Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

«υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος» για την ανοσία αγέλης


  • «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος» για την ανοσία αγέλης
  • Κάθε εμβόλιο Covid-19 πρέπει να αντιμετωπίζεται ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό
  • ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού,φοβούμαστε πως θα έχουμε το φθινόπωρο, εάν όχι πριν,
  • Με βάση αυτά τα στοιχεία, η θνητότητα πάει και πάνω από το 1%
Στην Ισπανία των 27,321 θανάτων συνολικά ή των 584 θανάτων ανά εκατομ. κατοίκων (Ελλάδα: 155 και 15 αντίστοιχα), μόλις το 5% του πληθυσμού έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό.
Ο Salvador Illa, υπουργός Υγείας της Ισπανίας, ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά ευρήματα σε μια εθνική έρευνα υψηλού προφίλ, (περισσότερα από 60.000 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα) που βασίστηκε σε δοκιμές αντισωμάτων, έδειξαν ότι περίπου 2 εκατομμύρια των 47 εκατομμυρίων κατοίκων της Ισπανίας (5%) έχουν προσβληθεί από τον ιό, αν και τα ποσοστά μόλυνσης στη Μαδρίτη και τις γύρω επαρχίες στο κέντρο της χώρας ήταν πολύ υψηλότερα, στο 10-14 τοις εκατό.
Ωστόσο, τα αποτελέσματα, είναι ιδιαίτερα σημαντικά λόγω της μεγάλης ελπίδας ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε χώρες όπως η Ισπανία είναι τουλάχιστον προσωρινά ανοσοποιημένοι στον ιό, επειδή έχουν προσβληθεί χωρίς να έχουν κάνει τεστ ή ισως να εμφανίζει συμπτώματα.
Εάν ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ήταν άνοσο από τον ιό - περίπου 60 τοις εκατό - μια χώρα στο σύνολό της θα μπορούσε να αναπτύξει «ανοσία αγέλης» και έτσι να προστατεύεται σχετικά από ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού, το οποίο φοβούμαστε το φθινόπωρο, εάν όχι πριν.
Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία,
Ωστόσο, ο κ. Illa είπε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν «δεν υπάρχει ανοσία αγέλης».
Η μελέτη θα συνεχιστεί με δύο ακόμη κύκλους δοκιμών των συμμετεχόντων. Διαπίστωσε επίσης ότι τα ποσοστά μόλυνσης ήταν πολύ χαμηλότερα μεταξύ των παιδιών και ότι το 26% των ατόμων που είχαν μολυνθεί ήταν ασυμπτωματικά.
Η έρευνα του Ιταλικού Ινστιτούτου Διεθνών Πολιτικών Σπουδών, βασισμένη σε στοιχεία ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, έδειξε ότι το Βέλγιο έχει το υψηλότερο ποσοστό πολιτών με κάποιο βαθμό πιθανής αανοσίας στην Ευρώπη, με 6,4%, ενώ το ποσοστό ήταν 4,4% για την Ιταλία, 3,8% για το Ηνωμένο Βασίλειο και μόνο 0,7% στη Γερμανία.
«Ένα εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί γρήγορη ανοσία αγέλης. . . χωρίς να πληρώσουμε το τίμημα ενός μεγάλου αριθμού θανάτων - τους οποίους θα πρέπει να αποδεχτούμε εάν ακολουθήσουμε μια πιο φυσική προσέγγιση για την ανοσία αγέλης".


Διάλογος στο FB:
Antonios Darzentas
Άσχημα νέα αυτά. Με βάση αυτά η θνητότητα πάει και πάνω από το 1%
Σημ. δική μου: (Η θνησιμότητα στην περίπτωση της γρίπης είναι μικρή 0,1%).

George Pavlakis
Ναι, δυστυχώς, η θνητότητα στον πληθυσμό (PFR) βγαίνει 1.16% πολυ κακα νεα, να τα ακουνε οι μιαγριπουληδες. Δεν εχω καταφερει να βρω την λεπτομερη μελετη ακομα, ετσι πρεπει να περιμενουμε. Ελπιζω να εχουν χασει μερικους με πολυ χαμηλα αντισωματα, αλλα και παλι PFR ~1% ειναι τεραστιο! (ενώ η θνητότητα στην γρίπη είναι 0,05%
Με τα νουμερα αυτα, για να πιασουν οι Ισπανοι Ανοσια Αγελης θελουν >300,000 θανατους. Τωρα εχουν 27.000 θανατους. Ακομα και να πανε οι θανατοι στο μισο λογω καλυτερης περιθαλψης τωρα που περναει το τσουναμι τους, και λογω του οτι πολλοι γεροι "εκτελεστηκαν" ολοι μαζι, ο φορος αιματος ειναι αδιανοητος για τις κοινωνιες μας. Και δεν υπολογιζουμε στους θανατους ολο τον αλλο φορο απο τους ασθενεις και τα χαμενα DALYs με τεραστιο οικονομικο και κοινωνικο κοστος. Εγω παντως καθομαι σπιτι μου.

Η μελέτη και οι δηλώσεις του Salvador Illa, υπουργού Υγείας της Ισπανίας δημοσιεύθηκε στους New York Times, στο Reuters και στους Financial Times



https://www.ft.com/content/f7d08906-b5c5-4210-b2c6-0ec95d533bc6?fbclid=IwAR1ol5tOquQTZ7bIDCcN1ak4A3Xq4IYTzaDLXLpTz2ATXRzNFpzv6fc96f4




 κακά μαντάτα για τους οπαδούς του "μιαγριπούλα είναι"

1 σχόλιο: