Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Το ΗΘΟΣ και το ΥΦΟΣ της "αριστεράς"!!!


Το ερώτημα αν έχουμε δημοκρατία ή μπολσεβικισμό, έρχεται συχνά πυκνά και θα ξανάρχεται συνεχώς.
Κανένα κόμμα της μεταπολίτευσης, δεν αντέδρασε με τέτοιο τρόπο και με τέτοιες καταγγελίες, σε στέλεχός του που ανεξαρτητοποιήθηκε χωρίς να παραιτηθεί.
Η ανακοίνωση (κατάπτυστο κείμενο Σταλινικής κοπής!) ουσιαστικά στρέφεται εναντίον της Ηγεσίας, που επέλεξε την Σοφία για το ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής.
Αλήθεια, η Σοφία τώρα έτσι ξαφνικά μεταλλάχθηκε σε επαγγελματία της πολιτικής!!!!!!!  Οι υπόλοιποι που μένουν είναι συνεπείς αγωνιστές!!!!!
Ο Χρυσόγονος που καταγγέλλει την αντισυνταγματικότητα του κόφτη, γιατί είναι αποδεκτός;;;;
Επειδή εκπληρώνει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το κόμμα!!!!
Όλα εδώ πληρώνονται Σοφία μου!!!
Δεν σε είδα καμιά στιγμή την τετραετία 2010-2014 να εναντιωθείς ποτέ στους "συντρόφους" σου, που επιτίθεντο, λοιδορούσαν και βιαιοπραγούσαν εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων!!!!!
Έπρεπε να γνωρίζεις πως όλα εδώ πληρώνονται!
Τι έχουμε να δούμε ακόμα!!!!!
Αυτό ήταν το ΗΘΟΣ και το ΥΦΟΣ της Ανανεωτικής Αριστεράς, για το οποίο τόσοι και τόσοι αγωνιστές του χώρου εναντιώθηκαν και υπέστησαν τα πάνδεινα από το "κόμμα", που κατείχε την απόλυτη αλήθεια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις της Σ.Σακοράφα: Ας κρατήσει τα μαθήματα και τις παραινέσεις για την ίδια

  • 23.05.2016 , 21:35
  • Τελευταία ενημέρωση : 23.05.2016, 21:54
"Παράδοξο να παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και της αγωνιστικότητας η Σ. Σακοράφα, η οποία μάλλον είδε την πορεία της στον ΣΥΡΙΖΑ ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση" αναφέρει  χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε η ευρωβουλευτής.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Είναι παράδοξο η Σ. Σακοράφα, η οποία μάλλον είδε την πορεία της στον ΣΥΡΙΖΑ ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση, να παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και της αγωνιστικότητας. Οφείλουμε, λοιπόν να της υπενθυμίσουμε τα εξής:
1. Η κ. Σακοράφα, καθόλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα (1) ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων.
2. Η κ. Σακοράφα, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως προστάτιδα των αδυνάμων, ουδέποτε εισέφερε ούτε ένα (1) ευρώ στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος.
Για το ότι η κ. Σακοράφα υπέκλεψε την έδρα στην Ευρωβουλή, αρνούμενη να παραιτηθεί, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι. Το γεγονός μιλάει από μόνο του, και δείχνει την ηθική του προσώπου πολύ πιο καθαρά από οποιαδήποτε «φλογερή» και ηθικολογική δήλωση/ανακοίνωση/συνέντευξη, από αυτές που έχει συνηθίσει να κάνει η ίδια κατά ριπάς.
Τα μαθήματα και τις παραινέσεις ας τα κρατήσει για την ίδια".
Ακολουθεί η δήλωση της Σοφίας Σακοράφα με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

"Η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας. Μόνο ντροπή που προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας. Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση: Κάποτε –και παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό- τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση.
Η κυβέρνηση σας, αλλά κι εσείς που, θριαμβολογώντας ή με "βαριά καρδιά", βάζετε την ταφόπλακα στο λαό μας και βγάζετε την Ελλάδα στο σφυρί, θα λογοδοτήσετε παρέα με όλους όσους μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε αποικία και το λαό μας σε υποτελή.
Είναι μεγάλη η οδύνη του λαού μας, είναι τεράστιο το πολιτικό σοκ που έχετε προκαλέσει. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα από το να αξιοποιείτε αυτή την οδύνη, αυτό το σοκ, προκειμένου να περάσετε όλα όσα δεν μπορούσε να περάσει κανείς άλλος.
Ο καιρός όμως είναι μπροστά μας. Η οδύνη θα υποχωρήσει. Τα τραύματα θα επουλωθούν. Ο λαός μας θα ανασυγκροτηθεί.
Τότε θα τα πούμε!"

Και η ανταπάντηση της Σακοράφα:

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Σοφίας Σακοράφα:

«Για την πολιτική που εφαρμόζουν και την καταδίκασα, το  υπερταμείο, τη φορολεηλασία, τον ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τη συμφωνία παράδοσης του ελληνικού λαού και της Ελλάδας για 99 χρόνια  στους  δανειστές,  ένοχη σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίθετα υιοθέτησαν λογικές “ αυριανικού τύπου” και φτηνών προσωπικών επιθέσεων.
Ο αριστερός έναντι του ήθους της αριστεράς δεν είναι δήθεν  φορέας της. Είναι το ηθικό υποκείμενο των δράσεών του.
Αυτό το ξέρουν καλά οι κοινωνικές δομές με τις οποίες συνεργαζόμαστε όλον αυτόν τον καιρό. Αποτελεσματικά, διάφανα και σε πολλές περιπτώσεις καίρια.
Μια συνεργασία που δεν έχει ως διαμεσολαβητές κομματικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς αμφίβολης αποτελεσματικότητας, για τους οποίους εξαρχής είχα διατυπώσει σε υψηλό επίπεδο την άποψή μου.
Τόσο αμφίβολης αποτελεσματικότητας, όπως το είχα προβλέψει και για το λόγο αυτό είχα ζητήσει διαφανή λειτουργία, ώστε ούτε ένα στοιχείο δημοσιοποιημένο δεν υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι δε, εξαιρετικά ενδιαφέρον να εξετάσουμε την πορεία όλων, επαγγελματική και πολιτική, από την αρχή έως σήμερα, για να εξακριβώσουμε το βιογραφικό του καθενός, για να διαπιστώσουμε την έμπρακτη συνέπεια του καθενός και για να διακρίνουμε ανάμεσα σε δοτούς και πάντα αιρετούς.
Κυρίως για να θυμηθούμε την κρίσιμη στιγμή ποιος είπε "ΟΧΙ", αδιαφορώντας για πολιτικές καριέρες και υπουργεία και θώκους. Ήταν τότε που η κάθετη απόφασή μου να μην  παραδώσω την έδρα μου, ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ την εντολή των πολιτών που με εμπιστεύθηκαν, θέτοντας πάντα τις επιλογές μου στην κρίση τους,  έβρισκε σύμφωνη την ηθική του τότε ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα το "ΟΧΙ" που υπηρετώ είναι καταγεγραμμένο, μεγάλο και δεν το χαρίζω σε κανέναν από αυτούς που εν μια νυκτί το μετέτρεψαν σε ντροπιαστικό "ΝΑΙ".
Κλείνοντας τονίζω ότι σε τέτοιου είδους χυδαίες και ανήθικες επιθέσεις δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά. Θα ασκώ όμως διαρκώς και επιμόνως σκληρό έλεγχο, σκληρή κριτική, θα συμμετέχω στην προσπάθεια ανασυγκρότησης ενός αληθινού πολιτικού οράματος, στα κινήματα ανατροπής και πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης.
Είναι δεδομένο ότι αυτήν τη στάση, αυτή τη δράση  προσπαθούν να υπονομεύσουν.
Είναι επίσης δεδομένο ότι οι ίδιοι έχουν τόσο πολύ υπονομεύσει τον εαυτό τους, που κάθε τέτοια προσπάθεια τους επιστρέφει με τρόπο εντυπωσιακό και αμείλικτο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου