Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Ασφαλιστικό: σκέψεις σκόρπιες!

Ασφαλιστικό 1. 
Την Κυριακή το πρωι και πριν την εκλογή του Κ.Μ. στη ΝΔ, έγραφα:
Οι προτεινόμενες "ρυθμίσεις" από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελούν κακέκτυπο νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που στρώνουν το χαλί για να ακουστούν ως λύτρωση οι καθαρόαιμες νεοφιλελεύθερες ρυθμίσεις.
Η ζημιά που προκαλείται από την σημερινή πολιτική, είναι πως η Αριστερά, στο όνομα της οποίας γίνονται όλα αυτά, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε Στρατηγική Ηττα από τον νεοφιλελευθερισμό, με ευθύνη της ίδιας της Αριστεράς!!!!!


Ασφαλιστικό 2.
Κάποιοι όψιμοι νεο-φιλελε λένε και γράφουν πως "...Η κρατική επιχορήγηση των συντάξεων την περίοδο 2000-2014 έφτασε το εξωφρενικό ποσό των 200 δισ. ευρώ.." με αρνητική εκφορά, αγνοώντας ή αρνούμενοι να δεχθούν την συνέχεια στις υποχρεώσεις του Ελληνικού κράτους.
Σε όλους αυτούς που εκτός των άλλων έχουν κοντή μνήμη, θα πούμε πως η συμμετοχή του δημοσίου στην ασφαλιστική κάλυψη, γινόταν μέσα από την θεσμοθετημένη και νομοθετημένη ΤΡΙΜΕΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: 
"με το νόμο 2084/1992 θεσμοθετείται η τριμερής χρηματοδότηση, με την υποχρέωση του κράτους να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές κατά 10% επί των μισθών των νέων ασφαλισμένων, δηλαδή 6,67% οι μισθωτοί, 13,33% οι εργοδότες, και 10% το κράτος..."
Αυτή η μέθοδος προκρίθηκε μια και "Το κράτος από το 1950 έως και σήμερα έχει καταληστεύσει όλα τα αποθεματικά των Ταμείων τα οποία αξιολογούνται πάνω από 80 δις ευρώ. Συνεπώς δεν μπορεί κανείς να μιλάει για βιωσιμότητα, εάν το κράτος δεν αρχίσει να επιστρέφει στα Ταμεία τα ποσά που τους οφείλει..."
Ηταν λοιπόν στα
πλαίσια των υποχρεώσεών του και όχι κάποια "χαριστική παραχώρηση".


Ασφαλιστικό 3.
Χαριστικές ήταν οι ρυθμίσεις για υπερβολικές και κατά πολύ πέρα και έξω από οποιαδήποτε αναλογικότητα και ανταποδοτικότητα, παροχές σε ομάδες ασφαλισμένων, καλά παιδιά των συνδικαλιστικών και πολιτικών συντεχνιών. Αυτοί πρόλαβαν και έδωσαν στους εαυτούς τους και τους "φίλους" τους εφάπαξ, επικουρικές και συντάξεις πέρα από κάθε λογική και συσχέτιση με όσες ασφαλιστικές εισφορές είχαν προλάβει να προσφέρουν οι ίδιοι στον μικρό και πρόωρα τελειωμένο ασφαλιστικό τους βίο, πρόωροι συνταξιούχοι ο ίδιοι!!!!
Σήμερα οι κυβερνητικές ρυθμίσεις αφ' ενός καταργούν τα "θεμελιωμένα δικαιώματα" και τις υποχρεώσεις του κράτους - μπαταξή που απορρέουν από αυτά, αφ' ετέρου καταργούν την αναλογικότητα ανάμεσα στις εισφορές και τις απολαβές, επικαλούμενοι την "κοινωνική αλληλεγγύη" σε βάρος των αυριανών συνταξιούχων που εργάζονται πολλά χρόνια!!!!
Ο Μάρξ να μας φυλάει από τέτοιους Μαρξιστές!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου