Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Η δομική μετάλλαξη της "αριστεράς"Και σε όσους φίλους δεν έχει γίνει ακόμα φανερό, ποια είναι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που της αναιρεί τα χαρακτηριστικά της ως αριστερής,
- είναι η βίαιη κατάργηση- αρπαγή και αναδρομικά, περιουσιακών στοιχείων (συντάξιμες απολαβές) από κάποιες κοινωνικές ομάδες και την διανομή τους σε άλλες,
- με οικονομικούς όρους, η βίαιη αλλαγή και αναδρομικά, του ασφαλιστικού συστήματος από ανταποδοτικό και αναλογικό σε αναδιανεμητικό.
Τέτοιες συμπεριφορές επιδεικνύουν ιστορικά, δικτατορικές πλειοψηφίες και δικτατορίες.
Βασικό χαρακτηριστικό της αριστεράς είναι η βαθειά πίστη της στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και αυτής ο σεβασμός των δικαιωμάτων της μειοψηφίας.
Και τα δυο καταπατώνται βάναυσα από την σημερινή κυβέρνηση.
Στο όνομά καμιάς σκοπιμότητας δεν μπορείς να καταργήσεις την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και να λέγεσαι και "αριστερά".
Το μέχρι σήμερα πολιτικό μας αφήγημα έλεγε πως:
Ο ΓΑΠ έταξε "τα λεφτά υπάρχουν" και έφερε ΔΝΤ και 1ο Μνημόνιο
Ο Σαμαράς έταξε Ζάπεια-αντιμνημονιακή πολιτική και έκανε το 2ο Μνημόνιο
Ο Τσίπρας έταξε "σκίσιμο του μνημονίου", ανατροπή του με ένα άρθρο, 13η σύνταξη, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κ.λ.π. και έφερε 3ο Μνημόνιο και Αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής (κόφτη δαπανών, δηλ μισθών και συντάξεων).
Η συνέχιση και από την "αριστερά", της ίδιας κυβερνητικής πρακτικής εξαπάτησης, μετατρέπει την "αριστερά" σαν "μια από τα ίδια".
Γι' αυτό και η συμπεριφορά της σημερινής κυβέρνησης, στο όνομα της αριστεράς, συνιστά δομική μετάλλαξη με ιστορικές συνέπειες και για την αριστερά και για τον τόπο και για την δημοκρατία.

Υ.Γ. αν θέλουμε νάμαστε σοβαροί, σε κάθε μνημονιακή σύμβαση θα πρέπει να διακρίνουμε ανάμεσα σ' αυτά που επιβάλλονται:
1. τα μέτρα λιτότητας και αντι αναπτυξιακών πολιτικών
2. τις μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονισμού του κράτους και της κοινωνίας, που θάπρεπε να έχουμε πραγματοποιήσει εδώ και αρκετές δεκαετίες μόνοι μας και 
3. τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται και είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων εμμονών και αγκυλώσεων των δανειστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου