Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Ο κατήφορος τέλος δεν έχει!Αγία Παρασκευή 22.10.2012

Στο κείμενό μου «Από τον λαϊκισμό στον αυταρχισμό» που δημοσιεύθηκε στις 15.3.2012 (http://gavrasmichael.blogspot.gr/2012/03/blog-post_24.html), επισημαίναμε πως η παράταξη του κ.Ζορμπά «…ανέτοιμη, με πολιτικό προσωπικό που δεν ήταν προετοιμασμένο να διοικήσει, ανέλαβαν την τύχη της πόλης…».
Επίσης με άλλο μας άρθρο αναφερόμασταν σε «Λυπηρά φαινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο» (http://gavrasmichael.blogspot.gr/2011/12/blog-post_9886.html) και καταλήγαμε με την ευχή «ο κατήφορος να πάρει τέλος».
Δυστυχώς η ευχή μας δεν έπιασε!!! Καθημερινά, γινόμαστε μάρτυρες ακόμα πιο χειρότερων συμπεριφορών. Αστήρικτες καταγγελίες για κατασκευασμένα στοιχεία, όρκοι για παραίτηση αν αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα γεγονότα από την αντιπολίτευση, αναιρούνται με ευτελείς δικαιολογίες, χωρίς μια έκφραση ειλικρινούς συγνώμης.
Ίσως και καλύτερα, γιατί αυτά που ακολουθούν είναι ακόμα πιο χειρότερα. Εκφράσεις του τύπου «κάθονται έξω και βόσκουν σαν τα πρόβατα», «πετάξτε τον έξω με τις κλωτσές», «αυτά έχω να σας δώσω κι αν σας αρέσει… οποιανού  δεν του αρέσει να μην έρθει να τα πάρει», «κα Αύρα Μπασακίδου να τα αφήσετε αυτά γιατί εσείς και η Ένωση Γονέων έχετε τους λόγους σας και αντιπολιτεύεστε τον Δήμο», χαρακτηρισμούς ως «πληροφοριοδότες» τους υπαλλήλους που ενημερώνουν τους δημοτικούς συμβούλους, όπως έχουν την υποχρέωση κ.λ.π., κ.λ.π.
Τελευταία κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, σαν καλοί μαθητές ακολουθούν παρόμοιες συμπεριφορές. Ο ένας ανακαλύπτει «υπαρξιακά προβλήματα» στην αντιπολίτευση που δεν μπορεί να τα λύσει, άλλος χαρακτηρίζει «παραλήρημα» τις τεκμηριωμένες καταγγελίες για αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής και άλλος αναφωνεί «μαζεύτε τον» αναφερόμενος σε δημοτικό σύμβουλο. 
Και όλα αυτά, από νεοεκλεγέντες μόλις πριν δυο χρόνια δημοτικούς σύμβουλους. Είναι άξιον απορροίας, πότε πρόλαβαν να «μολυνθούν από το μικρόβιο της πολιτικής», πότε πρόλαβαν να εγκλιματιστούν στις χειρότερες συμπεριφορές του «παλαιού πολιτικού προσωπικού», αυτοί που υποτίθεται πως είναι κομιστές ενός άλλου ανώτερου ήθους, που θα έφερναν νέες αξίες και συμπεριφορές, αυτοί που αποτελούν το αύριο αυτής της πόλης.
Είναι τραγικό για αυτή την πόλη και το μέλλον της, νέοι στην ηλικία δημοτικοί σύμβουλοι να αποδεικνύονται οι καλύτεροι μαθητές στις χειρότερες συμπεριφορές και πολλές φορές να τις ξεπερνούν.
Ευελπιστούμε να εισπράξουν την σημερινή παρέμβαση, ως ένα αφυπνιστικό σοκ και να αντιδράσουν.
Να απορρίψουν τον λαϊκισμό ως πολιτική πρακτική, να συναισθανθούν πως οι δημότες τους ανέθεσαν το βαρύ φορτίο να διοικήσουν μια πόλη 80.000 κατοίκων.
Πως τα προβλήματα δεν λύνονται με μονοπρόσωπες και μονοπαραταξιακές πολιτικές και πως εντέλει όπως όλοι οι αιρετοί, έτσι και αυτοί είμαστε «διερχόμενοι» από αυτή τη θέση.
Πως ο ρόλος της συμπολίτευσης είναι να παρουσιάζει και να υποβάλλει σε δημόσια κρίση το έργο και τις απόψεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Πως ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι αυτός, να κρίνει, να επαινεί και να κατακρίνει, να αξιολογεί και να αντιπροτείνει.
Ο ιστορικός χρόνος της πόλης τρέχει με ασύλληπτη ταχύτητα. Οι καιροί δεν επιτρέπουν ολιγωρίες και πισωγυρίσματα. Η πόλη ήδη εισπράττει τα επίχαιρα της αδιέξοδης πολιτικής τους.
Για άλλη μια φορά θα ευχηθούμε ο κατήφορος να πάρει τέλος.

Μιχάλης Γαβράς
Δημοτικός Σύμβουλος
http://gavrasmichael.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου