορικός 2
...Με την Συμφωνία της Βάρκιζας (12.2.1945) με την οποία συντελέστηκε ο αφοπλισμός και η αποστράτευση του Ελλάς, έγινε δυνατή η ανασυγκρότηση της Εθνοφυλακής που μαζί με τους Βρετανούς, απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της χώρας...

Ο Ιστορικός 3
...Τη λήξη του Εμφυλίου ακολούθησε η εγκαθίδρυση μιας κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας της Δεξιάς, με την Άκρα Δεξιά σε παράλληλο ρόλο και με το Παλάτι, τους Αμερικανούς και το στρατό μα έχουν τον πρώτο ρόλο στις αποφάσεις..."
Βασ.Κρεμμυδάς. Σύντομη Ιστορία του Ελληνικού Κράτους. Εκδόσεις Καλλίγραφος

Με όλα αυτά τα δεδομένα, ποιος σχιζοφρενής σεναριογράφος θα αποτολμούσε να φτιάξει το σενάριο μιας "γιορτής" στο οποίο, ο νικητής του Εμφυλίου, δηλ. η μετεμφυλιακή Δεξιά (Δεξιά και Ακροδεξιά κόμματα, Παλάτι, Αμερικάνοι, μαυραγορίτες, Χίτες, Ταγματασφαλίτες, κουκουλοφόροι και οικονομικοί συνεργάτες των Γερμανών), θα γιόρταζε την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους (μαυραγορίτες, Ταγματασφαλίτες, κουκουλοφόρους, οικονομικούς συνεργάτες κλπ)!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου