Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Καταψήφισαν την πρόταση για τα «ορφανά» οικόπεδα στα Πευκάκια


Αγία Παρασκευή 10.4.2012

Μετά από μια απρόσμενα έντονη συζήτηση, που κυριάρχησε ο λαϊκισμός και η παραπολιτική φιλολογία, καταψηφίστηκε, η πρόταση για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την υλοποίηση της Πράξης Εφαρμογής στα Πευκάκια δηλ. τα «ορφανά» οικόπεδα και τις διεκδικήσεις του Δήμου Παιανίας στα κοινόχρηστα οικόπεδα του Δήμου μας.
Με προεξάρχοντα τον κ.Ζορμπά αλλά και με τον κ.Γιαννακόπουλο στην ίδια κατεύθυνση, η διαδικασία στο Δημ.Συμβ. της 9.4.2012, παρεξετράπη από την συζήτηση της ουσίας του θέματος, στην σκοπιμότητα της από κοινού συζήτησης δυο ξεχωριστών προτάσεων. Η μια πρόταση είχε κατατεθεί από τους Δημητρίου – Καβρουδάκη Μαργαρίτα, Γαβρά Μιχάλη, Γουργούλη Γιάννη και η άλλη από την παράταξη «Νίκη για την Αγία Παρασκευή», με παραπλήσιο περιεχόμενο.

Οι προτάσεις που καταψηφίστηκαν είναι οι εξής:
1.     Ανάθεση στις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αρθούν οι οποιεσδήποτε διεκδικήσεις από τον Δήμο Παιανίας στα κοινόχρηστα οικόπεδα της περιοχής των Πευκακίων.
2.     Παραπέρα διερεύνηση της ιδιοκτησιακής  κατάστασης όσων οικοπέδων χαρακτηρίζονται ως «αγνώστων ιδιοκτητών» στην Πράξη Εφαρμογής ή/και στο Κτηματολόγιο, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο και διαδικασία.

Αγνόησαν την σοβαρότητα του θέματος, τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από το 2005 μέχρι σήμερα, τις διεκδικήσεις της Παιανίας σε δικά μας οικόπεδα και εστίασαν την κριτική τους στο αν είχαν πολιτικό και ηθικό δικαίωμα οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι να καταθέσουν αυτόνομα από την παράταξή τους, πρόταση για σημαντικά θέματα της πόλης.
Για την ιστορία την πρόταση καταψήφισε σύσσωμη η παράταξη του κ.Ζορμπά, ο κ.Κρητικίδης (ο κ.Γιαννακόπουλος είχε αποχωρήσει, είχε όμως προλάβει να την χαρακτηρίσει «λάθος» και «για το θεαθήναι»), ενώ ΛΕΥΚΟ ψήφισε ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ.Βουτσινάς.

Μιχάλης Γαβράς
Δημοτικός Σύμβουλος
http://gavrasmichael.blogspot.com/

Δημοσιεύθηκε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου