Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Παραίτηση Τσίπρα.

29 Ιουνίου 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Παραίτηση Τσίπρα.
Λέγεται και θεωρείται πως είναι η παραίτηση του Τσίπρα, μια γενναία πράξη για την οποία του αποδίδεται έπαινος.
Προσωπικά την θεωρώ ως αναγκαστική διέξοδο και προστασία του προσωπικού του εγωϊσμού, το τελευταίο ανάχωμα της προσωπικής του αξιοπρέπειας.
Ακούγοντάς και διαβάζοντας προσεκτικότερα τις δηλώσεις του, θα καταθέσω την άποψη, πως η παραίτησή του
----ήταν μια κίνηση φυγής προς τα μπρος,
----μια κίνηση φυγής από τις ευθύνες του για την 15χρονη θητεία του ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,
----μια κίνηση να θάψει την μοναδική πραγματική ανάγκη που έχει ο χώρος του,
την αυτοκριτική σε βάθος.
Στην δήλωσή του προβάλλει την επιτυχία του να πάρει στα 34ρά του ένα κόμμα του 3% και να το κάνει Κυβέρνηση με 35%, να το μπάσει στα σαλόνια της Ευρώπης και να τον συζητούν τα παγκόσμια ΜΜΕ μαζί με τον Βαρουφάκη.
Πουθενά όμως δεν αναφέρει-ομολογεί-παραδέχεται-αποκαλύπτει, πως για το "κατόρθωμα" αυτό, στηρίχτηκε σε πολιτικές παραδοχές-διακηρύξεις, που δεν είχαν καμιά λογική βάση και σχέση με την πραγματικότητα και την θέση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό σύστημα.
Προσωπικά
ή θα δεχθώ πως εξαπάτησαν εν γνώσει τους το λαό, με στόχο αποκλειστικό και μόνο την εξουσία,
ή θα δεχθώ πως έζησαν την αυταπάτη τους, όπως ομολογήθηκε σε κάποια φάση το 2019
ή θα δεχθώ πως ο ίδιος και ο ηγετικός του πυρήνας είναι οι ψεκασμένοι της άλλης όχθης.
Και εξηγούμαι:
1. Υιοθέτησε πως τα "τα μνημόνια έφεραν την κρίση" και μετέτρεψε τον "αντιμνημονιακό" του αγώνα σε ιδεολογία. Χώρισε τους Ελληνες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.
2. Διακήρυξε πως με "ένα νόμο, ένα άρθρο" θα έσκιζε τα μνημόνια, ενώ γνώριζε πως τα μνημόνια ήταν ΟΡΟΣ για παραμονή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό σύστημα
3. Παρουσίασε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, που εξαρτιόταν απόλυτα από τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την οποία έτρεφε εχθρικά πολιτικά συναισθήματα και συμπεριφορές.
4. Οδήγησε την χώρα σε ένα αντιμνημονιακό δημοψήφισμα, χωρίς να έχει ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό πως αυτό σημαίνει έξοδος από την Ευρώπη. Απόδειξη είναι η περιώνυμη πλέον kolotoumpa να γίνει εργαλείο περιφρόνησης και γέλωτος της Ελλάδας στα διεθνή φόρα.
5. Επί της διακυβέρνησής του κατάφερε την συλλογική αυταπάτη ενός λαού, πως συνεχίζει τον αντιμνημονιακό αγώνα, μια και η Τρόϊκα ονομάστηκε ΘΕΣΜΟΙ, τα ευρωπαϊκά διευθυντήρια ΑΓΟΡΕΣ κλπ, ενώ ταυτόχρονα συνυπέγραφε και υλοποιούσε το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο. Και μόνο που παρέδωσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας να την διαχειρίζεται ένα εξωεθνικό όργανό, το ΤΑΙΠΕΔ, τα λέει όλα.
6. Ολα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε από την πλευρά της ηγεσίας, ποτέ έστω και μια σοβαρή αυτοκριτική προς τον λαό, πέρα από κάτι ψελλίσματα περί αυταπάτης του το 2019.
7. Ολα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε ούτε μια έκφραση συγνώμης προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, για τα μύρια όσα του καταλόγισαν, για τις δολοφονίες προσώπων, για την σαδιστική πολιτικά συμπεριφορά σε στελέχη του, για .... για .....
Για όλα αυτά και τόσα άλλα που δεν ομολογήθηκαν από τον Τσίπρα στο Ζάππειο σήμερα, δεν μπορεί να θεωρηθεί η παραίτηση ως γενναία πράξη, παρά μόνο ως υπέρβαση του προσωπικού του εγωϊσμού.
Υ.Γ. 1.Τα παραπάνω είναι ένα μικρό απάνθισμα των όσων κατέγραφα σε real time στο προσωπικό μου blog όλα αυτά τα χρόνια από το 2015 μέχρι σήμερα.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου