Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

νόμος για τα Funds

23 Ιουνίου 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Οι φίλοι σας
Ψηφίζεις ένα νόμο για τα Funds, που προβλέπει νομικές διαδικασίες για την υλοποίησή του και
μετά κατηγορείς τους επαγγελματίες νομικούς, που τον υλοποιούν!!!!!!!!!!
Πόσο θράσος, πόση απελπισία, πόσο μίσος, πόση μικρότητα, αποκαλύπτει αυτή η πράξη!!!!
Μικρός τελικά ήταν και μικρός παραμένει!!!!
επιβεβαιώνοντας τα χειρότερα γι αυτόν και το κόμμα του😔
Δυστυχώς!!!!!!!!!!!!
Υ.Γ. 1. Αλήθεια γιατί δεν κατηγόρησε και τους δικαστές, που δικάζουν με βάση τις διατάξεις του νόμου του!!!!!!!
2. Είναι τραγικό, να κλείνεις την προεκλογική σου εκστρατεία, επιτιθέμενος σε κόμμα της αντιπολίτευσης, και όχι στην κυβέρνηση!!!!!!!!!!!!!!
 
 
ιωαννησ δουρδουνησ
Μιχαλη Καλημέρα . Ψαχτεί Καλύτερα , το 2003 με νομο ο Σιμητης επέτρεψε την είσοδο των Φανς στην Ελλάδα . Ο νόμος αυτός ισχυει.

Michalis Gavras
ιωαννησ δουρδουνησ Γιάννη μου, η προσωπική σου πολιτική και κομματική εμπειρία, δεν σου επιτρέπει να μην μπορείς να διακρίνεις την ιστορία από την σημασία και την σημαντικότητα. Υπήρχε το 2003 κρίση ιδιωτικού χρέους και δανειοληπτών στεγαστικής φύσης και δεν το ξέραμε.
Το κάθε ιστορικό γεγονός Γιάννη μου κρίνεται στον χρόνο του.

ιωαννησ δουρδουνησ
Michalis Gavras πάλι δεν κατάλαβες Μιχαλη βάσει του νομου του 2003 κινούνται και σήμερα τα Φανς.
Δεν κρίνω το 2003 που δεν είχαμε μνημόνιο .
Επιπρόσθετα οταν είχες μνημόνιο 2015- 19 θα σε άφηνε ο Σόιμπλε να καταργήσεις το νομο των Φανς
Απο 2019- 23 ο Μητσοτάκης δεν τον κατάργησε τον νομο του 2003 και συνεχίζει χωρις να λέει τι θα κάνει με την A’ κατοικία των 700.000 Ελλήνων που θα γίνουν πλειστηριασμοί .
Η μετάνοια των Ελλήνων που θα γινει μέσα στη τετραετία δεν θα τους σώσει , το αποτέλεσμα θα ειναι πικρό . Ο δρόμος αυτος δεν έχει γυρισμό.

Michalis Gavras
ιωαννησ δουρδουνησ αγαπητέ μου Γιάννη πάλι βάζεις στην άκρη την πολιτική σου εμπειρία. Τα funds σαν θεσμός στην παγκόσμια αγορά και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα έχουν να παίξουν τον ρόλο τους και ως τέτοιος ψηφίστηκε το 2003.
Το ότι το 2016 εντάχθηκαν σε αυτά τα στεγαστικά δάνεια χωρίς δικλείδες ασφαλείας και προστασία της πρώτης κατοικίας ήταν πολιτική επιλογή της τότε κυβέρνησης. Το ότι και η ΝΔ συνέχισε στον ίδιο δρόμο, δεν απαλλάσσει ούτε αυτήν ούτε και τον ΣΎΡΙΖΑ.
Αυτά τα λίγα στο ΦΒ. Κρατάει ο καθένας τις απόψεις του. Καλημέρα

ιωαννησ δουρδουνησ
Michalis Gavras Σωστά ο καθένας έχει τις απόψεις του.

ιωαννησ δουρδουνησ
Michalis GavrasΣωστά έκαστος κρατάει τις απόψεις του.

Andreas Dimitra Manetas
Michalis Gavras Αν μου επιτρέπετε κάποιες παρατηρήσεις για την εξυπηρέτηση της αλήθειας. Ο νόμος 4354/15 στο αρ. 3 παρ 2. προβλέπει ότι πριν πουληθεί ένα δάνειο υποχρεούται η τράπεζα να καλέσει τον δανειολήπτη για ρύθμιση της οφειλής. Και γενικά οι Ν.4354/15 και 4389/16 περιλαμβάνουν πρωτοφανείς στα ευρωπαϊκά χρονικά πρόνοιες και ασφαλιστικές δικλείδες που επιβάλλονται σε τραπεζικά ιδρύματα προκειμένου αυτά να μην αναπτύξουν επιθετική στρατηγική . Οι τραπεζίτες και τα funds που δεν ήθελαν επουδενί να ισχύει αυτό παρέκαμπταν τους νόμους αυτούς εφαρμόζοντας τον νόμο του 2003 για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω τιτλοποίησης ο οποίος δεν εισάγει ΚΑΝΕΝΑ περιορισμό ως προς την φύση των των μεταβιβαζομένων δανείων. Κατά τα άλλα είπαμε όσο και να προσπαθείς να εφαρμόσεις κοινωνική πολιτική στα πλαίσια του αστικού πολιτικού συστήματος και της εφαρμογής μνημονίου και στενής δημοσιονομικής πολιτικής είναι δύσκολο για ένα πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς να την εφαρμόσει.

ιωαννησ δουρδουνησ
Αυτο το γνωριζω οτι τα Φανς ακολουθούν τον νομο του 2003 , που προχωρούν στους πλειστηριασμούς πιο εύκολα, ενώ ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ θα τους δυσκόλευε πολύ.
Αυτη τη στιγμή 116.000 περιπου
Πλειστηριασμοί ειναι υπό εκτέλεση .

Michalis Gavras
Andreas Dimitra Manetas ιωαννησ δουρδουνησ, αγαπητοί φίλοι, θα σας θυμίσω πως "Ρητή κατάργηση νόμου υπάρχει όταν ο νεότερος νόμος περιέχει ειδική διάταξη για κατάργηση του παλαιότερου νόμου."
Αρα υπήρχε δυνατότητα να ακυρωθεί ο νόμος του 2003, ένας νόμος που όπως προείπα, απαντούσε σε άλλα οικονομικά προβλήματα μιας άλλης εποχής!!!!!!!
Εγώ στο google το βρήκα, μια και δεν είμαι νομικός
Εγώ τώρα τι να φανταστώ για το νομικό επιτελείο και τους νομοθέτες του ΣΥΡΙΖΑ:
Δεν το γνώριζαν;;;;;;;;;;;;;;
τους διέφυγε;;;;;;;;;;;;;;;
το κάνανε εξεπίτηδες;;;;;;;;;;
Διαλέχτε.............................


ιωαννησ δουρδουνησ
Michalis GavrasΜιχαλη επιμένεις ενώ σου έχω απαντήσει , αυτη τη φορά δεν θα σβήσεις τα όσα πω στο δικό μου site .
Σου έχω γράψει λοιπόν οτι τότε δεν μπορούσε να νομοθετήσει αλλιως υπό την δαμόκλειος σπάθη του μνημονίου. Έκανε ομως το νομο για τη πρώτη κατοικία μεχρι ενός ποσου ναμην βγαίνει σε πλειστηριασμό.
Και ερωτώ τώρα που ο Μητσοτάκης δεν έχει μνημόνιο γιατι δεν κάνει νομο για την πρώτη κατοικία να μην βγαίνει σε πλέιστηριασμο , αλλά σφυρίζει αδιάφορα ,πέρασε τόσο καιρός.έρχεται λαίλαπα.

Michalis Gavras
ιωαννησ δουρδουνησ Παιδικέ φίλε Γιάννη
1, Αυστηρά σου λέω, πως δεν έχω σβήσει τίποτε απ' ότι έχεις γράψει. Σε δικαιολογώ γιατί μάλλον δεν γνωρίζεις πως υπάρχει αλγόριθμος στο ΦΒ, που εμφανίζει όσα αυτός θέλει, χωρίς να έχει σβηστεί τίποτε.
2. δεν συνηθίζω να μπαίνω σε άλλες σελίδες και να σχολιάζω.
3. Το αφήγημά σου πως δεν μπορούσε να νομοθετήσει αλλιώς και να καταργήσει τον νόμο του 2003, ΔΕΝ γίνεται δεκτό.
4. ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για την 1η κατοικία, ήταν χειρότερος από αυτόν του ΠΑΣΟΚ, και τον οποίο δεν τον είχε ψηφίσει.
5. Το ότι ο Μητσοτάκης έκανε χειρότερα, δεν εξιλεώνει τον ΣΥΡΙΖΑ.
6. υποστηρικτή του Μητσοτάκη, ψάχτον έξω από τον τοίχο μου, ίσως στην ανύπαρκτη αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για 8 χρόνια. Και σε αυτούς που 8 χρόνια δεν βλέπαν τα στραβά του.
7. Και μια και πρώτη φορά κάνουμε αντιπαράθεση επιχειρημάτων, υποθέτω δεν γνωρίζεις τις απόψεις μου. Σε παραπέμπω στο προσωπικό μου blog, όπου από το 2015, μετά τον εκλογικό θρίαμβο, επισήμαινα τα στραβά της κυβέρνησης, εκεί που άλλοι τον λιβάνιζαν. Ο χρόνος και οι ομολογίες των στελεχών του το 2019, μετά την ήττα, με δικαίωσαν. https://gavrasmichael.blogspot.com/
Μιχάλης Γαβράς
GAVRASMICHAEL.BLOGSPOT.COM
Μιχάλης Γαβράς
Μιχάλης Γαβράς

  • Απάντηση
  • Αφαίρεση προεπισκόπησης
ιωαννησ δουρδουνησ
Michalis Gavrasισχυει αυτο που είπαμε ο καθένας μας κρατάει τις απόψεις του.

Card Mavrilias Mavreas
Πόσο λυπάμαι που έχεις δίκιο Μιχάλη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου