Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Συγκρότηση της προοδευτικής παράταξης!!!!!!!!!!!! Copy - Paste αλά ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!



Ανδρέας Παπανδρέου: Το Φεβρουάριο του 1978 πραγματοποιείται η 2η Σύνοδος της ΚΕ κατά την οποία αποφασίζεται η στρατηγική της Εθνικής Λαϊκής Ενότητας (ΕΛΕ).
Σύμφωνα με την ΕΛΕ ήταν αναγκαία μια «[…] συμμαχία των τάξεων και των στρωμάτων που το σύστημα της εξάρτησης και της στρεβλής οικονομικής ανάπτυξης καταπίεζε, εκμεταλλευόταν και περιθωριοποιούσε […]». Σκοπός αυτής της συμμαχίας ήταν ο αντιιμπεριαλιστικός, αντιεξαρτησιακός και εθνικοαμυντικός αγώνας για την ολοκλήρωση της εθνικής ανεξαρτησία. Μέσα στις κοινωνικές δυνάμεις που καλούνταν να συμμαχήσουν ανήκαν και τμήματα της ελληνικής αστικής τάξης που αποσκοπούσαν στη μερική ή ολική ανεξαρτητοποίησή τους από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Αλέξης Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός σημείωσε, στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, ότι αυτή η εθνική προσπάθεια (για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για να γίνουν τα πρώτα βήματα της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης έξω από την επιτροπεία και τα δεσμά του Μνημονίου) είχε και έχει πάντοτε σαφές πρόσημο κοινωνικό και πολιτικό και ότι γύρω της συσπειρώθηκαν και συνεχίζουν να συσπειρώνονται δυνάμεις και πρόσωπα από το σύνολο του δημοκρατικού φάσματος, "που δεν ανήκουν αποκλειστικά στο χώρο της Αριστεράς, αλλά προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας, αλλά και της λαϊκής κεντροδεξιάς".

Οταν λοιπόν ο Ανδρέας έκανε τη στροφή για να γίνει ένα κόμμα του 50%, πέρασε από τα όργανα του κόμματος, την ΚΕ, το άνοιγμα του κόμματος στις άλλες κοινωνικές ομάδες και ως απόφαση την ανακοίνωσε στο λαό και στο κόμμα. Και βέβαια άνοιξε το κόμμα και τους ενέταξε στην βάση και στα όργανα!!!!!! Ετσι  στις εκλογές του πήρε το 48% του λαού.

Σήμερα, ο Α.Τσίπρας, που να τολμήσει να τα πει αυτά στην ΚΕ του. 
Βρήκε το βήμα του υπουργικού Συμβουλίου, αποτελούμενου από παλιούς ΣΥΡΙΖΑίους, ακροδεξιούς του Καμμένου, κεντρώους, παλιούς και νέους Πασοκους. 
Είναι αυτή η εικόνα της ΚΕ!!!!!!!! 
Υπάρχουν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τέτοιοι εκπρόσωποι;;;; τι λέω!!! 
είναι αποδεκτοί από την ΚΕ τέτοιοι εκπρόσωποι στην βάση και τα όργανα του κόμματος!!!!!!

Και πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις Λενινιστικές αρχές, δεν είναι η αντανάκλαση της κοινωνίας, αλλά η πρωτοπορία της κοινωνίας. Ένα κλειστό κόμμα, που εκλαμβάνει, πως έχει την εξουσιοδότηση από τον λαό να αποφασίζει για το καλό του, που μόνο αυτό γνωρίζει, μια και αποτελεί την πρωτοπορία του λαού!!!!!!

Είναι φανερό, πως σε όλες αυτές τις δυνάμεις το κάλεσμα απευθύνεται  με αυτούς τους όρους, του συνοδοιπόρου, του υποστηρικτή της αυθεντίας της πρωτοπορίας του κόμματος. Αυτός είναι ο ρόλος τους και όχι ο ισότιμος και μέλος του κόμματος συνδιαμορφωτής των αποφάσεων!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου