Σάββατο 11 Απριλίου 2020

11 Απριλίου 2020

  • Και σήμερα ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώνεται. Μικρότερος αριθμός ασθενών μπαίνει στην κατάσταση στην οποία η πιθανότητα του θανάτου είναι σημαντική.
    Σχόλια
    • Stalo Christo Ευχαριστούνε Μιχάλη
      Έχουμε αρκετά νέα κρούσματα ακόμη. Συνεχίζουμε
    • Michalis Gavras δεν έχουμε ποιοτικά χαρακτηριστικά των νέων κρουσμάτων, που θα μας έδινε το δικαίωμα να βγάλουμε κάποια επιδημιολογικά συμπεράσματα.
      3
  • Stalo Christo Michalis Gavras ναι δεν έχουμε πληροφόρηση
    Πάντως στα νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα ελάχιστα περιστατικά έρχονται πια .
    3
  • Michalis Gavras Stalo Christo ετσι είναι
    3
  • Απαντήστε...





  • Panagiotis Theodorou Σάς ευχαριστούμε Γιατρέ
  • Κωνσταντίνος Παπαπανάγου Άμεση ενημέρωση, γιατρέ ευχαριστούμε
    1
  • Δημήτρης Χανιώτης Γειά και χαρά σου Μιχάλη , καλησπέρα σού ......!!!!!!
    Σέ ευχαριστούμε πολύ για την καθημερινή σού ενημέρωση , καλή συνέχεια σε ότι κάνεις ...!!!!!!
    1
  • Χριστινα Μαρκακη Πάλι ανέβηκε ο δείκτης των κρουσμάτων σήμερα . Η ελπίδα είναι να μην οδηγούνται όλοι αυτοί σε νοσηλεία στις ΜΕΘ. Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης. ..
  • Περικλής Αλμπάνης Μιχαλιο σε ευχαριστουμε για την καθημερινή ενημέρωση έχω μια απορία με αυτό τον τρόπο θα εξαλειφθεί ο ιός δηλαδή δεν θα υπάρχει στο εξής ? Γιατί εάν εξακολουθεί να υπάρχει και να είναι θανατηφόρος όπως παρουσιάζεται πιο το νόημα της καραντίνας θα είμαστε σε καραντίνα μεχρει να ανακαλυφθεί το εμβόλιο? Γιατί άμα χαλαρώσουμε και επανέλθουμε στην κανονικότητα θα ξανακολησουμε ανά υπάρχει έστω και ένας φορέας του ιού! Αν μπορούσες να μου δώσεις μια απάντηση βρε Μιχάλη γιατί απ' ότι άκουσα η Κίνα αρχίζει πάλι να έχει κρούσματα!
    Spiridon Volteas Αν μου επιτρέπετε, υποτίθεται ότι εάν ισχύουν όσα ξέρουμε, ο κίνδυνος θα έχει περάσει όταν νοσήσει και αποκτήσει αντισώματα το 60% του πληθυσμού. Μιλάμε για ανθρώπους που είναι σχεδόν ασυμπτωματικοί αλλά πλέον δεν νοσούν και φυσικά δεν μεταδίδουν.
    Στην Ελλάδα για να γίνει αυτό χρειάζεται αρκετός χρόνος, εξ ου και η εγρήγορση για τον προσεχή Οκτώβριο ή Νοέμβριο.
    Αυτό εννοούσε ο Μητσοτάκης όταν μίλησε πρόσφατα για την επόμενη πανδημία. Αυτό ενδεχομένως συμβαίνει και στην Κίνα, όπου πιθανώς νοσούν όσοι δεν νόσησαν. Θα ξέρουμε σε έναν ή δύο μήνες.
    3

  • Spiridon Volteas Απλά με τα μέτρα δεν εξαλείφεται ο κίνδυνος να νοσήσουμε τον προσεχή Δεκέμβριο, αλλά θα είμαστε πλέον σε θέση να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα, είτε με κάποια αγωγή, είτε με το εμβόλιο. Πιθανότερη η αγωγή, γιατί με όσα ξέραμε μέχρι σήμερα, εμβόλιο θα έχουμε μάλλον από το 2021...
    2
  • Michalis Gavras Η λογική είναι απλή:
    1. Από Οσους έχουν τον ιό,
    α) κάποιοι θα αρρωστήσουν, θα πάνε νοσοκομείο και οι περισσότεροι θα γίνουν καλά, ενώ κάποιοι θα πάνε ΜΕΘ. Οσοι βγουν από το νοσοκομείο έχουν πλέον αντισώματα εναντίον του ιού.
    β) οι άλλοι θα την περάσουν στο πόδι και θα αποκτήσουν και αυτοί αντισώματα.
    2. Οι υπόλοιποι με το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ουσιαστικά δεν ερχόμαστε σε επαφή με φορείς του ιού, δεν τον κολλάμε, δεν αρρωσταίνουμε και δεν τον διασπείρουμε.
    3. μετά τα μέσα Απριλίου θα γίνουν μαζικά τεστ προκειμένου να φανεί τι γίνεται στον πληθυσμό, πόσοι είναι φορείς, πόσοι εν ενεργεία ασυμπτωματικοί, πόσοι θεραπευμένοι, ώστε να σχεδιαστεί το σχήμα μείωσης των περιοριστικών μέτρων.
    από Σεπτέμβρη θα έχουμε φάρμακα το πιο πιθανό και αργότερα εμβόλιο.
  • Περικλής Αλμπάνης Michalis Gavras σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη μου καλή συνέχεια!
  • Charalampos Gavrias-Gavras Ευχαριστούμε για την λεπτομερή ενημέρωση.
  • Eygenia Mparoutsou Θέλω να συμπληρώσω οτι ενας άλλος λογος που αποφασίστηκε ο εγκλεισμός είναι να μην νοσήσουν όλοι μαζί και δεν αντέξει τό σύστημα υγείας.Και κατα την γνώμη μου αυτος ειναι ο κυριος λόγος για το ότι πάρθηκαν νωρίς τα μετρα περιορισμού γιατι αλλοιώς μέ ενα διαλλυμένο σύστημα υγείας για την κατάστασή του οποίου ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια και ιδιαιτέρως η σημερινή που ήθελε να τό ξεχαρβαλώσει ακομη περισσότερο [ βάζοντας δημόσια νοσοκομεία υπο ιδιωτικη διαχείρηση ] θά πηγαίναμε ξυπόλυτοι στ' αγκάθια
  • Michalis Gavras Eygenia Mparoutsou αυτό σημαίνει σωστή αποτίμηση της πραγματικότητας και έγκαιρη προετοιμασία και αυτό έχει γίνει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Καλημέρα Ευγενία
  • Spiridon Volteas Η ΣΔΙΤ δεν σημαίνει ιδιωτική διαχείριση. Ούτε είπε ποτέ κανείς ότι θα επεκτεινόταν στην νοσηλεία. Ποτέ και κανείς.
    Η ιδέα είναι να υπάρχουν ιδιωτικά εργαστήρια στα κρατικά νοσοκομεία με τις εξής συνθήκες:
    Δικά τους μηχανήματα
    Δικό τους σέρβις
    Δικό τους προσωπικό, εάν και όπου χρειάζεται.
    Αντικατάσταση μηχανημάτων με νέας γενεάς σε τακτό χρόνο.
    Υποχρέωση του κράτους να πληρώνει το κρατικό τιμολόγιο και να εξασφαλίζει ελάχιστο αριθμό εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου