Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Πάμε λοιπόν πάλι στα βασικά

24 Φεβρουαρίου 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
Μια και είμαστε στις ημέρες που οι διασωληνωμένοι αυξάνουν δραματικά, άρα τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται και άλλο, φαίνεται πως ακόμη υπάρχει σημαντικό έλλειμμα γνώσης της πορείας της νόσου COVID 19.
Στόχος μου είναι να γίνει κατανοητή η πορεία της νόσου, μπας και καταφέρουμε να την βγάλουμε καθαρή μέχρι το Πάσχα και να ζήσουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι.
Πάμε λοιπόν πάλι στα βασικά:
1. ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσα από το αναπνευστικό σύστημα, την μύτη. Δηλ. για να μολυνθεί κάποιος πρέπει να έλθει σε επαφή με έναν φορέα του ιού, χωρίς και οι δυο να φοράνε μάσκα, είτε να ξύνει την μύτη του με χέρια που έχουν μολυνθεί από τον ιό.
2. η αποτροπή της μετάδοσης, γίνεται σε όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες με τρεις απλές βασικές πράξεις ατομική υγιεινής: μάσκα, απόσταση, πλύσιμο χεριών.
3. κάθε συνθήκη που συμβάλλει στον συνωστισμό, χωρίς την λήψη των τριών μέτρων, οδηγεί στην μόλυνση από τον ιό. Δηλ. ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, στα εργοστάσια, έξω από τα σχολεία οι γονείς, στα supermarket, στα καταστήματα, η συνάντηση σε κλειστούς χώρους φίλων και γνωστών, έξω από τα καφε take away, οδηγούν στην διασπορά του ιού, ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΗΡΟΎΝΤΑΙ τα μάσκα, απόσταση, πλύσιμο χεριών.
4. για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ και τα εργοστάσια, είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση. Σε ΟΛΕΣ τις άλλες περιπτώσεις αλλά και στις προηγούμενες, η διασπορά θα ήταν πολύ μικρότερη, αν ΟΛΟΙ τηρούσαν τα μάσκα, απόσταση, πλύσιμο χεριών
5. ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, είναι ασυμπτωματικοί φορείς, δηλ. έχουν τον ιό επάνω τους, οι ίδιοι δεν αρρωσταίνουν, δεν το καταλαβαίνουν πως είναι φορείς, χαλαρώνουν δεν τηρούν τα μέτρα μάσκα, απόσταση, πλύσιμο χεριών και έτσι τον μεταδίδουν σε άλλους, που αρρωσταίνουν.
6. ισχυρίζομαι λοιπόν, το ποσοστό του πληθυσμού, που ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ τα μέτρα, μάσκα, πλύσιμο χεριών, απόσταση, οδηγεί σε εκτροχιασμό των μολύνσεων, κυρίως όμως αυτών που αρρωσταίνουν από τον ιό και χρειάζονται νοσηλεία.
7. Οταν η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει η επιτροπή και η κυβέρνηση αποφασίζουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα, που έχουν στόχο να αποτρέπουν να έρχονται σε επαφή οι άνθρωποι μεταξύ τους. Αυτό το "πληρώνουν" και οι συνεπείς που λαμβάνουν τα ατομικά μέτρα προστασίας
7. το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι να μην αρρωστήσει κάποιος και όχι αν υπάρχουν κρεβάτια νοσηλείας, που και αυτά σε όξυνση της κρίσης μπορεί και να μην υπάρχουν. Και βέβαια θα φταίει η κυβέρνηση, αλλά γι αυτόν που θα αρρωστήσει και θα κινδυνέψει να πεθάνει είναι το δευτερεύον. Γιατί όποιος αρρωστήσει, ακόμα και με την καλύτερη νοσηλεία, έχει την πιθανότητα, να διασωληνωθεί και κάποιοι από αυτούς να πεθάνουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου