Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Κανόνες της απλής αναλογικής

Αντε για να τελειώνουμε με τα παπαγαλάκια και να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα του αναγκαίου εκσυγχρονισμού του κράτους!!!!!
Για μια ακόμα ημέρα, για ένα ακόμα βράδυ οι συζητήσει στα κανάλια κατευθύνθηκαν με την δημόσια δήλωση του Ανδρουλάκη, πως εφόσον του δοθεί η τρίτη εντολή, θα προτείνει κυβέρνηση συνεργασίας "με πρωθυπουργό πολιτικό πρόσωπο κοινής αποδοχής"!!!!!
Ας δούμε τι γράφει σχετική μελέτη της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ
"γ) Η συνταγματική ρύθμιση δεν έχει όμως την έννοια, πως η συμμαχική Κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να έχει ως Πρωθυπουργό τον αποδέκτη της συγκεκριμένης διερευνητικής εντολής. Έτσι, διαγράφονται αρκετές εκδοχές.
Αναφέρουμε τρεις:
αα) Ο εντολοδόχος εξασφαλίζει, με τη συνεργασία και άλλων κομμάτων, την απαιτούμενη πλειοψηφία και προτείνει στον Πρόεδρο της ∆ημοκρατίας να του αναθέσει το σχηματισμό της Κυβέρνησης.
ββ) Ο εντολοδόχος συμφωνεί με άλλο κόμμα το σχηματισμό Κυβέρνησης υπό την προεδρία του αρχηγού του άλλου κόμματος. Ο Πρόεδρος της ∆ημοκρατίας θα αναθέσει τότε το σχηματισμό Κυβέρνησης σε αυτόν τον αρχηγό του "άλλου" κόμματος.
γγ) Ο εντολοδόχος συμφωνεί το σχηματισμό Κυβέρνησης με άλλο κόμμα υπό την προεδρία τρίτου προσώπου, που δεν είναι αρχηγός του άλλου ή των άλλων κομμάτων. Τότε, το τρίτο αυτό πρόσωπο πρέπει να το προτείνουν στον Πρόεδρο της ∆ημοκρατίας, από κοινού, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που θα στηρίξουν την Κυβέρνηση."

 

Δεν είναι πως ΚΟΜΜΑΤΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, είναι αμάθευτοι από τους κανόνες της απλής αναλογικής
Δεν είναι πως δεν έχουν διαβάσει το Σύνταγμα για την διαδικασία των τριών ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση που ο λαός δεν δίνει την αυτοδυναμία σε ένα κόμμα (βλέπε προηγούμενη ανάρτησή μου)
ΕΙΝΑΙ πως λειτουργούν σαν παπαγαλάκια του κόμματος, της ΝΔ (μόνο;;;;;), που έχει προβάλλει την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ σαν την μοναδική λύση στο κομματικό τους αδιέξοδο.
Το ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν έχει αδιέξοδα, θέλουν να το ξεχνάνε!!!!!
Βλέπεις η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του φίλιου κόμματος, είναι στο κέντρο του "ενδιαφέροντός" τους!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου