Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Δημοτική δραστηριότητα - Ερωτήσεις για την Κοινωνική Πολιτική


Αγία Παρασκευή 10.4.2012

Κατάργηση των «δωροεπιταγών»

Για την κατάργηση του θεσμού των «δωροεπιταγών» από την διοίκηση Ζορμπά ήταν η πρώτη ερώτηση που ανέπτυξα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9.4.2012.
Για πρώτη φορά φέτος δεν θα δοθούν «δωροεπιταγές» στους άπορους της πόλης, με τις οποίες οι συγκεκριμένοι συνδημότες μας αγόραζαν εκτός από είδη διατροφής και άλλα μικροπράγματα καθημερινής ανάγκης που διαθέτουν τα Super Market της πόλης.
Είναι φανερό πως αυτές τις ανάγκες δεν μπορεί να τις καλύψει το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και θεωρείται σημαντικό λάθος της διοίκησης Ζορμπά, πολύ περισσότερο που ο ίδιος έχει κηρύξει το 2012 «Έτος Κοινωνικής Αλληλεγγύης».
Ήταν μια αρνητική έκπληξη που δοκίμασαν οι αναξιοπαθούντες συνδημότες μας, που περίμεναν αυτή την παροχή του δήμου για να καλύψουν απαραίτητες ανάγκες τους.
Και βέβαια δεν δόθηκε καμιά απάντηση ούτε από τον Δήμαρχο ούτε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Απορρόφησης πόρων.

Διάλυση της Κοινωνική Υπηρεσίας;;;

Με την δεύτερη ερώτηση ζητήθηκε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για τον χώρο μετεγκατάστασης της Κοινωνικής Υπηρεσίας μια και το συμβόλαιο ενοικίασης στην οδό Ελπίδος 8 λήγει στις 30 Απριλίου 2012.
Για την κάλυψη αυτής της ανάγκης κυκλοφορούν φήμες για σκέψεις εγκατάστασης της μιας Κοινωνικής Λειτουργού στο Δημαρχιακό κτήριο και η άλλη στο Δημοτικό Ιατρείο στον Τσακό.
Εφ’ όσον αυτό υλοποιηθεί, είναι μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, μια και συνιστά διάλυση ουσιαστικά της Κοινωνικής Υπηρεσίας, σε μια ιδιαίτερη χρονική περίοδο που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας.
Παράλληλα δείχνει με μεγάλη καθαρότητα, πως οι αρμόδιοι αγνοούν παντελώς το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Κοινωνική Υπηρεσία, καθώς και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή για όλα αυτά.
Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα. Με ποια Υπηρεσία θα υλοποιηθεί το «Έτος Κοινωνικής Αλληλεγγύης», με ποιους υπαλλήλους, σε ποιο χώρο;
Και σ’ αυτή την ερώτηση δεν δόθηκε καμιά σαφής απάντηση, λίγες μέρες πριν τη λήξη της μίσθωσης, ούτε από τον Δήμαρχο ούτε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Απορρόφησης πόρων.

Μιχάλης Γαβράς
Δημοτικός Σύμβουλος
http://gavrasmichael.blogspot.com

Δημοσιεύθηκε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου