Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Καληνύχτα Ελλάδα

Καληνύχτα Ελλάδα

Η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε για προφανείς και εύκολα αναγνώσιμους στόχους, την διαχείριση ενός Εθνικού Θέματος, με μονοπαραταξιακή ευθύνη, παρά και ενάντια στην μέχρι σήμερα Εθνική Συνεννόηση υπό την εποπτεία του κάθε φορά Προέδρου της Δημοκρατίας.
Από μόνη της αυτή η επιλογή, οδήγησε στην διαφοροποίηση Ελληνικών κομμάτων και αυτή στην διάσταση Ελληνικού λαού και Βουλευτών.
Ο Εθνικός Διχασμός είναι και πάλι εδώ με την πλειοψηφία του λαού αντίθετη στην Συμφωνία των Πρεσπών και στην συγκυριακή (ελέω εκλογικού συστήματος) κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Η συμφωνία θα μπορούσε να είναι μια εθνική επιτυχία, αν ακολουθούσε η κυβέρνηση τη οδό της Εθνικής Συνεννόησης και τα 2-3 σημεία που ακυρώνουν την επιτυχία θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί.
Σήμερα βρισκόμαστε να εκβιάζεται η Ελληνική Κυβέρνηση από τον διεθνή παράγοντα, να ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο μια συμφωνία, που δεν έχει επικυρωθεί ακόμα από τον πρόεδρο της FYROM.
Είναι φανερό επίσης πως το αφήγημα της κυβέρνησης ότι οι αντίθετοι στην συμφωνία των Πρεσπών, είναι εθνικιστές, εθνοκάπηλοι και ακροδεξιοί, όχι μόνο δεν στέκει, όχι μόνο δεν έχει τρομάξει κανένα αλλά αντίθετα, έχει σηκώσει έναν σημαντικό τοίχο που εμποδίζει την Εθνική Συνεννόηση στο εξ ίσου σημαντικό θέμα, την πραγματική έξοδο από την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου