Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

28 Ιουλίου 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Επειδή ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, αυτή η τεράστια παρακαταθήκη που μας άφησαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, έχει συνθλιβεί στις μυλόπετρες του κομματικού φανατισμού, ας κάνουμε μια ανατομική προσέγγιση της πυρκαγιάς στις αποθήκες της 111 ΠΜ και την αναζήτηση των ευθυνών.
Χωροθέτηση-προδιαγραφές:
κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες-στελέχη-επιστήμονες, μελέτησαν, σχεδίασαν με βάση τις προδιαγραφές και εισηγήθηκαν την χωροθέτηση των υπέργειων αποθηκών βομβών.
Ευθύνες:
Ακρογωνιαίος λίθος της συλλογιστικής μου είναι η διάκριση Πολιτικών κι Υπηρεσιακών ευθυνών
ΟΛΟΙ οι πολιτικοί προϊστάμενοι, εξ ορισμού έχουν την γενική πολιτική ευθύνη για ότι κι αν γίνεται στον τομέα ευθύνης τους,
Τις Υπηρεσιακές ευθύνες τις έχουν ΟΛΟΙ αυτοί οι επιστήμονες που μελέτησαν, σχεδίασαν και εισηγήθηκαν την χωροθέτηση των στρατιωτικών υποδομών και αποθηκευτικών χώρων.
Επίσης ο Αξιωματικός Ασφαλείας και ο διοικητής της Μονάδας, έχουν την απόλυτη ευθύνη για τον σχεδιασμό της πυροπροστασίας και της πυρόσβεσης. Αυτοί θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο και με ποια μέσα θα γίνει η πρόληψη και καταπολέμηση της πυρκαγιάς.
Οι υπηρεσιακές ευθύνες επεκτείνονται φυσικά και ιεραρχικά σε όλη την δομή του κλάδου και θα έπρεπε ήδη να υπάρχει εκδήλωση ανάληψης της ευθύνης.
Με την Πολιτική ευθύνη, που έχουν οι αιρετοί για τα χθεσινά γεγονότα, θα πρέπει να είχε δηλώσει την παραίτησή του ο Υπουργός Αμυνας, για να ξεκινήσει το κουβάρι του επιμερισμού της πραγματικής, ακόμα και ποινικής ευθύνης, των μελετητών-σχεδιαστών της τέτοιας χωροθέτησης των αποθηκών κλπ και των υπολοίπων συνυπευθύνων.
Οσο οι υπηρεσιακές ευθύνες θάβονται κάτω από τις πολιτικές των αιρετών, τόσο θα συνεχίζεται το γαϊτανάκι των ανευθυνοϋπεύθυνων των δημόσιων υπηρεσιών.
 
 
 
Αναστασιος Λαμπρου
Συμφωνώ απόλυτα!Μόνο όσοι έχουμε περάσει από θέση ευθύνης καταλαβαίνουμε πόσο εξουθενωτικό είναι να εργάζεσαι νυχθημερόν !
Όμως δεν είχε ένα κουκούτσι τύχη.
Μήπως λέω ,δεν προέβλεψε κάτι που οι προηγούμενοι δεν τον έκαναν ώστε να μην βρεθεί στη αυτή τη δυσάρεστη θέση;

Michalis Gavras
Αναστασιος Λαμπρου Τάσο μου καταλαβαίνω απόλυτα κάθε αξιωματικό που έχει θέση ευθύνης. Νομίζω πως στη διαδοχή και στη διαδικασία της παράδοσης παραλαβής διασκορπίζεται η ευθύνη αυτών που το κατασκεύασαν αρχικά. Καθώς και στην εμπιστοσύνη πως οι προηγούμενοι δεν μπορεί να είχαν κάνει λάθος. Εκεί βρίσκεται το κουμπί. Ισως απαιτείται διαρκής αναθεώρηση των μέχρι τότε δεδομένων.

  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Michalis Gavras
Αναστασιος Λαμπρου και για επικύρωση. Δένδιας: έλεγχο και επανέλεγχο!!!!!!
"Στο ευρύ πλαίσιο: Ζήτησα τον έλεγχο των Συστημάτων Πυρασφάλειας όλων των σχηματισμών, όλων των στρατοπέδων, όπως και των πάσης φύσεως στρατιωτικών εγκαταστάσεων της πατρίδας μας. Ζήτησα τον επανέλεγχο των Σχεδίων Πυρασφάλειας, όλων των Στρατοπέδων, όλων των Μονάδων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων."
 
 
Dimitris Mandylis
Διαχρονικά, από κανένα πόρισμα διερεύνησης Εθνικού Θέματος μείζονος σημασίας ,
δεν μάθαμε αλήθειες, γιατί απλά ,το γαλάζιο με το βαθύ μπλε των θαλασσών και το πράσινο χρώμα των δασών , ήταν
"τυλιγμένα από ένα ασημί πέπλο νεφών ..."

Michalis Gavras
Dimitris Mandylis το μείζον είναι να παράγεται γνώση μέσα από την διερεύνηση για την βελτίωση. Η μη εξωτερίκευσή της όμως, δεν λειτουργεί παιδαγωγικά έστω για τους υπεύθυνους!!!

Ελενη Τριανταφυλλου
Στους συλλογισμους σου Μιχάλη, προσθέτω και εγώ κάποιες απορίες φίλου που μάλλον είναι σχετικός με το θέμα...

Michalis Gavras
Ελενη Τριανταφυλλου καταλαβαίνεις τώρα γιατί επιμένω στο διαχωρισμό υπηρεσιακών και πολιτικών ευθυνών!!!!!!!
Στην υπηρεσιακή ευθύνη πας ποινικό δικαστήριο, στην πολιτική ειδικό για πολιτικούς.
Με την ανάδειξη ΜΟΝΟ των πολιτικών (κομματικές μυλόπετρες), κρύβονται οι υπηρεσιακές που είναι και οι κυρίως υπεύθυνες.

  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Ελενη Τριανταφυλλου
Michalis Gavras συμφωνώ απόλυτα Μιχάλη. Μόνον που δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Λένε, ο πολιτικός πάει σπίτι του! Σιγά την τιμωρία...
Εκλέχτηκε για να μας προστατεύει. Όμως αδιαφόρησε, υποτάχθηκε, κατέστρεψε, έσπειρε θάνατο και τον τιμωρούν με το να πάει σπίτι του;
Πώς τη δέχεται ο λαός τέτοια διαχρονική κοροιδια;

Michalis Gavras
Ελενη Τριανταφυλλου ο λαός που τον ψηφίζει κάτι θα έχει στο νου του

Φωτης Μαρκοπουλος
Αυτοί είμαστε..
Η θα υπάρξει εθνική αυτοκριτική και αυτογνωσία και θα αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν ,εφ ω ο καθείς ετάχθη..η θα παραμείνουμε έρμαιοι των καιρικών συνθηκών και των κομπλεξικων ..εθνικών συναισθημάτων..
Ποιοί πολιτικοί;
Ποιοί αξιωματικοί;
Ποιοί επιστημονες;
Ποιοί καθηγητές,δάσκαλοι ;
Ποιοί καταστηματάρχες
Κλπ κλπ
Δηλαδή .όλοι εμείς που δεν έχουμε
Κοινοτική συνείδηση πως αποτελούμε μια ενιαία κοινότητα με ατομικά καθήκοντα και υποχρεώσεις..
Και ας αφήσουμε ..
Ε..ρε .ας ήμουν εγώ ..

  • Απάντηση
  • Τροποποιήθηκε
Στέλλα ΩΤ.
"θολά νερά" Μιχάλη!
Να ευδοκιμούν όλοι.
Λες να μην ξέρουν τί πρέπει να κάνουν;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου