Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Στην Ελλάδα του Κούλη Μητσοτάκη

24 Ιουλίου 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Σήμερα οι μισοί Ελληνες λένε:
"Στην Ελλάδα του Κούλη Μητσοτάκη, η Ρόδος 5 μέρες φλέγεται, χωρίς πρόληψη, χωρίς οργάνωση, χωρίς επαρκή μέσα".
Πριν λίγα χρόνια οι άλλοι μισοί Έλληνες έλεγαν:
"Στην Ελλάδα του Αλ6 Τσίπρα, 103 άνθρωποι απανθρακώθηκαν και το Μάτι καίγεται χωρίς πρόληψη, χωρίς οργάνωση, χωρίς επαρκή μέσα".
Σε μια Ελλάδα που το επίπεδο οργάνωσης του κράτους της είναι τέτοιο που ο καθένας δηλώνει ότι γουστάρει για ετήσιο εισόδημα,
περιμένεις να υπάρχει ΣΟΒΑΡΗ πρόληψη και οργάνωση για την αντιμετώπιση τέτοιων πυρκαγιών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τέτοιο κράτος θέλουμε, τέτοιο κράτος έχουμε!!!!!!!!!!!!!
Τα παιδιά μας που ΚΑΙ δεν τους αρέσει ΚΑΙ δεν το θέλουν, φεύγουν για άλλες χώρες.
Εμείς που μένουμε, μάλλον μας αρέσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η παντελής απουσία στοιχειώδους αυτογνωσίας στον Ελληνα, δεν μπορεί να υπερκαλυφθεί, από τις κατάρες των κάθε φορά αντίθετων στην κάθε φορά κυβέρνηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
Dimitris Mandylis
Να θυμίσω γιατρέ, ότι το 2004, περίοδος ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ,
δεν άναψε ούτε
" σπίρτο ",γιατί είχαν γίνει άτρωτες όλες σχεδόν οι ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας, με την εφαρμογή ανάλογων σχεδίων και Περιπολίες σε 24ωρη Βάση, απ'όλους μας τους τότε Διοικητές μονάδων...
Δεν διδάχθηκαν οι μετέπειτα Κυβερνώντες ή κάτι άλλο συμβαίνει ?

  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Michalis Gavras
Dimitris Mandylis Πτέραρχέ μου, το είπες εσύ τι συνέβαινε:
Περιπολίες σε 24ωρη Βάση, απ'όλους μας τους τότε Διοικητές μονάδων.
Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνεται εσαεί.
Οφείλει να αντικατασταθεί από σχετικές υπηρεσίες που θα προσφέρει το κάθε χωριό, ο κάθε δήμος!!!!!
Η φωτιά ή θα πιαστεί στο πρώτο μισάωρο ή πάει ξέφυγε.
Το άμεσο πιάσιμο μπορεί να το κάνει ΜΟΝΟ η τοπική ομάδα του χωριού!!!!!!

Dimitris Mandylis
Michalis Gavras Συμφωνώ απόλυτα γιατρέ μου...
Γενική αναφορά έκανα για την σπουδαιότητα της έγκαιρης σχεδίασης και εφαρμογής μέτρων ΠΡΟΛΗΨΗΣ από όλους τους αρμόδιους φορείς, όλων των επιπέδων !!

  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Γιώργος Τούρλας
Michalis Gavras Τωρα που υπαρχουν και καινουρια μεσα απο ψηλα....και δεν ειναι για3 εβδομαδες που κρατησαν οι Αγωνες Γι α να μη επιβαρυνουμε το ανθρωπηνο στοιχειο των Εν.Δυναμεων που το εχουμε για πασα νοσο, επειδη ειναι ΤΖΑΜΠΑ!!!

Vasiliki Leni
Dimitris Mandylis Αυτό το Ζέπελιν που πέταγε στους Ολυμπιακούς αγώνες ;

Λιάρος Θ. Γιάννης
Michalis Gavras Η φράση κλειδί που ανέφερες σε σχόλιο σου "Το άμεσο πιάσιμο μπορεί να το κάνει ΜΟΝΟ η τοπική ομάδα του χωριού!!!!!!"

Παναγιωτης Σταθοπουλος
Οι επαναστάτες του καναπέ. Αντριλικια της δεκάρας. Μόνο τα άντερα τους δεν ξέρω αν τους φταίνε και αυτά .

George Dooley
Γιατρέ μας ,εμείς που μένουμε,δεν μας αρέσει και είμαστε μεγάλα παιδιά(αρκετά μεγάλα),σαν τι μπορούμε να κάνουμε εκτός από την κριτική ,την απραξίαμας και την ένοχη συνενοχή μας ;;;;ΥΣ Κάποιος είπε ότι : η ζωή ,η ελευθερία ,η δημοκρατία,η τάξη και η οργάνωση θέλει αγώνα …και ιδιαίτερα στο δημόσιο βίο (προσπάθεια απ όλους -ή τους πιο πολλούς),όσο και για όσο μπορούμε ,αλλιώς τούμπα και άλλο το καράβι(μέρες καλοκαιρινές)Καλό μας Καλοκαίρι και καλή αντάμωση στο γενέθλιο τόπο με υγεία(Όση μας απομένει)Γιατρέ μας…!!!

Nikolaos Rigas
Με το Ματι ομως επεσε η «ανίκανη»τοτε κυβερνηση και στην θεση της βγηκαν οι «Μωυσήδες» που οπως έλεγαν θα είχαν σώσει τον κόσμο απ αυτην την καταστροφική φωτιά που κατέβηκε σαν να βγαινε απο φλογοβόλο στην θαλασσα μεσα σε εικοσι με τριαντα λεπτα!Με αυτο που γινεται ομως ολαυτα τα χρονια μετά το Ματι μοιάζει οτι οσο ποιο πολλές καταστροφές γίνονται τοσο ποιο πολύ ανεβαίνουν τα ποσοστά των κυβερνώντων .Γιαυτο αυτές οι «συγκρίσεις»όπως και οι επισκέψεις της Ζωής στο Μάτι την ωρα που καίγεται ολη σχεδόν η χώρα και οι άνθρωποι παλεύουν μέρες τώρα απροστάτευτοι να σώσουν οτι μπορούν και οι τουρίστες τρέχουν πανικόβλητοι να προλάβουν τα αεροπλάνα επιστροφής ( και με την εκνευριστική εγχώρια προπαγάνδα περί του αντιθέτου με αποτέλεσμα αλλα να λένε εδω έντρομοι μεχρι να φύγουν και αλλα μόλις φτάνουν στις χώρες τους)είναι εκ του πονηρού και συμβάλλουν στην απογοήτευση και τον ξενιτεμό των νέων.

Michalis Gavras
Nikolaos Rigas αγαπητέ Νίκο, η διαπίστωσή σου πως: "οσο πιο πολλές καταστροφές γίνονται τοσο πιο πολύ ανεβαίνουν τα ποσοστά των κυβερνώντων", είναι ενα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει και να ερμηνεύσει το στελεχιακό δυναμικό των κομμάτων της αντιπολίτευσης και σένα, αν περιλαμβάνεσαι σε αυτά.
Αυτό όμως που δεν φαίνεται να γίνεται αντιληπτό, είναι πως οι ανθρώπινες απώλειες σε μια καταστροφή είναι αυτές που την εντυπώνουν ανεξίτηλα στην μνήμη των ανθρώπων. Ολοι θυμούνται το Μάτι, Τέμπη, Ηλεία, Μάνδρα.
Ολες οι άλλες καταστροφές είναι απλά καταστροφές, που ξεχνιούνται.
Ολα τα θέματα που αναπτύσσονται στην ανάρτηση μου αφορούν την διαχρονική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τους Ελληνες, χωρίς να την χωρίζω σε κουτάκια.
Σήμερα, με όλες αυτές τις καταστροφές, δεν έχουν θέση οι κομματικού τύπου προσεγγίσεις. Τουλάχιστον στην δική μου θεώρηση.

Nikolaos Rigas
Michalis Gavras θα ηταν πολυ καλο αν ηταν αληθινα ετσι Μιχαλη.Ολα τα ΜΜΕ και ολα τα παπαγαλακια εχουν μεγαλυτερη υπερωρια αποτι οι πυροσβεστες για να θαψουν ην πραγματικοτητα οταν σε αλλες αναλογες περιοδους ξεσαλωνανε σε προσωπικες μαρτυριες και τα τοιαυτα απο τα χαραματα μεχρι που εξαντλημενοι τα βαθια μεσανυχτα πηγαιναν κανα δυωρο -τριωρο για υπνο.Αυτο ειναι που ηρθαν αυτα τα αποτελεσματα.Ο περιφημος συντονισμος του παλαι ποτε ΝΑΙ κ μετέπειτα Αντισύριζα εφερε το προσφατο 41%.Δυστυχως η Αριστερα εχασε την ευκαιρία που τουδωσαν οι προοδευτικοι Ελληνες το 19 και τα αιτια πρεπει να συζητηθουν συντονισμενα και βαθεια αναμεσα στους πολιτες του ΟΧΙ αλλά και πλατυτερα αφου πρωτα καταληξουν οι πρωτοι.

Δημητρα Θανασαινα Αγγελίδη
Εκτός από την εκάστοτε Κυβέρνηση που οφείλει να λαμβάνει μέτρα έχουμε ευθύνη και εμείς οι πολίτες πρέπει να μην αγνοούμε τις οδηγίες όπως να μην κάνουμε ηλεκτροκόλιση να μην πετάμε τα σκουπίδια μας στα δάση κ.λ.π. Για να έχουμε κάποια προστασία στα δάση μας και στο περιβάλλον
 
Fotis Papachatzis
θεωρώ πως απο την εμπειρία σας στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της Υγείας ξέρετε καλά ότι τα βήματα στον τομέα της πρόληψης΄και καταστολής (χρόνοι προσβασης -προσβολής ) είναι πολύ συγκεκριμένα και επιστημονικά επαρκώς μελετημένα. Και στο επίπεδο αυτό δυστυχώς τα πράγματα παραμένουν τα ίδια εδώ και 25 χρόνια, με μικρές βελτιώσεις στο τεχνικό επίπεδο μετά τις καταστροφές του 2007. Δεν έχει παρά να δει κανείς διαχρονικά τα επιχειρησιακά σχέδια. Τώρα, αν εμείς ως κράτος εξακολουθούμε να μένουμε στις νοοτροπίες της επιλογής ως επικεφαλής στρατηγών που θα «διατάξουν τη φωτιά (βλέπε Τόσκας / Χαρδαλιάς, κλασικών πολιτικών (όπως Χρυσοχοίδης επί ΠΑΣΟΚ κι επί ΝΔ) ή λαιφ στάιλ όπως Κικίλιας και άλλοι, νομίζω πως είμαστε πολύ μακριά ακόμα από σοβαρά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση. Κι ας λένε οι κομματικοί του καφενείου ό,τι θέλουν. Άλλωστε, στο μπάχαλο, ο καθένας μας μπορεί να λέει τη βλακεία του ελευθερα και αυτή να περνάει και ως σωστή

Michalis Gavras
Fotis Papachatzis Φώτη μου, όταν γράφω "Η φωτιά ή θα πιαστεί στο πρώτο μισάωρο ή πάει ξέφυγε. Το άμεσο πιάσιμο μπορεί να το κάνει ΜΟΝΟ η τοπική ομάδα του χωριού!!!!!!", έχω συγκεκριμένο παράδειγμα το χωριό της γυναίκας μου, πριν το Γύθειο, που έχει σε 24ωρη βάση επιτήρηση και ετοιμοπόλεμη εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης μέχρι νάλθει η πυροσβεστική.
Αυτό το μοντέλο λέει η εμπειρία μου. Καλή μας τύχη. Το καλοκαίρι είναι μακρύ ακόμη

Fotis Papachatzis
Michalis Gavras συμφωνώ εν μέρει. Θα σας το πω αλλιώς. Παρτε ως παράδειγμα εργασίας την περιοχή στον Ταυγετο, που γνωρίζετε, με όρια το Τουριστικό - Πηγάδια- Αλτομιρά- Χαλασμένο - Ρίντομο- Νεραιδοβούνα. Τι σημαίνει επιχειρησιακό σχέδιο κατά την πρώτη φάση καταστολής? Σημαίνει οπτικό έλεγχο της περιοχής από τη Πυροσβεστική, δηλαδή πυροφυλάκια, συν τους πολίτες επικουρικά (΄σταθεροί στα χωριά και κινούμενοι με τα αυτοκίνητα στους δρόμους για τις δουλειές τους). Αυτοί ελέγχουν γνωστό ποσοστό της περιοχής. Το υπόλοιπο, μπορούμε να το καλύψουμε, και πως? Μετά, ακολουθεί ο εντοπισμός κάποιου μικρού καπνού. Που είναι αυτός? Πως μεταδίδει ο παρατηρητ'ης την πληροφορία χωρίς να γίνει το γνωστό «σπασμένο τηλέφωνο»? Μετά ακολουθεί η προσπάθεια πρόσβασης και προσβολής. Εχουν την κατάλληλη γνώση γεωγραφίας και απαραίτητ φυσική κατάσταση αυτοί που θα προσεγγίσουν? Και σε πόση ώρα θα προσεγγίσουν πχ στο Τραγοβούνι? Αυτά όλα πρέπει να είναι μελετημ'ενα εκ των προτέρων από το Συντονιστικό (ανάγλυφο, οδικό δίκτυο κλπ). Αν δεν έχει πρόσβαση το προσωπικό σε μικρό χρόνο, τι είδους εναέριο χριάζεται και που βρίσκεται αυτό? Προφανώς στην Καλαμάτα κλπ. και σε δύσκολα σημεία με δύσκολη πρόσβαση, μάλλον πρέπει να είναι έρικσον γιατί τα πετζετέλ δε σβήνουν ούτε ψησταριά. Αυτή όλη η αλυσίδα γνώσης και επιχείρησης πρέπει να είναι μελετημένη και ενταγμένη στο επιχειρησιακό σχέδιο. ,με λίγα λόγια εκτός των άλλων χρειάζεται καλή γνώση και χρ΄ση στο πεδίο συστημάτων GIS . Αλλιώς όλα λειτουργούν λάθος και με μεγάλη καθυστέρηση. Καλό επιχειρησιακό τοπικό σχέδιο θα παρασύρει προς το καλό και την όποια δύναμη εθελοντών. Υπάρχουν αυτά στην πραξη? όχι. Και σε αυτό ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πρώτα, μετά με απόσταση η φυσική ηγεσία και μετά οι τοπικοί υπηρεσιακοί παράγοντες δηλ περιφέρεια τοπικός διοικητής κλπ. Αυτή είναι η άποψή μου, και φυσικά δε διεκδικώ το αλάνθαστο
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου